5 forduló alatt 4 gól, karriered legjobb szezonkezdete az NB I-ben. Minek tulajdonítod ezt a kirobbanó formát?

– A jó felkészülésnek, a szerencsének, illetve a csapattársaknak is. A két fejes gólom két gyönyörű beadás után született, a bal lábbal elért találatomat is Balogh Balázs nagyszerű beadása előzte meg, a tizenegyes kiharcolása pedig csapatmunka eredménye. Volt, hogy rám jött ki a játék, vagy jó helyen voltam, de a gólok a társakat is dicsérik.

Volt előzménye a jó startnak, hiszen már a felkészülési időszakban is 8 meccsen 5 gólt lőttél.

– Valóban extrán sikerült a felkészülési időszak, számomra és a csapat számára is. Jó erőben, jó állapotban vagyunk, nekem pedig jönnek a gólok. Bízom benne, hogy tudom folytatni ezt az utat és jó szezont fogok futni én és a csapat is.

Nyáron Böde szerződtetésével komoly riválist kaptál csatárposzton. A rutinos csatár érkezésének van valamilyen hatása a teljesítményedre? 

– Nagy motiváció, hogy ilyen nagy nevű játékossal játszok egy csapatban, rengeteget lehet tőle tanulni.

A pályán sokszor már a jelenléte is leköti az ellenfelek védőinek figyelmét, így talán nekem is könnyebb,

ezért is jöhetett ki rám többször a játék. Egyértelműen erősítést jelent a számunkra annak ellenére, hogy még nem talált be, hiszen másnak helyzeteket teremtett.

Korábban öt évig dolgoztál együtt Csertői Auréllal. Miben látod a legfőbb változásokat Szivics érkeztével?

– Mindkét edzőt nagyon jó szakembernek tartom. Korábban éppen Tomiszlav Szivics regnálása alatt mutatkozhattam be az NB I-ben, aztán pedig Csertői Aurélnél szereztem még nagyobb élvonalbeli tapasztalatot a rengeteg mérkőzéssel, mind a két edzőnek hálás vagyok. Természetesen minden trénernek más a koncepciója, és nyilván csak hosszabb távon derülnek ki a lényeges különbségek, de úgy érzem, jó úton haladunk, jó szezon elé nézünk.

A játékomban Böde Dani érkezése miatt egyértelműen alapvető változások következtek be.

Jelenleg nem én vagyok az ék, szabadabban tudok játszani, talán ezért is van az, hogy már négy gólnál járok, hiszen gyakran tudok üres területekre befutni, mert Dani leköti a védők figyelmét.

A Honvéd ellen is duplázott az NB I-ben Hahn. Fotó: www.honvedfc.hu

Az előző NB I-es idényben 9 gólig jutottál, ami az eddigi legjobb. Ilyen kezdés után kijelenthető, hogy csalódás lenne, ha nem múlnád ezt felül? 

– Minden új kiírásban szeretném felülmúlni az előző szezonbeli produkciómat, mindig egyre több gólt akarok lőni, hiszen az a fejlődés jele lehet. A jelenlegi pontvadászatban így tíz gólt tűztem ki magam elé. Nehéz megmondani, meddig juthat el az ember egy-egy szezonban. Most négy gólnál járok, de az NB I-ben sok védekező csapat van, amelyek ellen nehéz a gólszerzés, illetve biztosan lesznek olyan periódusok, amikor nem jönnek a gólok, de az a cél, hogy ez az időszak minél rövidebb legyen, és minél többször tudjam segíteni a csapatomat góllal.

A Paks mire lehet képes a mostani bajnokságban? Mi a kitűzött cél?

– Pakson egyszer volt Európa Ligás a csapat, akkor a Kis Károly vezette együttes jutott legtovább a selejtezőkön a magyarok közül. Minden évben az a cél, hogy ezt megismételjük és realitássá váljon. A Fradi és a Vidi kiemelkedik a mezőnyből, de őket rengeteg hasonló erejű csapat követi, a napi forma dönti el a mérkőzéseket, így az elsődleges és legfontosabb cél, hogy ne a kiesés ellen kelljen küzdeni.

Jelenleg 9 NB I-ben játszó labdarúgó szerepel Marco Rossi keretében. Ha így folytatod, reális cél lehet a kerettagság?

– Egy álom válna valóra azzal, ha meghívást kapnék a felnőtt válogatottba, de nagyon erős a mezőny, külföldön játszanak olyan magyar labdarúgók az én posztomon, akik magasabb szintet képviselnek. Nehéz bekerülni, de ezért fogok hajtani minden mérkőzésen. Hazudik az a futballista, aki azt mondja, hogy nem akar bekerülni a válogatottba, hiszen egy NB I-es játékosnak az a pályafutása megkoronázása lenne, ha felvehetné a címeres mezét. Sokat kell még ezért dolgoznom…

NYIKES ZOLTÁN