Paksi FC – Újpest 1-3

Beszámoló itt!

Bognár György (Paks):Az első félidő jól nézett ki, Nagy Richárd és Haraszti Zsolt is aktívan futballozott, jó helyen vették fel a labdákat. Adódtak lehetőségeink, viszont a megoldások már nem voltak racionálisak. A második félidőben nem játszottunk jól, visszaesett a minőségünk. Sajnos a cseréink sem tudtak új lendületet hozzátenni. Megpróbáltuk egyszerűbbre venni a játékot, két belső ékre váltottunk, és próbáltuk átrúgni a középpályát, de ez sem ment.

Volt, hogy négy-öt percig a vendégek támadtak.

Nem tudtuk kihozni a labdát, többet passzoltunk a kelleténél. Az Újpest egy jó ellenfél, három támadójuk rettentő veszélyes, a kupaelődöntőben meg kell oldanunk azt, ami ma nem ment. Változtatnunk kell, rafinériát kell belevinni. (paksifc.hu)

(Fotó: paksifc.hu)

Milos Kruscic (Újpest):Nagyon kemény és küzdelmes mérkőzés volt a mai egy kiváló ellenféllel szemben, amelyik megérdemelten állt a tabella ötödik helyén.

Kiváló kvalitású, erős játékosokkal rendelkezik a Paks és az egész csapatnak egyedi játékstílusa van – amiből mi alaposan felkészültünk.

Ennek ellenére az elején még problémáink akadtak, az első gól után azonban sikerült stabilizálnunk a játékunkat. Mindkét oldalon nagyon sok helyzet volt, de végül nekünk sikerült jobban ezeket értékesítenünk, de egyáltalán nem volt ez egy könnyű győzelem. Nem tudom, hogy pontosan hány nap van még hátra a következő találkozónkig a kupában (kilenc – a szerk.), de az biztos, hogy a játékosaink megmutatták, hogy van tartásuk és karakterük, ahogy az első gól után összeszedték magukat és jobban játszottak. Azért védettem ma Pajovicot, hogy egy kicsit ő is érezze és szokja a helyi atmoszférát a kupameccs előtt. A kupaelődöntőben még a mainál is keményebb, pörgősebb és harcosabb meccsre számítok. Nyilván reagálni fognak a mai teljesítményükre és nem könnyű két mérkőzést megnyerni pár nap leforgása alatt, főleg nem egy ilyen jó ellenféllel szemben. De a célunk a Magyar Kupában a döntőbe kerülés.

MTK Budapest – MOL Fehérvár FC 1-1

Beszámoló itt! 

Márton Gábor (MTK):Nagyon bosszús vagyok, mert minden tekintetben felülmúltuk az ellenfelet, a Fehérvár ezúttal szinte helyzetig sem jutott.

Számtalan lehetőségünk volt, azok kimaradtak, hátul pedig óvodás gólt kaptunk, kommunikációs probléma után, ezzel úszott el a győzelem. Nagyon jól játszott ezzel együtt a csapat, ez a része a dolgoknak rendben volt, csak az eredmény nem.

Nem könnyű a helyzetünk, de még mindig nem reménytelen. El kell kapnunk egy jó sorozatot, mert fogytán az idő. (mtkbudapest.hu)

Márton: "Kár ezért az eredményért, mert minden tekintetben felülmúltuk az ellenfelet"

(Fotó: mtkbudapest.hu)

Michael Boris (Fehérvár):Először is szeretném megköszönni az MTK-nak, hogy ilyen barátságosan fogadtak. Különleges meccs volt a mai számomra, de természetesen nem ez volt az elsődleges, hanem az, hogy meg akartuk nyerni a találkozót.

Ebből egy szerencsés pont lett.

Az első félidőben voltak problémáink, fölénk nőtt az MTK, nem találtuk az ellenszert Palincsár és Mezei mélységi indításaira. Mezei aztán megszerezte a vezetést, Fiola pedig piros lapot kapott, de ezt követően sikerült egyenlíteni, aminek Fiola miatt is különösen örülök és érte is küzdünk a következő meccseken, mindenképpen fájdalmas lesz a hiánya. Az a jó itt a Vidinél, hogy a kispadon is minőségi játékosok ülnek, mint például Petrjak, Dárdai vagy Pinto. A cserékkel átálltunk 4-3-3-ra, ezt követően megélénkült a játékunk, Nikót hátrébb vontam, ezzel megerősítettük a középpályát. Összességében nem lehetünk elégedetlenek az egy ponttal, de dolgoznunk kell tovább, nem játszhatunk így még egyszer, mint itt, az első félidőben. Mezőkövesden nyerni kell, továbbra is azért küzdünk, hogy feljöjjünk a 4. helyre. (molfehervarfc.hu)

(Fotó: molfehervarfc.hu)

Dzsudzsák: “Megbélyegezte az estét, hogy a Fradi-tábor előtt kellett elsétálnom” – kijött a minőségbeli különbség