I. félidő:

A 9. percben Windecker rosszul ért a labdába és Beridzét hozta ziccerbe, aki azonban 13 méterről a bal kapufát találta el. A 13. percben Lenzsér tüzelt fölé, nem sokkal később Beridze lőtt 16 méterről mellé. A 18. percben Haraszti passza után Windecker került helyzetbe, de nagyon rosszul találta el a labdát. Egy perccel később Ádám közelről a lécre fejelt.

A félidő közepén Diaby buktatta Windeckert a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt 11-est Ádám a bal sarokba vágta (1-0).

A 32. percben Antonov szögletét majdnem befújta a nagy szél a kapuba, Nagy azonban eszmélt és szögletre mentett, majd Beridze távoli bombáját ütötte ki. A 37. percben Zivzivadze ívelte Beridze fejére a labdát, aki 7 méterről a kapuba fejelt és kiegyenlített (1-1). A 40. percben Zivzivadze lépett ki ziccerben, de mellé gurított.

II. félidő:

Az 50. percben kis híján megszületett a második vendéggól is, de a Szabó Jánost lefutó Croizet lövését kiütötte a bal kapufánál Nagy Gergely. Az 56. percben azonban már ő sem tudott menteni: egy hatalmas védelmi hiba, Szabó János bakija után Beridze passzolt önzetlenül Zivzivadzéhoz, aki két lépésről a kapuba stukkolt (1-2). A két jelenet között Ádámnak is volt egyébként egy lehetősége, de 16 méteres lövése kevéssel a bal kapufa mellett suhant el.

A 60. percben az NB I gólkirály-jelöltje aztán a kapuba is talált, de lesről, így a gól nem lett érvényes. Érvényes lett viszont a vendégek harmadik gólja, amihez megint “besegített” egy paksi védő: Beridze kigrott a balösszekötő helyén és lőtt is, ezt még Nagy védeni tudta, de a kipattanó a visszafutó Osváthról a saját kapujába pattant – öngól (1-3).

Nem sokkal később Böde hagyott ki nagy szépítési lehetőséget, majd a másik oldalon Zivzivadze kétszer is növelhette volna csapata előnyét, de előbb a felső lécet találta el ziccerben a csatár, majd nem sokkal később Lenzsér mentett nagyot a lövésénél. A grúz támadó a ráadásban is betalálhatott volna, de az ötös sarkáról a kapusba lőtt a 92. percben.

Végül maradt az 1-3, az utóbbi hét meccsén a hatodik győzelmét arató Újpest már az 5. a tabellán, épp a Paksot megelőzve léptek a lilák az élmezőnybe.

OTP Bank Liga, 27. forduló:

Paks – Újpest 1-3 (Ádám 24. – 11-esből, ill. Beridze 37., Zivzivadze 57., Osváth 69. – öngól)

Paks: Nagy G. – Osváth (Sajbán, 71.), Szélpál (Kinyik, 46.), Lenzsér, Szabó J. – Medgyes, Windecker, Nagy R. (Böde, 59.), Balogh B. (Szabó B., 59.) – Ádám, Haraszti (Kocsis B., 83.)

Újpest: Pajovic – Pauljevic (Kastrati, 66.), Koutroumpis, Diaby, Antonov – Onovo – Croizet (Katona M., 91.), Csongvai, Mitrovic (Boumal, 91.), Beridze (Mack, 73.) – Zivzivadze

Révész: “Becsaptak a kollégáim, félreedzették a csapatot” – a szurkolóknak is odaszúrt