Ahogyan arról beszámoltunk, a 27. forduló szombati játéknapjának első meccsén a Mezőkövesd mindhárom pontot elvitte a harmadik helyezett Kisvárda otthonából. A lefújást követően a hazaiak sportigazgatója, Révész Attila ezúttal is őszintén nyilatkozott csapatáról az M4 Sportnak.

– Engem is megviselt ez a meccs, nem csak a csapatot, ez egy nem várt eredmény. A második félidei teljesítményünk alapján azt kell mondanom, hogy megérdemelte a győzelmet a Mezőkövesd, jobban akarta, gratulálok neki. Az elsőben rendkívül jó intenzitással játszottunk, a földön tartottuk a labdát, habár a szél mindkét félidőben megmutatta, hogy nagyon zavaró tud lenni és mindkét csapat kevesebbet nyújtott hátszélben. A nagy probléma azonban nem ez, hanem ami a Fehérvár ellen is megmutatkozott: a fegyelmezetlenség, ezt már nagyon régóta hajtom.

Sajnos az edzői stábnak ezen a területen változtatni kell, tapasztalatlanok még, sok mindent megengednek a játékosoknak.

A hétközi munka folyamatosan visszaköszön a hétvégén. Nyilván ők ebből a kritikából és a mérkőzés alakulásából tanulni fognak és sokkal jobbak lesznek.

Révész hozzátette, az első félidőben rendkívül jó volt a Kisvárda hozzáállása, a másodikban is mentek előre, de elfogytak. Kiemelte, hogy a baloldalon két olyan hibát követtek el, amik már mérkőzések óta eldöntik a meccseket, ezen változtatniuk kell, de most meg van kötve a kezük, mert nagyon sok játékos hiányzik hátulról, de a közeljövőben, ha kiegészülnek, akkor ezen a téren jobbak lesznek.

– A fegyelmezettség a hétköznapokban javítható, az edzésen a fókusz hiányára vezetem vissza. A héten láttam két edzés adatait, megjósoltam, hogy ez lesz a mérkőzés. Ki kell hogy mondjam, rossz munkát végeztünk, mint a múlt héten.

Azelőtt is becsaptak a kollégáim, az MTK elleni mérkőzés előtt leszidtam a játékosokat, majd utána két hétre visszamenőlegesen megnéztük az edzésmutatókat és elnézést kértem a játékosoktól, mert félreedzették a csapatot a kollégák.

Ezt sikerült valamelyest kijavítanunk, viszont a héten ugyanezzel a problémával szembesültem. Sok tanulni való van még, nagyobb kontroll kellene, de az most jelenleg nem lehetséges. Köszönhetően az őszi szezonnak most nyugodtabbak lehetünk, ugyanakkor ez egy kicsit csalódást keltő, hogy a szimpatizánsokból ez ilyesfajta elégedetlenséget vált ki. Sokkal nagyobb problémát jelent majd nekik, ha itt jövőre nem lesz csapat, vagy sokkal gyengébb lesz, szóval ezt most nekik értékelni kellene, nem pedig az első alkalommal belerúgni mindenkibe – reagált Révész arra, hogy kritikus hangok érkeztek a lelátóról a meccs közben és után is.

Kemény üzenet Vukmirnak: “Az ellenfelek nemcsak tisztelni fognak minket, hanem félni is fognak tőlünk”