A továbbra is a dobogóért harcoló Kisvárda a kiesés elől menekülő Mezőkövesdet fogadta az NB I 27. fordulójának első szombati mérkőzésén. A találkozón végig óriási szél nehezítette az együttesek dolgát.

I. félidő

A Kisvárda nagyon aktívan kezdte a mérkőzést, három perc alatt három lövése is volt, a legveszélyesebb Karabelyové, aki egy szöglet után az égből lehulló labdát lőtte el kapásból, de Tordai védett.

Ezek után meglepetés volt, hogy a vendégek egy szépen végigvitt támadás végén vezetést szereztek: Cseri passzolta ki a labdát jobbra Csekének, aki jobbról azonnal centerezett, a hosszún érkező Jurina pedig becsúszva a kapuba lőtt (0-1).

A Kisvárda ezt követően is többet támadott, mint ellenfele, de hiába próbálkozott sokat, még ha kapura is ment a labda, azt Tordai könnyedén védte. Aztán csak beérett a nyomás: egy baloldali szöglet után ugyan elfejelték a labdát a kövesdiek, de Karabelyov begyűjtötte azt, majd fordulásból, egyből, laposan a jobb sarokba lőtt (1-1).

A hajrában kis híján sikerült újra előnybe kerülnie a Kövesdnek, miután egy szöglet után Pillárról nagyon veszélyesen pördült a kapura a labda, de Odyntsov a gólvonalon meg tudta fogni azt.

II. félidő

A második játékrészt majdnem a Kisvárda kezdte góllal, Camaj ugyanis nagyszerűen lépett ki, majd 6 méterről Tordai kapujába is lőtt, de les miatt érvénytelenítették a találatot. A VAR természetesen visszanézte az esetet, valóban előrébb helyezkedett Camaj.

Vezetést azonban ezúttal is a vendégek szereztek, egy gyönyörűen végigjátszott akció végén Cseri pazar labdáját Csurko centerezte be, Cseke érkezett a kapu közvetlen közelében, és a labdáért visszanyúlva, néhány méterről az üres kapuba helyezett (1-2).

A hazaiak a 77. percben egyenlíthettek volna, Bumba, Asani és Ötvös teljesen kijátszotta az akciót, de utóbbi kissé kisodródott, így bár lövése a kapuson átjutott, Pillár mentett.

A 83. percben Cseke került ismét nagy helyzetbe, közelről lőtt, de Odyntsov nagyot fogott, a másik oldalon pedig Tordainak is volt egy hárítása, de az eredmény nem változott.

A Kövesd 2-1-re nyert, így zsinórban második mérkőzésén szerzett három pontot, és nagyot lépett a bennmaradás felé.

NB I, 27. FORDULÓ

Kisvárda-Mezőkövesd 1-2 (Karabelyov 30., ill. Jurina 7., Cseke 68.) 

Kisvárda: Odyntsov – Peteleu, Cirkovic, Leoni, Hej – Karabelyov, Melnyk, Ötvös – Navrátil (Asani, 66.), Mesanovic, Camaj (Bumba, 66.).

Mezőkövesd: Tordai – Pillár, Lukic, Vadnai – Cseke, Madarász (Bilali, 90.), Karnitski, Cseri (Kis, 75.), Vajda – Jurina (Besirovic, 55.), Drazic (Csurko, 46.) (Babati, 90.).