Kovács Zoltán, a MOL Fehérvár FC sportigazgatója elmondta és megindokolta, miért távozott Armin Hodzic, a román sajtóban megjelentekre reagálva beszélt Gheorghe Hagi esetleges fehérvári szerepvállalásáról, illetve Ferencváros elleni bajnoki esélyekről és Loic Nego magyar válogatottságáról szót ejtett a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban.


Hodzic kölcsönadásáról

Mivel Magyarországon lezárult az átigazolási piac, így már csak szabadon igazolható játékost tudtunk volna hozni. Ha bejutunk az Európa Liga csoportkörébe, akkor Armin Hodzicot biztos, hogy nem adjuk kölcsön, így, hogy nem jutottunk be, minden körülményt figyelembe véve egy indokolt döntés volt. De Pátkai Mátét is az utolsó pillanatban adtuk el. Az ő pótlására érkezett játékos, akinek egy kis idő kell, de erősítést fog jelenteni a csapat számára – utalt a múlthéten szerződtetett a portugál védekező középpályásra, Rúben Pintóra.

Márton Gábor kinevezéséről

Bevállalósak voltunk, de egy jó döntést hoztunk. Most is látszik, hogy a lefektetett alapelvek mentén kell haladnunk. Nyilvánvalóan ez egy hosszabb út, és azt is tudjuk, hogy a profi sportban minden van, csak idő nincs. Nagyon örülök, hogy magyar edzővel dolgozhatunk, és Márton Gábor megállja a helyét. Nagyon jól dolgozik, és meggyőződésem, hogy az irányítása alatt egyre jobb lesz a csapat.

A Hagi-pletykáról

Ha egy egykori világsztár labdarúgó velünk reklámozza magát vagy a román éppen sajtó reklámozza őt, szerintem megtiszteltetés az adott klubnak. De bármennyire is szerettem játékosként Hagit, ennek nulla alapja volt.

Az Újpest ellen 5-1-re megnyert bajnokiról

Az 58. percig kiegyenlített mérkőzés volt, hiszen addig 0-0 volt az állás. Predrag Rogan nagyon korrekt módon elismerte, hogy az első perctől kezdve uraltuk a mérkőzést. Voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, hogy túlságosan benyomtuk az ellenfelet és nem voltak területek az Újpest védelme mögött. Nagyon dominánsan, nagyon bátran felvállaltuk a játékot, és még ilyen különbséggel is megérdemelt volt a győzelmünk.

A koronavírus elleni védekezésről

Egyelőre jól állunk. Csak idő kérdése, hogy minden csapatnál megjelenjen. Eddig megúsztuk. Nagyon komoly protokollunk van. Hetente kétszer tesztelünk, akkor is, amikor van meccs, és akkor is, amikor nincs. Hiába nincs mérkőzésünk hétvégén, ugyanúgy fogunk tesztelni. A második csapatot is, mert van átjárás, hogy a fiatalok belekóstolhassanak a felnőtt csapat légkörébe. Muszáj ezekre a dolgokra odafigyelni. Jó lenne már elfelejteni ezt az időszakot, de úgy érzem, ez még odébb van, addig is mindent betartunk. Nagyon sok mindenben a csapatorvos a főnök, aztán reméljük, hogy minden visszatér a régi kerékvágásba és csak a futballal foglalkozhatunk.

A Ferencváros elleni esélyekről

Elkapható, mást nem is mondhatnék, tényleg legbelül is ezt érzem. A csapaton is ezt érzem: minél jobb a Fradi, mi annál éhesebbek vagyunk. Jó hangulat van az öltözőben, de nem a tegnapi mérkőzés mondatja ezt velem. Egységes a csapat, egyre jobban megismeri egymást edző és csapat – jó úton vagyunk.

Loic Nego magyar válogatottságáról

Ismerjük Nego képességeit, a futballszurkolóknak nem kell bemutatni. Szerintem minden magyar ember örülhet annak, hogy egy ilyen futballista csatlakozik a magyar válogatotthoz. Örülök, hogy még egy játékost adhatunk a Vidiből a nemzeti csapatba. Hajrá, Magyarország, hajrá, Nego! Ez mindenképp egy nagy lépés. Sokat beszélgettem már Marco Rossival a kinevezése óta, nagyon vártuk már ezt. Loic Nego egy sokoldalú futballista, már jónéhány poszton szerepelt. Szoboszlai Dominik más poszton játszik, bár lehet, hogy Nego ezt is megoldja. A legjobb az lett volna, ha Dominik haza tud jönni. A koronavírus keresztülhúzta ezt, vele sokkal erősebb lett volna a csapat. Sebesség, tapasztalat, kvalitás: ez az, amit Loic Nego hozni tud a nemzeti csapatnak.

Hivatalos: Távozott a Vidi alapembere – magyar csapattársa is lesz Törökországban