A hónapok óta parádés formában lévő, tizenegy forduló óta veretlen Mezőkövesd a Paksi FC otthonába látogatott az NB I 25. fordulójának első szombati mérkőzésén.

I. félidő

Remek iramban indult a találkozó, már a 2. percben helyzetet láthattunk, miután Cseri és Besirovic remek összjátékát követően előbbi tört be a 16-oson belülre, majd lövés helyett önzetlenül középre tette a labdát, de kevéssel lemaradt a kapu torkában Vutov. Egy perc sem telt el és a túloldalon is már feljegyezhettünk egy próbálkozást, ekkor Böde előrevágott labdáját Ádám csúsztatta Hahn elé, a támadó 17 méterről a jobb alsó mellé lőtt.

A 7. percig kellett várni az első kaput eltaláló lövésre, amikor is Hahn tette ki a balján érkező Nagynak a labdát, aki a 16-oson belül megtolta azt Farkas mellet, majd célba vette a bal alsót, de Szappanos leért és védett. A 19. minutumban formás támadást épített fel a Mezőkövesd: Besirovic a balról ívelte át a hosszúra a labdát Jurinának, aki lefejelte azt a második hullámban érkező Chriennek, a szlovák játékos pedig lőtt is 13 méterről, kapásból, de éppen középre.

A 28. percben a valamivel aktívabban játszó Mezőkövesd megszerezte a vezetést: Martic ugratta ki a balon a leshatáron kiugró Besirovicit, aki levitte a labdát az alapvonalig, majd középre ívelt, ahol Vutov 10 méterről, kapásból a jobb alsóba lőtt, 0-1.

A folytatásban is lendületben maradt mindkét csapat, de a vendégek támadásaiban volt több veszély, a szünetig Jurina kétszer is helyzetbe került, előbb Rácz védte a jobb alsóba tartó lövését, majd megpróbálta átemelni a kifutó kapust, de túlméretezett volt a próbálkozása.

II. félidő

A szünetben két helyen is változtatott Bognár György, a második játékrész elején azonban még nem igazán változott ezzel a játék képe, csak azután kezdett el erőteljesebben nyomni a Paks, amikor a hazaiak szókimondó vezetőedzője a 60. percben újabb kettős cserét hajtott végre és háromvédős rendszerre állt át csapata.

Ezután Bognár István remek helyről végezhetett el szabadrúgást, de a sorfalban kötött ki a nagy lehetőség, majd a 62. percben Szabó bal oldalról érkező beadását fejelte a bal oldali kapufára Ádám, a kipattanót Böde közelről a hálóba lőtte, de lesről, így szabadrúgás jöhetett kifelé. Ezekben a percekben nagy nyomás alá került a kövesdi kapu, nem a 65. percben Bertus éles szögből leadott kísérletét védte a röviden Szappanos, majd Tamás lőtt fölé a 16-oson kívülről.

A 75. percben góllá érett a hazaiak fölénye, miután a csereként pályára lépő Vajda felrúgta a 16-oson belül Szabó Jánost, a megítélt tizenegyest pedig Haraszti lőtte a jobb alsóba – 1-1. Nem sokáig maradt azonban döntetlen az állás, egy minutummal később 19 méterről, középről végzett el szabadrúgást a Mezőkövesd, ezt pedig Besirovic gyönyörűen a jobb felsőbe tekerte, 1-2.

Hátrányban ismét a Paksnak kellett kapaszkodni és sikerült is helyzeteket kialakítania. A 81. percben 18 méterről végezhetett el szabadrúgást Haraszti, de a sorfalban kötött ki a kísérlete, majd Böde fejelt nem sokkal a bal felső fölé. A 85. percben aztán összejött az egyenlítés újfent: egy jobb oldalról érkező beadást fejelt Böde a felső lécre 8 méterről, de a kipattanót Sajbán közelről már a hálóba vágta, 2-2.

Két perccel később majdnem újra előnyt szerzett a Kövesd, amikor Besirovic hatalmas sprintet vágott ki a bal oldalon, egészen a 16-oson belülre ért Szabó Bálint mellett, majd a lövésre már kevés ereje maradt, 12 méterről a bal alsó mellé lőtt végül, de Vajda is bevihette volna akár a győztes találatot, ám hat méterről, kapásból mellé lőtt.

A vége előtt nem sokkal Pintér Attila és Bognár György is sárga lapot kapott reklamálásért a kispad mellett, utóbbi pedig ezt követően sem hagyta abba a játékvezető bírálását, így a kiállítás sorsára jutott – holott épp az előző napokban ígérte meg, hogy már nem foglalkozik többé a sporikkal. A meccs utolsó lehetősége végül Bognár István előtt adódott, de a remek helyről elvégzett szabadrúgása a sorfalban kötött ki, így maradt a 2-2.

NB I, 25. forduló

Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 (Haraszti 75. – 11-esből, Sajbán 85., ill. Vutov 28., Besirovic 76.)

Paks: Rácz – Osváth (Lorentz, 60.), Tamás, Böde, Szabó J. – Papp K. (Szabó B., 46.), Bertus, Bognár I. – Nagy R. (Sajbán, 60.), Ádám, Hahn (Haraszti, 46.).

Kövesd: Szappanos – Farkas, Pillár, Katanec, Vadnai – Martic, Chrien (Vojtus, 88.) – Besirovic, Cseri (Rui Pedro, 84.), Vutov (Vajda, 68.) – Jurina.