Debreceni VSC–Újpest FC (14.30)

Bévárdi Zsombor (DVSC, játékos):Nagyon várom a szombati mérkőzést, fontos meccs lesz a szurkolóink számára is, nem beszélve a klub 120. születésnapjáról. Mindennek szellemében készülünk az összecsapásra. Jó formában lévő Újpestet fogadunk, de nekünk a saját játékunkkal kell foglalkoznunk. Az ellenfélnek megvannak az erősségei, de a gyenge pontjai is, ezekre kell építenünk. Motiváltak leszünk, az biztos, szerintem megnyerhetjük a mérkőzést. (dvsc.hu)

Mezőkövesd Zsóry FC–ZTE FC (17.00)

Supka Attila (Kövesd): – A legutóbbi, Paks elleni mérkőzésen nem igazán azt a teljesítményt nyújtottuk, ami elvárható lett volna a csapattól. Azt gondolom, hogy az első tizenegyesig egyenrangú partnerei voltunk a Paksnak, azonban az azt követő játékrészben, a gyorsan kapott két gól után többször olyan hibákat követtünk el, amelyek nem elfogadhatóak egy első osztályban szereplő gárdától. Sajnos a dekoncentráltság és a rossz passzok egy súlyos vereséghez vezettek. A vasárnapi regeneráció után keddtől folyamatosan már a hétvégi hazai, Zalaegerszeg elleni mérkőzésre készülünk: arra törekszünk, hogy a legutóbbi meccs hibáit kijavítsuk, és újra egy egységes, a játékra koncentrált, mentálisan és fizikailag is a legjobb formájában lévő csapat lépjen pályára a mezőkövesdi stadionban. A Zalaegerszegi TE ellen sokkal agresszívebb, koncentráltabb játékra van szükség, hogy itthon megszerezzük a három pontot. (mezokovesdzsory.hu)

Waltner Róbert (ZTE): – Én a múltkori sikert bravúrként könyvelem el, függetlenül attól, hogy a fehérváriak milyen szériában vannak, hiszen egy erős kerettel rendelkező csapat. Mindig nagy fegyvertény legyőzni őket, amire hazai pályán 14 évet várt a csapat. Akkor szintén 2-0-ra nyertünk, és a Csank János vezette csapatban én lőttem a második találatot. Jó helyzetben vagyunk, de nem mondanám, hogy megnyugodtunk. Inkább úgy fogalmazok: jó hangulatban telnek az edzések és arra hívtam fel a figyelmet most is, hogy megnyugodni nem szabad. Egy új meccs jön, ebből kell kihozni a legtöbbet – mondta Waltner, majd Bobál Dávid kieséséről is beszélt. – Nagyon sajnálom Dudit, remekül  dolgozott,  jól is játszott addig, amíg a keze nem sérült meg ismét. A  műtéten túl van, de  most úgy néz ki, hogy erre a szezonra már  elvesztettük őt. A helyére érkező Mocsi Attila jól szállt be a játékba és  még több lehetőséghez juthat. Ahogy mindig, most is a győzelem az elsődleges célunk. Bízunk benne, hogy  szombaton is  örülhetünk majd. A hangulaton pedig  csak javított, hogy a tulajdonosunk egy nagyvonalú ajándékkal is meglepte a csapatot a Fehérvár legyőzése után. (zaol.hu)

MTK Budapest–Budapest Honvéd (19.30)

Márton Gábor (MTK): – Nagyon kevés csapat van, amely ennyi helyzetet dolgoz ki és nagyon kevés van, amely ennyit ki is hagy. Ezen dolgozunk folyamatosan, de azt tapasztalom, hogy ez már nem edzés kérdése. Ha nem lenne helyzetünk, azt mondanám, hogy többet kéne dolgoznunk. Nyilván dolgozni mindig kell, de most már azon múlik, hogy egy-egy ilyen szituációban hogyan dönt a játékos, mennyire marad higgadt. Nem látok különösebb változást a Honvédnál, eddig is jó csapat volt, most is jó csapat. Soha nem abban gondolkodom, hogy hazai pálya vagy idegen, a mi helyzetünkben mindenhol nyerni kellene, pontokat gyűjteni. Meg is van rá a lehetőségünk, a két idegenbeli meccsen is megvolt az esély a győzelemre, de gól nélkül nehéz meccset nyerni, ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni. Most a játékosokon a sor, hogy higgadtabbak legyenek, jól döntsenek. Ha sok helyzetből 1-2-t berúgunk, biztosan felszakadna a gát és megnyernénk a meccseket, teljesen mindegy, ki ellen játszunk. (mtkbudapest.hu)

Nebojsa Vignjevic (Honvéd):Nem gondolnám, hogy könnyű meccsre készülünk azért, mert a sereghajtóval találkozunk. Több találkozóját is láttam az MTK-nak, például a Fradi elleni döntetlenjét, és egyáltalán nem számítok egyszerű mérkőzésre. Bár az eredmények nem ezt mutatják, az MTK jól erősített a télen, minőségi játékosokat igazolt annak érdekében, hogy az első osztályban maradjon, ezért is gondolom azt, hogy kemény meccsre kell készülnünk, ami egyébként nemcsak a szombatra igaz, hiszen ebben a bajnokságban nincs egyszerű mérkőzés. Motiváltan, a legjobb formánkat nyújtva kell játszani, akkor lehet esélyünk a győzelemre. A Debrecen elleni siker a hangulatra is pozitív hatással volt, de ugyanolyan odaadással, akarással kell folytatnunk, csak így érthetjük el, amit szeretnénk, márpedig az a célunk, hogy a lehető legmagasabb pozícióba kapaszkodjunk fel a tabellán. Azt szeretném látni az MTK ellen is, amit a Debrecennel szemben mutattunk, ahol az volt a fő különbség a korábbi meccseinkhez képest, hogy sokkal több időn keresztül teljesítettünk magas szinten. Nem csak egy jó félidőnk volt, hanem szinte az egész meccsen jobbak voltunk, leszámítva azt a néhány percet, amikor a két gólt kaptunk. Ami pedig rámutatott arra, hogy egy pillanatra sem csökkenhet a koncentráció, egy másodpercre sem lehet kiengedni. Szerintem ezt a srácok is megértették és tanultak ebből. Ha nyerni akarunk, végig jól kell teljesíteni, nem elég 85, hanem 90 percen keresztül kell koncentrálni és ha így lesz, a folytatásban is jöhetnek az eredmények. (honvedfc.hu)