Mezőkövesd Zsóry FC–MTK Budapest 0-1

Pintér Attila (Mezőkövesd): – A játékosok mindent elkövettek, hogy megszerezzük a három pontot a mai mérkőzésen, de sajnos kaptunk egy elkerülhető gólt az első félidőben. Az utolsó passzaink pontatlanok voltak, ha pontosabbak lettünk volna, sokkal több lehetőséget ki tudtunk volna alakítani. Az MTK talán két lövésig jutott a mérkőzésen, az egyik kísérletből gól született. Tovább kell dolgoznunk, hogy a hibákat kijavítsuk. (www.mezokovesdzsory.hu)

Michael Boris (MTK): – Ahogyan számítottunk rá, nagyon nehéz mérkőzés volt. A találkozó előtt új edző érkezett a Mezőkövesdhez, ami mindig pozitív hatással van egy csapatra. A Mezőkövesd a helyzeteit pontrúgásokból próbálta kialakítani egy nagyon szervezett védekezésből indulva, erre is készültünk. Örülök a csapat teljesítményének, mert egy nagy harc volt, és sikerült megszerezni a 18. pontunkat. A csapatunkban nagyon egységes szabályokat találtunk ki a védekezésben és támadásban is egyaránt. Támadásban az utolsó harminc méteren már a játékosok kvalitása az, ami meghatározza, mi fog történni. De az egyik olyan szabály, amit kérünk a játékosoktól, hogy ha a szélén egyedül van, akkor egy beadással hozza játékba a középen érkezőket, ebből valami mindig ki fog alakulni, vagy egy lecsúszott beadás, vagy egy gólhelyzet – utalt a gólt megelőző szituációra a német tréner, majd a következő, Ferencváros elleni bajnokiról is beszélt. – Mindig nagy megtiszteltetés a Ferencváros ellen játszani a Groupama Arénában, főleg így, hogy egy Bajnokok Ligájában szereplő csapathoz látogatunk. Két lehetőségünk van, vagy beállunk védekezni és várjuk, hogy az ellenfél minőségi játékosai – mint például Tokmac, akit én az NB I legjobbjának tartok – eldöntik a mérkőzést, vagy egy hasonló mérkőzést próbálunk játszani, mint legutóbb otthon az egymás elleni meccsen. Most élvezzük pár napig a sikert, a jövő héten pedig reméljük megtaláljuk a megfelelő megoldást.

Budapest Honvéd–Ferencváros 0-1

Bódog Tamás (Honvéd): – Csalódottak vagyunk. Amire készültünk, az megvalósult. Tudtuk, hogy a Fradi megpróbál hátulról építkezni, mi letámadtuk őket és nagyon sok alkalommal jól is csináltuk ezt, sok labdát szereztünk. Ha kihasználtuk volna az első félidőben a 4-5 lehetőségünket, akkor megnehezíthettük volna a Fradi dolgát. A második félidőben is nekünk voltak a nagyobb helyzeteink, a csapatomtól ebben a szituációban ez egy szenzációs teljesítmény volt, ám ez most nem ért pontot. Erre lehet építeni, erre a hozzáállásra, akaratra, mentalitásra. Sok sikert a Ferencvárosnak a BL-ben. Ahogyan hallottam, Baráth Botond arcát nyomta a maszk, ezért megszédült a végén.

Szergej Rebrov (Fradi): – Nem tudom, hányszor sikerült ilyen szoros 1-0-t játszani a Honvéddal, de azt tudom, hogy mindig nehéz mérkőzést játszunk ellenük, főleg idegenben. Alapvetően három középső védős Honvédra készültünk, aztán váltani kellett. Az alapvető oka a kevesebb helyzetünknek az ellenfél presszingje volt. Tíz játékosunk játszott a válogatottban, vannak, akik szinte csak tegnap érkeztek vissza, úgyhogy nagyon nehéz nekünk 90 percen keresztül folyamatosan kezdeményezni. Örülök a három pontnak és annak, hogy nem sérült meg senki, hiszen kemény időszak következik. A Juventus ellen hasonló meccsre számítok, mint ami az itthoni volt, egy nagyon kemény meccs lesz. Az itthoni találkozón a saját hibáinkból kaptuk a gólokat, ezeket kielemeztük, mostantól már 100 %-ban a BL-re készülünk. Két napunk van a regenerációra, a legfontosabb most ez, de a járvány miatt ez sem megy a legkönnyebben, hiszen bizonyos részét a regenerációnak otthon kell elvégezniük a játékosoknak, de nagyon profik, úgyhogy ez menni fog. Ha jól tudom, Botka Endre kontaktszemély volt, ezért el kellett különíteni őt, Sigér Dávid pedig nagyon sokat és intenzíven játszott a válogatottban, ezt pedig láttam is rajta az edzéseken, ezért pihentettem.

Puskás Akadémia–Budafoki MTE 3-0

Hornyák Zsolt (Puskás): – Örömteli a számomra, hogy a csapat nagyon kompaktul nézett ki. A küzdőszellem, a mozgás rendben volt, sokat segített nekünk a válogatott szünet. Nem tudok olyat mondani, hogy valaki kevesebbet, vagy többet tett volna hozzá, az első perctől látszódott a küzdőszellem a csapaton, a csapatmunka hozta a jó eredményt. Pozitívan értékelem a mai mérkőzést. Éreztem, hogy ha sikerül úgy játszanunk végig, ahogyan kezdtük már az első percektől, akkor győzni fogunk.

Csizmadia Csaba (Budafok): – A csapat az edzőmeccs jellegű hangulatát vette fel, ritmusban körülbelül úgy is játszottunk, ez az elmúlt időszakban nem volt jellemző ránk. Kicsit a csere is megfogta a csapatunkat az elején, de ezek nem kifogások, csak gondolkodom, mi történhetett. Teljes mértékben megérdemelt a Puskás győzelme. Különösképpen nem készültünk semmivel, van egy elképzelésünk, egy saját játékunk, azt próbáltuk megvalósítani ismét. Hellyel-közzel volt, ami működött is, de összességében olyan hibákat követtünk el, amik után megbüntetett minket a Puskás. Kiemelném Kirják Henrik játékát, aki először játszott az NB I-ben, kellemes meglepetés volt, de sok mindent nem tudok kiemelni. Ami nem tetszett, hogy nagyon könnyen engedték, hogy a Puskás végigvigye a kontráit, ezeket eddig nagyon jól megoldottuk.