Honvéd-Újpest 1-2

Horváth Ferenc (Honvéd):Most mégis miről beszéljek? Taktikáról vagy miről? Erőnlétről? A 90. percben tíz emberrel kétszer visszük a kapusra a labdát és nem tudjuk berúgni a labdát. Az Újpestnek egy helyzete van, azt berúgja. Miről kell itt beszélni? Semmiről! Hülyeségeket csinálunk. Ha háromszor szól a bíró, hogy ne csináljunk ilyen faultot, akkor ne csináljunk ilyen faultot. Ez óriási fegyelmezetlenség. Ezzel nem tudok mit csinálni, majd meglesz büntetve a játékos. Hiába büntetem meg, akkor is elment a három pont emiatt a marhaság miatt. Nem láttam a piros lapot, viszont azt láttam, hogy az Újpestnek szinte helyzete nem volt, amíg tizenegy emberrel játszottunk. Egy kapufájuk volt a szabadrúgásból, a kapunk közelébe nem tudtak jönni. Megint egy megnyert meccset veszítettünk el ilyen faramuci módon. Ez egy óriási pechszéria, nem tudok mit mondani. (M4 Sport)

Michael Oenning (Újpest):Az utolsó öt perc fantasztikus volt. A kés élén táncolt az egész mérkőzés, mindkét csapat simán megnyerhette volna a meccset. A 40. percig teljesen jól teljesített a csapat, majd kaptunk egy gólt és egy kicsit szétestünk. Hiába gyakoroltuk ezt korábban az edzéseken. A csapatnak jó volt a mentalitása, és a második félidőben pedig helyreállítottuk a lelki békét. (M4 Sport)

MOL Fehérvár FC-Gyirmót FC Győr 3-2

Szabics Imre (MOL Fehérvár FC):Rossz… mégis milyen lenne a hangulat az öltözőben? Nagyon örülünk és nagyon büszke vagyok a csapatra. Az összes játékos nagyon büszke lehet saját magára, és ez nagy fegyvertény, hiszen nagyon meggyőző volt ez a győzelem. Az első félidőben, amíg azonos létszámban voltunk, nagyon jó volt a labdabirtoklásunk. Könnyedén tudtunk kialakítani helyzeteket annak ellenére, hogy borzalmasan szervezett volt a Gyirmót. A játékosok mentálisan és fizikálisan beletették azt a melót, amire szükség van ahhoz, hogy ezt az emberhátrányos mérkőzést meg tudjuk nyerni. (M4 Sport)

Csertői Aurél (Gyirmót FC Győr):A Vidi jobb csapat, ezt meg is mutatta. Volt lehetőségünk, volt olyan forgatókönyv ebben a mérkőzésben, hogy pontot, pontokat szerzünk. Sajnos azért gondolkodni is kell ebben a játékban. Eljövök, beleütök egy labdába, kijövünk, 1-1, kiegyenlítünk, kiállítanak egy játékost az ellenfélből, erre csinálunk egy tizenegyest. Ez nem nekünk kedvezett. Látszott, hogy a Vidiben jó focisták vannak, gyorsabbak voltak nálunk. Nem tudtunk olyan helyzeteket  kialakítani, amelyek százszázalékosak lettek volna. Nem látszódott túlságosan a létszámfölény. (…) A szünetben nem mondtam olyat, hogy megtartjuk az egy pontot. Tisztázzuk, ez nem az én véleményem, hanem a tiéd! Meg akartuk nyerni a mérkőzést, a szünetben beszéltük is, hogy sok idő van hátra, egy egész félidő. Okosan kell játszani, mert kontrából gyors az ellenfél. Ki is nyíltunk sajnos. Az nem volt benne, hogy kijövünk és csinálunk egy tizenegyest. Egyértelműen a mentálisan az ellenfelet hoztuk fel ezzel, magunkat meg kicsit lejjebb nyomtuk. A Videotont nehéz megverni ilyen játékkal. (M4 Sport)

Kisvárda-MTK Budapest 5-0

Erős Gábor (Kisvárda megbízott edzője):Nem mondanám, hogy az első pillanattól kezdve eldőlt volna a mérkőzés. Tény, hogy jól kezdtünk, hiszen hamar vezetést szereztünk, majd a második gól után jött a kiállítás, onnantól kezdve már a srácok nagyon élvezték a mérkőzést. Gyönyörű gólokat lőttek, hatalmas gratuláció nekik. Szeretnénk tovább csinálni a dolgunkat, szerényen gyűjtögetjük a pontokat, ebből jó lenne minél többet. Még három mérkőzés van a megbízatásomból , ezt pedig a kollégaimmal együtt szeretnénk a tudásunk legjavával kihasználni. (M4 Sport)

Márton Gábor (MTK Budapest):Gratulálok a Kisvárdának. A második félidő az értékelhetetlen volt, edzőmeccs jellege volt, főleg, hogy ott végig emberhátrányban voltunk – hogy hogyan és miért fogyatkoztunk tíz emberre, abba most nem akarok belemenni. Addig a jelenetig nagyjából meg volt az a játék, amit pár napos közös munka után remélhettem. A Kisvárda jobb csapat jelenleg, számítottunk rá, hogy a kezdetektől náluk lesz többet a labda, de sok helyzetük nekik sem volt az első félidőben, ami volt, azt értékesítették, ellentétben velünk. Előzetesen az előrejátékban már többet szerettem volna látni a játékosoktól, azt kértem, jobban induljunk meg területekbe, legyünk bátrabbak, ez “úgy-ahogy” sikerült csak. Dolgoznunk kell tovább, mert hiszem azt, hogy ennél képesek vagyunk eredményesebben szerepelni. (mtkbudapest.hu)

EKL-csapat akarja a Vidi válogatott játékosát, magyar csapattársa is lehet – sajtóhír