Némileg a kispestiek játszottak fölényben az első percekben, de az igazi helyzeteket az Újpest dolgozta ki. Előbb Antonov majd Beridze is veszélyeztetett és a 15. percben kevésen múlt, hogy a vezetést is megszerezzék a lila-fehérek: Antonov 23 méterről elvégzett szabadrúgása a jobb oldali kapufán csattant. Válaszként Tamás centerezése után Lukic öt méterről a léc fölé lőtt. A 25. percben Lukic talált az ellenfél kapujába, azonban a videóbíró les miatt érvénytelenítette a szerb csatár találatát.

Tíz perccel később már valóban előnybe kerültek a kispestiek: Nono szöglete után a mérkőzés napján a 31. születésnapját ünneplő – egyébiránt a Vasassal szóba hozott Hidi két méterről lőtt a bal alsóba. A félidő végén még Lukic tekert a jobb alsó mellé, így 1-0-s Honvéd-vezetéssel mentek pihenni a felek.

A második játékrész elején megfogyatkozott Horváth Ferenc együttese, miután Batikot kiállította a játékvezető. A védőt korábban Vad II. már figyelmeztette, a visszajátszásokból bizony kiderült, továbbra is lökdösődött és jobbal képen törölte Koutroumpist, villant is a piros lap – jogosan. A mezőnyben hovatovább – a kiállítás ellenére – egyenrangú felek gyűrték-gyömöszölték egymást hosszú perceken át, az Újpest becsülettel ment előre az egyenlítés érdekében, és egyre inkább átvette az irányítást.

A hajrában összejött az egyenlítés az Újpestnek: a 80. percben Antonov bal oldali beadását követően Bjelos 14 méterről próbálkozott, a menteni igyekvő Baráth a léc alá piszkálta a labdát. Az utolsó percek nem várt izgalmakat tartogattak a helyszínre kilátogató 3 088 néző számára: előbb Kerezsi lövését Banai védte, a másik oldalon Baráth látványos sarkazása után Koutroumpis tisztázott a gólvonalról.

A slusszpoén a 91. percre maradt: Croizet 18 méteres lövését Szappanos hárította, Bjelos az ötösre fejelte a labdát, a nevető harmadik Viana pedig négy méterről élete, ha nem az egyik legkönnyebb gólját szerezte. A VAR ismét akcióban volt és megerősítette a találatot.

A Honvéd-szurkolóknak a legvégére a körömrágás maradt. A mali bekk, Diaby lökte el Kerezsit a tizenhatoson belül – többen büntetőt szerettek volna az eset után -, ám a nap folyamán már  többször főszerepben lévő videóbíró les miatt szabadrúgást ítélt kifelé. Az eredmény viszont nem változott, fordulatokban gazdag mérkőzésen 2-1-re nyert az Újpest és hosszú idő után először eltávolodott a kiesőzónából.

NB I, 14. forduló

Honvéd-Újpest 1-2 (Hidi 34., ill. Bjelos 80., Viana 91.) – kiállítva: Batik 49. (Honvéd)

A meccs minden fontos pillanata itt!

Honvéd: Szappanos – Lovric, Baráth, Batik, Tamás – Pantelic, Nono, Hidi (Klemenz 53.), Zsótér (Nagy G. 62.) – Nagy D. (Balogh N. 85.), Lukic (Kerezsi 85.)

Újpest: Banai – Kastrati (Pauljevic 88.), Koutroumpis, Diaby – Csongvai (Viana 75.), Mack (Bjelos 65.), Mitrovic, Katona (Simon K. 75.), Antonov – Beridze, Kone (Croizet 65.)

Három 11-es, egy kiállítás: A Vidi emberhátrányban is két gólt lőtt és legyőzte az újoncot