Az NB I 14. fordulójának második szombati mérkőzésén a Ferencváros elleni vereség után a MOL Fehérvár FC az újonc Gyirmótot fogadta.

I. félidő

A Vidi esélyeshez méltó szellemben kezdte a meccset, már az ötödik percben Makarenko megpattanó lövésénél kellett nagyot védenie Hársfalvinak. A 10. percben Varga Barnabás kezezett a 16-oson belül, amiért a játékvezető 11-est ítélt, ezt pedig Nikolics a jobb sarokba vágta – Hársfalvi a másik irányba vetődött.

A kezdeti nehézségek után a Gyirmót is előremerészkedett több alkalommal is, de a legnagyobb helyzeteit mindig lesállás előzte meg, így például Simon is így lőtte fölé a nagy lehetőségét, valamint Ikic fejesgólja is szabálytalanul esett.

A 36. percben aztán össze is jött az egyenlítés a vendégeknek: Musliu a 16-oson belül lerántotta Radicsot – a játékvezető videóbírózást követően 11-est ítélt. Varga a büntetőt középre lőtte, Kovács balra ment el, 1-1. A tizenegyesnél Farkas sárgát adott Musliunak, akinek ez volt a második, így a kiállítás sorsára jutott.

II. félidő

A második játékrészben viszont nem igazán lehetett észrevenni, hogy emberhátrányban játszik a Vidi, ugyanis továbbra is támadólag lépett fel. Az 50. percben Ikic lépett rá Kodro lábára a 16-oson belül, Farkas ismét videóbírózást követően ítélt büntetőt – a sértett középre lőtte a tizenegyest, Hársfalvi balra ment el, 2-1.

Egy perc sem telt el viszont és kis híján egyenlített a Gyirmót, amikor Simon vette célba a bal alsót, Kovács azonban nagy bravúrral szögletre tolta. Az 58. percben Nego passzát Makarenko tette kapura 10 méterről, Hársfalvi nagyot védett.

A Gyirmót sem adta fel a támadásokat, Varga előbb fejjel, majd lábbal is veszélyeztetett, utóbbi kísérlete csak picivel kerülte el a jobb oldali kapufát.

A 78. percben Dárdai találta el 15 méterről a bal oldali kapufát, majd hat perccel később végleg sikerült eldöntenie a három pont sorsát a Vidinek: Makarenko remek labdával futtatta a bal oldalon Hangyát, aki pontosan centerezett, Kodro pedig ziccerben, hat méterről Hársfalvi mellett a hálóba gurított, 3-1.

De a Gyirmót még nem gondolta úgy, hogy vége a meccsnek, a 93. percben Lencse emelte Varga elé a labdát, aki 15 méterről, kapásból kilőtte a bal alsót – ez azonban már későn jött, az egyenlítésre nem igazán maradt idő, így a Vidi zsinórban a negyedik hazai győzelmét aratta.

NB I, 14. forduló

MOL Fehérvár FC-Gyirmót FC Győr 3-2 (Nikolics 10. – 11-esből, Kodro 50. – 11-esből, 84., ill. Varga B. 38. – 11-esből, 93.)

Kiállítva: Musliu (36.)

Vidi: Kovács – Nego, Musliu, Stopira, Heister – Dárdai, Alef, Makarenko, Petrjak (Hangya, 71.) – Kodro (Zivzivadze, 90.), Nikolics (Lüftner, 40.).

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi, Karacs, Ikic, Hajdú – Radics (Vogyicska, 58.), Nagy P., Vass Á. – Hasani (Medgyes, 58.), Simon (Lencse, 71.), Varga B.

EKL-csapat akarja a Vidi válogatott játékosát, magyar csapattársa is lehet – sajtóhír