Az NB I 14. fordulójának nyitómeccsén a Kisvárda azt az MTK Budapestet fogadta, amelynél először ülhetett le a kispadra a nemrégiben kinevezett vezetőedző, Márton Gábor.

I. félidő

Már az 5. percben ígéretes lehetőség előtt adódott a vendégek előtt, Miovski 18 méterről, szemben a kapuval végezhetett el szabadrúgást, Odyntsov azonban védte az életerős lövést. Két perccel később a túloldalon már zörgött a háló: Leoni a bal oldalról középre ívelte a labdát, ahol Asani fejjel megjátszotta a mellette érkező Bumbát, majd a román játékos visszafejelte a feladónak, Asani pedig öt méterről a jobb alsóba bólintott, 1-0.

Ezt követően többnyire kiegyenlített játék zajlott a mezőnyben, kevés dolguk akadt a kapusoknak, így a 31. percben a semmiből érkezett a hazaiak újabb találata: Mesanovic és Asani szép összjátéka után utóbbi játékos ziccerben, az ötös sarkáról a jobb alsóba gurított, 2-0.

Még a szünet előtt kis híján összejött a szépítés az MTK-nak, amikor egy jó kiugratást követően Grozav remek ütemben tolta meg a labdát a hazai kapus mellett, de közel került az alapvonalhoz, így nem volt egyszerű dolga, lapos lövését Leoni a gólvonalról végül ki tudta rúgni. A 44. percben emberhátrányba kerültek a vendégek: Palincsár esett el Cirkovic mellett a 16-oson belül, a játékvezető pedig úgy látta, hogy a vendégek középpályása színészkedett, ezért sárga lapot kapott – mivel ez volt neki a második, így Palincsárt kiállították.

Az eset azért érdekes, mert Cirkovic jól láthatóan rúgott Palincsár felé, egy héttel ezelőtt pedig ugyanilyen szituációban – Ferreira és Nagy Dominik eseténél – a Honvéd tizenegyest kapott a kék fehérek ellen, így következetlennek mondható a két bírói döntés.

II. félidő

A második játékrészben hamar megszerezte a harmadik gólját a Kisvárda: Ötvös az ötös sarkáról húzta vissza a labdát a feje felett a mögötte érkező Leoninak, aki kapásból a bal alsóba lőtt, 3-0.

A nagy önbizalommal játszó Kisvárda háromgólos előny tudatában sem állt le, nyolc perccel később Mesanovic kiugratása után szerencsésen került Varju lábáról Bumba elé a labda, aki 11 méterről átemelte a kifutó Mijatovicot, 4-0.

A 69. percben összejött az ötödik is a hazaiaknak, ekkor egy kis szöglet után Leoni bal oldalról érkező beadását Mesanovic fejelte 6 méterről a bal sarokba 5-0.

A hátralévő idő már csendesebben telt, nem láthatott újabb helyzeteket a közönség, így Mesanovic gólja egyben a végeredményt is jelentette.

NB I, 14. forduló

Kisvárda-MTK Budapest 5-0 (Asani 7., 31., Leoni 51., Bumba 59., Mesanovic 69.)
Kiállítva: Palincsár (44.)

Kisvárda: Odyntsov – Peteleu, Prenga, Cirkovic, Leoni – Melnyik, Simovic (Zlicic, 69.) – Asani (Camaj, 69.), Bumba (Gosztonyi, 80.), Ötvös (Navrátil, 69.) – Mesanovic (Nagy M., 80.).

MTK: Mijatovic – Balázs, Varju, Ferreira, Nagy B. – Ramadani (Dimitrov, 66.), Mezei (Kata, 46.), Palincsár – Grozav (Nagy Zs., 80.), Miovski (Kocsis, 66.), Drljo (Weir, 46.).