Ferencváros–Kisvárda 1-2

Peter Stöger (FTC):Csalódott vagyok a mai eredmény miatt. A fociban benne van a vereség, viszont az a stílus, amit ma a pályán mutattunk, az abszolút nem az a játék, amit látni szeretnék a csapattól. A jövőben mindenképpen több türelmet várok el a játékosoktól a pályán. Talán mondhatjuk, hogy egyéni hibák előzték meg a gólokat, viszont szerintem nem ez volt a legnagyobb probléma a mai mérkőzésen. Az volt a legnagyobb probléma, ahogy az első perctől kezdve felálltunk a pályára, nem játszottunk elég jól, nem játszottunk elég komolyan, így nem lehet hozzáállni egy mérkőzéshez. Sok hiba belefér egy meccsbe, viszont ezeket mindig meg kell próbálni kijavítani, ez ma nem történt meg. Talán mondhatom azt, hogy egy kicsit arrogánsan játszottunk. Már három hete beszélünk és készülünk a fiúkkal a hasonló mérkőzésekre. Szerintem mutattunk minőséget az előző mérkőzéseken, de sok esetben talán a szerencse is a mi pártunkat fogta. Bizonyos dolgokat át kell beszélnünk a fiúkkal. Szerintem nekünk van a legjobb csapatunk, de ezt be is kell bizonyítanunk, mindenki, aki pályára lép, ezt éreznie kell. Mindenki keményen dolgozik azért, hogy bekerüljön. Megpróbálunk több lehetőséget adni azoknak a játékosoknak, akik a legtöbbet dolgoznak az edzésen, hiszen nagyon erős ellenfelek állnak előttünk az elkövetkezendő hetekben. A játék minden összetevőjében javulnunk kell. A Slavia remek csapat, jó játékosokkal, fizikálisan is erős ellenfélre számítunk. Fel kell nőnünk a feladathoz és támadásban is a legjobbat kell nyújtanunk, mert ez a teljesítmény nem lesz elég a következő hetekben. (fradi.hu)

Joao Janeiro (Kisvárda): – Hatalmas győzelem volt. Sikerült megvalósítani azt a stratégiát, amit kitaláltunk és elterveztünk, külön öröm számomra, hogy az első alkalommal tudtunk a Ferencváros ellen diadalmaskodni, illetve, hogy klubunknak ez volt a 100. mérkőzése az NB I-ben. Történelmi jelentőségű győzelem. A győzelem után a testvéremhez szaladtam ki ünnepelni. Az edzők élete sokszor nem annyira egyszerű, mint amennyire látszik, gyakran messze vannak a családtól, feleség, gyerekek maguk mögött hagyva. Ilyenkor óriási plusz motivációt ad, ha egy ismerős arc a helyszínen szurkol nekem, most volt szerencsém, hogy a testvérem itt tartózkodott. Navrátil már a gólja előtt kérte, hogy cseréljük le, de én még azt mondtam neki, hogy maradnia kell, ez jól sült el. (kisvardafc.hu)

Budapest Honvéd–Debreceni VSC 1-4

Horváth Ferenc (Honvéd): – Nagyon jó első félidőt játszottunk, akár el is dönthettük volna a három pont sorsát. Frissek, gyorsak voltunk, sok helyzetünk volt, meg tudtuk bontani a DVSC-t. Lehet, ha tudunk még egy gólt lőni, akkor másképp alakultak volna a dolgok. A második félidőről nehéz beszélni. Hogy ez a VAR hasznos vagy nem hasznos…? Nagyon érdekes dolog. Ki dönti el, hogy mit néznek vissza? Klemenz első sárga lapját miért nem nézte vissza senki? A harmadik gól előtt miért nem nézték vissza, hogy kint volt-e a labda vagy nem? Százéves tradíciót szednek szét ezzel a VAR-ral. Folyamatosan áll a játék. Ugyanannyit fog visszaadni a VAR, amennyit el fog venni, de ugyanez történt eddig is a játékvezetők esetében. Teljesen feleslegesen mesterkéltté teszi a VAR a labdarúgást. Ezt nemcsak a mai meccs miatt mondom, előtte is ez volt a véleményem, de most természetesen hatványozottan, mert a VAR miatt történtek velünk dolgok. 1-2 után is mentünk előre, egy dolgot nem lehet elvenni a csapattól, hogy nyerni akart az utolsó pillanatig. Az, hogy 2-1-re vagy 4-1-re kapunk ki, az teljesen mindegy. Mindenki odatette magát és látni lehetett a csapaton, hogy jó formában van, mindenki megy előre. Ez már egy másik Honvéd, mint ami volt, az eredménytől függetlenül. A Honvéd attól lett más a második félidőben, hogy kiállítottak egy embert és tizenegyest is kaptunk, ezt nem volt könnyű feldolgozni. Pár percre rá kaptunk még egy gólt, onnantól pedig egy eszeveszett rohanás volt. Nehéz a tizenegyesről beszélni, csak egy pillanatra láttam a szituációt. A könyökét találta el a labda, plusz még ki is állították miatta, azt gondolom nem feltétlenül igazságos ez a hatalmas büntetés ezért a szituációért.

Huszti Szabolcs (DVSC): – Két ellentétes félidőt produkáltunk. Az elsőben ha 3-0 a Honvédnak, egy szót sem szólhattunk volna, rengeteg helyzetet dolgoztak ki, mi pedig kicsit NB II-esen kezdtük ezt az NB I-es szezont. Nem a védőkre kell ezt ráhúzni, az egész csapat nem tetszett, a felfogással voltak bajok. Tetszett viszont a reakció, ahogy a srácok pályára léptek a második félidőben. Nemcsak a kiállítás miatt, hanem már az első 10-15 percben éreztem, hogy van keresnivalónk, a fiúk jobban hittek magukban. A második gólunk egy begyakorolt figura volt, bár nem teljesen a rövidre kellett volna passzolnia Bódi Ádámnak, de nagyon jól rögtönzött. Jól sült el a VAR, örülök, hogy van videóbíró az NB I-ben. Biztosan lesz olyan is, hogy majd ellenünk ítélnek tizenegyest VAR-ral. Ha nincs most a videóbíró, akkor 11-es sincs, most szerencsénk volt. A második félidőre nem változtattunk, igazából a fejek álltak át NB I-es szintre. 

Az olaszok szerint megvan a megegyezés: Válogatott csatárt igazol a Vidi – sajtóhír