Az NB I szombati játéknapjának második mérkőzésén az élvonalba visszatért Debreceni VSC-t fogadta a Budapest Honvéd a Bozsik Arénában. A kispestieknél Hidi Patrikot köszöntötték a találkozó előtt a 250. NB I-es fellépése alkalmából, míg a vendégeknél Dzsudzsák Balázs 4999 nap után játszott újra NB I-es mérkőzésen.

1.félidő

A Honvéd kezdte intenzívebben és veszélyesebben a mérkőzést, a 7. percben Tamás balról érkező beadása után Eppel hét méterről, hatalmas ziccerben lőtt, de Kosicky nagy bravúrral védett, majd nem sokkal később Nono szöglete után Baráth csúsztatása jelentett veszélyt.

A 23. percben Eppel a 16-oson belül átjátszotta védőjét, majd az alapvonalhoz érve visszagurította a labdát lövésre Nonónak, aki 6 méterről laposan célba vette a kaput, de Kosicky ezúttal lábbal védett. A túloldalon a legnagyobb veszélyt Dzsudzsák Balázs szabadrúgása jelentette, de a jobb szélről elvégzett pontrúgást Szappanos kiszedte a bal felsőből.

A 36. percben megérdemelten szerezte meg a vezetést a Honvéd: Nono szöglete átszállt a túloldalra, ahol üresen érkezett Bőle és 9 méterről, kapásból a kapufa érintésével a bal alsóba lőtt, 1-0.

2.félidő

A fordulás után aztán láthatóan feljebb tudott kapcsolni a Debrecen, ezt először Dzsudzsák életerős lövése jelezte, de ez a kísérlet még nem talált célt. Az 56. percben aztán ezen a mérkőzésen is szükség volt a VAR-ra: Dzsudzsák 18 méterről elvégzett szabadrúgása egy kispesti kézről pattant szögletre, a játékvezető elsőre nem ítélt büntetőt, ám videóbírózást követően megadta a tizenegyest, amit Dzsudzsák a jobb alsóba lőtt, 1-1. Sőt, Klemenz kezezésért megkapta a második sárgáját is, így a kiállítás sorsára jutott.

Öt perccel később pedig ki is használta az emberelőnyt a Loki, ezúttal egy kis szögletet követően Bódi laposan lőtte be a labdát a rövidre, ahová érkezett Bárány és közelről a kapuba lőtt, 1-2.

A Honvéd becsülettel ment előre a döntetlenért emberhátrányban is, de nagy helyzetet nem tudott kidolgozni, a DVSC kontrái viszont több alkalommal is veszélyt jelentettek, a 80. percben például Bárány kapott jó kiugratást, majd 13 méterről nagy helyzetben lőhetett, de Mezghrani egy remek becsúszással szögletre mentett.

A 82. percben aztán eldőlt a három pont sorsa: Szécsi bal oldalról érkező lapos beadását Bévárdi szerezte meg középen, háttal a kapunak, ám egy nem várt mozdulattal befordult Baráth és Tamás között, és 5 méterről a bal alsóba lőtt, 1-3.

A hajrában Ferenczi még nagyot mentett a kapu torkában, majd a 95. percben Ugrai 18 méterről, a bal oldalról befelé húzva tekert a bal sarokba, kialakítva ezzel a 4-1-es végeredményt.

NB I, 1. forduló

Budapest Honvéd–Debreceni VSC 1-4 (Bőle 36., ill. Dzsudzsák 60. – 11-esből, Bárány 65., Bévárdi 82., Ugrai 95.) Kiállítva: Klemenz (60.)

Honvéd: Szappanos – Mezghrani, Klemenz, Baráth, Tamás – Nagy D. (Balogh, 77.), Nagy G. (Lovric, 61.), Hidi (Zsótér, 67.) – Bőle, Eppel (Lukic, 67.), Nono.

DVSC: Kosicky – Kusnyír, Charleston, Deslandes (Nikolic, 33.), Ferenczi – Varga, Dzsudzsák – Bévárdi (Gyönyörű, 88.), Sós (Szécsi, 46.), Bódi (Ugrai, 81.) – Bárány (Baráth P., 81.).

Hatalmas meglepetés: 100. NB I-es meccsén a Kisvárda idegenben verte a Fradit