Mezőkövesd – MOL Fehérvár 1-2

Beszámoló itt!

Supka Attila (Mezőkövesd):Nehéz mit mondani a mai mérkőzés után, mert számunkra ebben sokkal több volt, mint egy vereség. Az első és a második félidőben is megvoltak azok a lehetőségeink, amikből megnyerhettük volna a mérkőzést, sajnos ezek kimaradtak, nem hoztunk jó döntéseket azokban a szituációkban, a Fehérvár pedig kihasználta két hibánkat. Tudtuk, hogy mire számíthatunk, hogy a Fehérvár a széleket próbálja majd megjátszani és Nego lesz a céljátékos, ebből született az első gól is, de összességében úgy gondolom, hogy jól kontrolláltuk a mérkőzést és megvoltak a lehetőségeink, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk.

Michael Boris (MOL Fehérvár):Az első félidőben sikerült korán megszereznünk a vezetést, ezt leszámítva azonban nem olyan volt az első játékrész képe, ahogy elképzeltük, nem működött a rövid passzos játékunk. Jó lett volna vezetéssel szünetre menni, de ez nem jött össze, mert a ráadás utolsó másodperceiben kiegyenlített a Mezőkövesd. Sok párharcot hozó, hajtós, küzdelmes meccs volt a mai, de a szünet után sikerült rendeznünk a középpályát, és a második félidő alapján megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. (molfehervarfc.hu)

Puskás Akadémia – Kisvárda 0-0

Beszámoló itt!

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia):

Eléggé élvezhetetlen volt számomra ez a mérkőzés, megmondom őszintén, nem erre számítottam, vártam egy kis focit, hogy egy kicsit felvidítsuk az ünnepeket, meg aztán tényleg több gólhelyzetet vártam a csapatomtól és az ellenféltől is.

Az örömteli, hogy nem kaptunk gólt, de a fociban nem találtam az örömömet ma, ilyen kiküzdött, kiszámolt ütközésekkel, időhúzásokkal mind a két oldalon. Nem ezt terveztem a mai napra, ebből a szempontból totálisan csalódott vagyok. Többet vártam magunktól is, főleg a támadósortól, veszélyesebbek is lehettek volna elől. Bár az első félidőben volt egy pár lehetőségünk, de ha összeszámoljuk, nagyon keveset voltunk veszélyesek az ellenfél kapujára és a lövések nélkül nehezen fogunk mérkőzést nyerni. A kreativitás hiányzott, pedig tényleg minőségi játékosaink vannak, akiket nem is szoktam lekötni, hagyom őket egy kicsit a saját elképzelések alapján játszani, épp amiatt vagyok mérges, hogy ma ezt végképp nem láttuk. Az elmúlt öt meccsen félig üres a pohár, főleg a mutatott játék miatt vagyok csalódott, én a mai mérkőzést is meg szerettem volna nyerni, és a csapatom is gondolom, de a játék, amit láttunk, számomra óriási szenvedés volt, túl volt ez taktikázva. (M4 Sport)

Révész Attila (Kisvárda):Tulajdonképpen a mérkőzés előtt felvázoltakat tökéletesen megvalósítottuk. Az első félidőben azért egy picit elégedetlen voltam, mert nem azt csinálták a játékosok, amit kértünk tőlük, sokkal több olyan kockázatos labda-kihozatalunk volt, amely ezzel a középpályával megengedhetetlen volt, nem is így indultunk neki, ahhoz mozgékonyabb, gyakorlottabb, összeszokottabb középpályának kellett volna lennie. Mi itt elsősorban a fizikális ütközetre készültünk, ez pedig hozta a labdákat, a második labda begyűjtését, az ellentámadás elindítását. Ehelyett az első félidőben három-négy olyan kontrát tudott vezetni saját térfélen történt labdaeladás után a hazai csapat, amelyet taktikai hiányosságok, illetve fegyelmezetlenségek okoztak. Hál’ Istennek nagy veszély nem alakult ki ezekből. Ha összességében figyelembe vesszük, hogy kinek voltak nagyobb helyzetei, akkor azt mondhatom, hogy közelebb álltunk a győzelemhez, de nem vagyunk elégedetlenek. (M4 Sport)

A szakember kitért fiatal kapusuk, az ukrajnai születésű, de régebb óta a csapatnál pallérozódó 21 éves Odyntsov Artem teljesítményére is.

Az első félidőben a hazaadást a kapusunk nagyszerűen védte, akire úgy gondolom, hogy egyre inkább számíthatunk, így végre egy saját nevelésű játékos védhet, aki négy éve nálunk tanul. Úgy gondolom, hogy a következő évben meghatározó játékosa lesz a klubunknak.

Ezek után nem tudom, Dombó Dávid hogyan fog visszakerülni. A sérülés megoldotta a régi problémánkat és a fiatal kapusunk nagyobb számban teljesítheti majd a mérkőzéseket, önbizalmat szerezhet, az alapképessége pedig rendkívül jó. Magyarországon a fiatalokhoz kevésbé mernek hozzányúlni, igaz, hogy mi is így vagyunk ezzel, ezt a szituációt is kényszerhelyzet szülte.

De nagyon nagy jövő áll előtte, biztos vagyok benne, hogy hátralévő időszakban még lehetőséget fog kapni.