I. félidő:

Az első helyzet a kövesdiek előtt adódott, de az 5. percben Jurina fölé lőtt 10 méterről. A 16. percben az első lehetőségéből gólt szerzett a Fehérvár: egy felívelt labdát Vajda simán elfejelhetett volna, de nem tette, így Nego középre tette, Kodro pedig közelről a kapuba lőtt (0-1).

A 24. percben Vajda 18 méteres lövése Ruson lelassult, Kovács könnyedén védett. Két perccel később Jurna tüzelt 15-ről, de ismét Rus blokkolt. A 45. percben Drazic nagy helyzetbe került, de lepasszolta Jurinának, akinek azonban rossz volt a labda, ráadásul el is csúszott.

A hosszabbításban azonban összejött a Mezőkövesdnek az egyenlítés: Vajda adott középre, Drazic pedig 5 méterről a hosszúba csúsztatott (1-1).

II. félidő:

Sok hiba tarkította a fordulás után a játékot, több akció is a végén akadt el akár a technikai, labdakezelési bakik vagy épp a rossz passzok miatt.

A bosszantó bakik sorozatát cserékkel igyekeztek leállítani az edzők, ami végül Michael Borisnak jött össze. A Vidi német trénere Dárdait és Petrjakot is beküldte a 70. percben. Előbbi még kihagyott ugyan egy nagy helyzetet a 73. percben, Stopira pasza után, az ukrán azonban nem sokkal később eldöntötte a találkozót.

A 77. percben Petrjak futtából, ballal durrantott 17-ről a jobb alsóba – akárcsak az első gólnál, megint Nego volt az előkészítő (1-2). Az ukrán szélső aztán kapott egy sárgát is túlzott gólörömért, miután lerúgta az egyik szögletzászlót.

Petrjak a végén akár második gólját is megszerezhette volna, de 14 méteres lövése nem volt elég pontos. Így is győzött a Vidi Mezőkövesden, ezzel a fehérváriak pontszámban utolérték a negyedik Újpestet és a hatodik Zalaegerszeget is.

OTP Bank Liga, 28. forduló:

Mezőkövesd – MOL Fehérvár 1-2 (Drazic 48., ill. Kodro 16., Petrjak 77.)

Mezőkövesd: Tordai – Farkas, Lukic, Pillár, Vadnai (Kis, 79.) – Cseke, Cseri, Madarász (Besirovic, 84.), Vajda – Jurina (Csurko, 67.), Drazic

Fehérvár: Kovács – Rus, Stopira, Sabanov – Nego (Bese, 94.), Pinto (Makarenko, 78.), Zulj, Heister – Kodro, Funsho (Dárdai, 70.) – Nikolics (Petrjak, 70.)

Később:

Puskás Akadémia – Kisvárda 0-0