George F. Hemingway kispesti tulajdonos szokásához híven ezúttal is egy online-videóchat formájában válaszolt a szurkolók kérdéseire. A legérdekesebb témákból és válaszaiból idézünk néhányat az alábbiakban.


“Nem tudom, hogy hozzánk miért nem irányít senki szponzort”

Erik van der Meer vezetőedző eddigi munkájáról:

Elégedett vagyok vele. Különböző játékszisztémákat próbál ki, és remélem, hogy sikeres lesz. (…)Nagyon megfelel a mi csapatunknak, a mi elvárásainknak eddig, majd meglátjuk a jövőt.  (…) miben más Rosstól? Rossi egy nagyon temperamentumos, gyorsan fel, gyorsan le ember volt, Meer egy valamivel higgadtabb ember, de talán még Rossinál is erőteljesebb a kifejezéseiben, mind a játékosok felé, mind felém. De nagyon udvarias.

Arról, hogy a gólkirály Eppel Márton marad-e a csapatnál:

Ezt nem tudom megmondani, jelenleg úgy tűnik, igen, de holnap jöhet egy ajánlat. És ha megfelelő ajánlat jön, ő is piacképes. Ha el akar menni, megegyezünk, de egyelőre nem mondhatok semmit erről.

A szponzorok hiányáról:

Nincsenek tárgyalások támogatókkal, továbbra is az van, amit mondtam. Miután nem vagyok sem mágus, sem jós, sem tisztánlátó, nem tudom, mért szereti valaki jobban a Videotont, a Ferencvárost vagy a Felcsútot, és nem a Honvédot. Remélem, hogy nem az én személyem a probléma. Ha valaki jön, és azt mondja, hogy akkor támogatná a klubot, ha más tulajdonosa lenne, én azonnal a Honvéd érdekében cselekednék. Elmondtam már sokszor, hogy Magyarországon üzleti szponzoráció nincs, nem tudunk ebben részt venni sajnos. (…) az égvilágon semmi eredménye nem volt a reklámtáblás akciónknak. (…) nem tudom, hogy hozzánk miért nem irányít senki szponzort, ezt azoktól kellene megkérdezni, akik irányítanak, én nem vagyok köztük.

Az új Bozsik-stadionról:

Ígéretek nincsenek igazából. Meglesz majd az új költségvetés és akkor fogunk tárgyalni az illetékesekkel. Nagyon felemelkedtek az árak. Jó kis stadionunk van, de szeretnénk egy újat építtetni, de nem sietjük el.

Ikenne-King sérüléséről és visszatérésről:

King súlyos sérülést szenvedett, szerintem még több hónapig várni kell, nem orvosi vélemény, de mire ő 100 százalékos állapotban lesz, eljön majd a tavaszi szezon.

NB I: A bajnokcsapat alapembere úgy gyógyul, mint Messi

Az újpesti címerbotrány és Duchatelet

Milyen a viszonya a többi klubtulajdonossal?

Nincs igazából különösebb viszonyom egyikőjükkel sem, mióta nem én vezetem az NB I-es bizottságot, a lehető legritkábban beszélek velük. Akikkel az utóbbi időben beszéltem, Roderick Duchatelet, Szima Gábor, a gyirmóti Horváth-testvérek vagy a Haladás tulajdonosai, nagyon jól megértettük egymást, de Jámbor Jánossal is váltottunk szót kétszer az utóbbi egy évben. Velük beszéltem az utóbbi időben.

Mi a véleménye az újpesti címerbotrányról?

Ezt nem az én dolgom megítélni. Mi is cseréltünk címert és az egy pozitív dolog volt, ha jól emlékszem. Azt megértem, hogy címert akartak cserélni, valószínűleg jó okuk van rá, de az talán nem volt a legszerencsésebb, ahogy a dolog lezajlott. Duchatelet úrral jó kapcsolatom van, ha valami problémája van, felhív engem, ha nekem van, felhívom őt, egy rendkívül kedves, kulturált ember.

 

Lazovic és egy másik meghökkentő válasz

Ki a kedvenc nem Honvéd-játékosa az NB I-ben?

Ez azért nehéz kérdés, mert az én kedvencem az Danko Lazovic lenne, de már rég feldaraboltam volna azért, ahogyan hempereg a pályán, és alattomos faultokat követ el. Meg olyan szabadrúgásokat akar, amik nem járnak neki. Ezt nem szeretem.

És hogy bajnok lesz-e újra a Honvéd? Hemingway válasza videón: