A 22 napos, rövid, de intenzív felkészülés első harmadát itthon töltötte a gárda, majd bő egy hetet gyakoroltak Törökországban, ahol három felkészülési mérkőzést is vívtak, a MOL Fehérvár elleni rangadó hetében pedig már itthon végezték az utolsó simításokat. A téli átigazolási időszakban eddig két labdarúgó érkezett Kispestre, a Honvéd 2017-es bajnokságcsapatának tagja, a visszatérő Hidi Patrik, valamint a Costa Rica-i válogatott Mayron George, de nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy Batik és Banó-Szabó Bencével is 2023 nyaráig hosszabbítottak szerződést.

A felkészülés során nyolc 20 éves, vagy annál fiatalabb, a Magyar Futball Akadémián nevelkedő játékos (Banó-Szabó Bence, Berla Attila, Buna Gábor, Cipf Dominik, Irimiás Gergő, László Dávid, Megyeri Gábor, Török Kevin) készült velük, hiszen a klub számára fontos küldetés, hogy a saját nevelésű játékosaikra is támaszkodjanak a lehető legjobb eredmények elérésében.

– Szombaton újrakezdődik a bajnokság, amely számunkra jól zárult, hiszen az őszi szezon során sikerült ledolgozunk az idény elején összeszedett hátrányunkat, és feljebb kapaszkodtunk a tabellán – kezdte a sajtótájékoztatót Giuseppe Sannino vezetőedző. – Szeretnénk sikeresen folytatni a küzdelmeket, noha már rögtön az első meccsen rendkívül nehéz riválissal nézünk szembe. Sok munkával járt a felkészülési időszak és azt sem szabad elhallgatni, hogy sérülés miatt több játékosunk is hiányzott a gyakorlásokról. Örömteli, hogy jó néhány szépreményű fiatal csatlakozott hozzánk, akik megismerkedhetnek az utánpótlás és a felnőttfutball közti különbséggel, érdemesek arra, hogy az első kerettel készüljenek, de nem szabad őket rögtön a mélyvízbe dobni, megfelelő körültekintéssel igyekszünk majd lehetőséget adni nekik.

A február nehéz hónap lesz, nyolc tétmeccsel, amelyeken minden esélyt meg kell ragadnunk a jó szereplésre, a csapat és a csodálatos szurkolóink is megérdemelnének egy szép időszakot.

Természetesen az ember mindig kitűz maga elé célokat, a bajnokságban szeretnénk a lehető legjobb eredményt elérni, az első négyben végezni, ahogyan a Magyar Kupa is fontos számunkra, hiszen azon keresztül is kiharcolhatjuk a nemzetközi szereplést. Nem is szeretnék ennél többet beszélni, jobban szeretem, amikor a tetteink beszélnek helyettünk. Hiszek a csapatomban!

Giuseppe Sannino után Djordje Kamber vette át a szót, aki hosszú karrierje során több felkészülésen (38) vett már részt, mint ahány napig (22) a mostani egyáltalán tartott. A csapatkapitány hozzátette, számára rendkívül pozitív, hogy rövidebb a szünet, és a hosszú alapozás helyett tétmeccseket játszhat a csapat.

Pályafutásom legrövidebb felkészülési időszaka volt a mostani, amelynek egyetlen negatívuma, hogy több sérültünk is hiányzik, nagyon várjuk már, hogy ők visszatérhessenek, a két érkező mellett ők lesznek a legnagyobb erősítések a számunkra – utalt Djordje Kamber a hiányzókra, akik közül Ikenne-King George már teljes január eleje óta teljesen egészséges, míg Gazdag Dániel, Lefkovits Robi, az edzések nagyobb részét már a társakkal végző Mohamed Mezgharni, valamint Nagy Gergő rehabilitációs munkát végez, s bízunk benne, hogy minél hamarabb a csapat rendelkezésére állhatnak.

Erős meccsekkel kezdünk, azonban a folytatás sem lesz könnyű, az utóbbi éveket tekintve most a legerősebb a magyar bajnokság. Nem szeretnék pontos helyezésekről beszélni, azt tudom ígérni, az egész csapat harcolni fog, hogy elérjük azt, amit a vezetőség elvár tőlünk.

Ősszel rosszul kezdtük a bajnokságot, aztán a szezon második felében játszottunk úgy, ahogy a szakvezetés és mi is szerettük volna, bízom benne, hogy olyan teljesítményre leszünk képesek tavasszal, amivel mindenki elégedett lesz.

Valóban nem szerepeltünk túl jól az utóbbi időben a Fehérvár ellen, viszont többször szerencséje volt a riválisnak, legutóbb is győzhettünk volna. Sikeres felkészülésen vagyunk túl, tanultunk a korábbi hibáinkból, és persze szeretnénk jól futballozni, a legfontosabb azonban, hogy jöjjenek a pontok.

A Honvéd hiányposztra igazolna – ő lehet a külföldi kiszemelt