Batik Bence után Banó-Szabó Bence is meghosszabbította aláírta a 2023. június 30-ig érvényes megállapodását. Személyében ráadásul egy, a Magyar Futball Akadémián nevelkedett labdarúgó kötelezte el magát további három és fél évre a kispesti klub mellett – írja a honvedfc.hu.

Banó-Szabó Bence MFA-nevelés, utánpótlás-válogatott, aki ráadásul fiatal kora ellenére már több mint ötven mérkőzést játszott az első osztályban, jó példa a nálunk nevelkedő fiatalok számára, hogy igenis van lehetőségük megmutatni magukat az NB I-ben. Bence oszlopos tagja az U21-es válogatottnak, és bízunk benne, hogy a jövő Honvédjának is az lesz – mondta Kun Gábor, a Budapest Honvéd FC ügyvezető igazgatója.

Banó-Szabó Bence 2014 nyarán került Kispestre, a Magyar Futball Akadémiára, s egy hónappal a tizennyolcadik születésnapja után, a DVSC elleni találkozón mutatkozott be az NB I-ben, azóta pedig 55 első osztályú találkozón lépett pályára. Tavaly előbb az első Európa-liga, majd az első NB I-es találata is megszületett, utóbbi Mezőkövesden, egy remek átlövésből.

A szerződéshosszabbítás örömteli visszajelzés egy fiatal játékosnak, ami azt mutatja, hogy jó úton jár, de azzal is tisztában kell lenni, hogy rengeteg munka van még előtte. Sokat beszélgettünk már erről a családommal, barátokkal, hogy hol is tartok az utamon, és úgy vélem, nagyon jó, hogy 55 NB I-es meccsem van, aminek közel a felén kezdőként léptem pályára, viszont ahogy mondtam, rengeteg munka vár még rám.

Bizonyítani akarom mindenkinek, hogy stabil NB I-es játékossá tudok válni, olyan futballistává, akire figyelnek, akit ismernek, akiről a teljesítménye miatt beszélnek az emberek

(…) Rendkívül boldog vagyok, remélem, hogy sok munkával és jó játékkal tudom meghálálni a bizalmat, és eredményesen szerepelek majd a Honvéddal – mondta az aláírást követően Banó-Szabó Bence.