Kisvárda – DVSC 2-1

Beszámoló itt!

Joao Janeiro (Kisvárda):Annak a megfejtését, hogy mi a titka a csapatnak, meghagynám a szakértőknek…az MTK ellen a pontrúgásainkra építhettünk, de ma viszont fokozatosan mennünk kellett előre, mert túl sok lehetőségünket hagytuk kihasználatlanul. De hittünk magunkban, így sikerülhetett a győzelem elérése, amit a cserepadról érkezőktől kapott lendületnek is köszönhető volt. Tudom persze, hogy vannak játékosaink, akik nem elégedettek, mert mindig játszani akarnak. Szerintem egy igen magas színvonalú találkozót játszottunk.

Én nem nagyon szoktam nézni a tabellát, a kollégáim mesélnek róla, de az biztos, hogy a tabella sosem hazudik.

Úgy látom, hogy az eddigi idénybeli mérkőzéseink mind igen élvezetesek voltak. Amihez persze kellettek az ellenfeleink is. 

Toldi Gábor (DVSC):Rendkívül csalódottak vagyunk, több volt ebben a mérkőzésben. Hiányérzetünk van, hiszen rengeteg párharcot vesztettünk, nem szedtük fel a második labdákat, főleg a második félidőben. Gratulálok a Kisvárdának a győzelméhez, amihez mi is hozzájárultunk a hibáinkkal. (dvsc.hu)

Megőrült a Kisvárda edzője csapata újabb győzelmétől – videó

FTC – Újpest 3-1

Beszámoló itt!

Peter Stöger (FTC):Ez egy nagyon fontos győzelem volt számunkra, boldog vagyok, hogy megszereztük a három pontot. Lenyűgöző volt az atmoszféra, köszönjük ezt a hangulatot a szurkolóinknak. Jól kezdtük a mérkőzést, de az első 20-25 perc után nem úgy folytattuk, ahogy a kezdeti lendület diktálta. Bizonyos helyzetekben nem voltunk elég gyorsak, máskor pedig másképpen szerettük volna megjátszani a labdákat. Az ellenfél elég jól helytállt emberhátrányban is.

Nem számítottam arra, hogy a meccs végéig izgulnunk kell majd, hiszen jól kezdtünk, megszereztük a vezetést, sőt, ezt követően emberelőnybe is kerültünk.

Később az Újpest összeszedte magát, mi pedig nem játszottunk elég tisztán, sokkal több helyzet kialakítására törekedtünk. 2-1-nél tudjuk, hogy bármi megtörténhet, jöhet bármi, ami megváltozathatja a mérkőzés kimenetelét, de a mi hibánk, hogy az első 20 perc után így alakult a derbi. Szerettünk volna 90 percig úgy játszani, mint a meccs elején. Az elmúlt időszak rendben volt. Vasárnap nem volt minden tökéletes, de úgy gondolom, hogy a fejlődéshez mindenképpen idő kell. A derbivel kapcsolatban azért nem vagyok elégedett, mert az első 20 percben azt a stílust képviseltük, amit a jövőben is látni szeretnék, utána viszont nem. A mérkőzés elején azt gondoltam, hogy nagyobb fölénnyel tudunk majd nyerni. Mindenesetre örülök, hogy egyre több játékos tért vissza a sérülésből és egyre bővebb kerettel tudunk dolgozni.

Belülről is érezhető volt, hogy ez egy különleges mérkőzés, az utóbbi három napban mindenki erről beszélt. Hihetetlenül jó volt a hangulat, néha azt éreztem, hogy jobban élvezem a stadion atmoszféráját, mint a pályán mutatott játékot…

(fradi.hu)

Michael Oenning (Újpest):A meccs elején nem éppen számunkra kedvezően alakultak a dolgok, ebben pedig szerepet játszottak a mi hibáink is. Szerettünk volna nyerni ezen a mérkőzésen, úgy is készültünk fel, de a vereség ellenére is nagyon büszke vagyok a csapatomra és teljesítményére. A történtek ellenére hittünk abban, hogy lehet még esélyünk ezen a találkozón, ezért is cseréltünk be támadókat, és a 85. percben meg is volt a helyzetünk ahhoz, hogy kiegyenlítsünk. Oké, a végén 3-1 lett az eredmény, egyértelmű lett minden, de a csapat igenis megmutatta ma, mire képes. Szerintem Diaby a legcsalódottabb a történtek miatt, akivel beszéltünk már az első piros lapja és eltiltása után is. Remélem, tanul a mai kiállításából is, és még erősebben fog visszatérni. 

Az NB I állása: