I. félidő:

Úgy tűnt, nagyjából negyedóra alatt minden eldől a 19 külföldi mezőnyjátékossal induló rangadón, hiszen az FTC Ryan Mmaee 11-esével már az 5. percben vezetést szerzett (1-0), majd a 14. percben Diaby kapott piros lapot Uzuni lerántásáért. Az albán válogatott támadó mindkét jelenetnél főszereplő volt egyébkéntm, hiszen a büntetőnél is vele szabálytalankodott Banai. Mint ahogy a videóbíróra is szükség volt mindkét esetben.

A tíz emberre fogyatkozó Újpestet azonban nem tudta megtörni az FTC, amely ugyan fölényben futballozott, de igazán nagy helyzeteket nem tudott kialakítani. Uzuniban volt benne leginkább a gólveszély, de a második hazai találatot végül Tokmac jegyezte a 42. percben, némi szerencsével is (2-0).

De Tallo még a szünet előtt tett róla, hogy a vendéglátók ne nyugodjanak meg túlságosan: a 47. percben a csatár az elmélázó hazai védők között a kapuba talált – Mitrovic adta a gólpasszt (2-1).

II. félidő:

A fordulás után meglepetésre az emberhátrányban lévő Újpest maradt lendületben és ha picit pontosabbak a vendégek, elsősorban Tallo vagy Bjelos, akkor akár egyenlíthettek is volna.

A Ferencváros továbbra sem futballozott túl gördülékenyen, ezt Peter Stöger többször szóvá is tette az oldalvonalnál. A vendégek viszont az idő előrehaladtával fáradni látszódtak és hiába lépett pályára csereként Croizet és Simon Krisztián is, veszélyt már nem igazán jelentettek a kapura – egy kivétellel.

A bajnoki címvédő a hajrát picit megnyomta még, Civic lecsúszott beadásában is benne volt a gól, amit Uzuni meg is lőtt a 81. percben, de a VAR jelzésére, les miatt annulálta Bogár játékvezető a találatot. Majd jött a már említett újpesti kivétel: Simon a 85. percben egyenlíthetett volna, de picit kisodródva a bal kapufa mellé lőtt.

És ahogy az lenni szokott, jött a “büntetés” és a slusszpoén: a 87. percben Laidouni szlalomozott be a védők között, majd középre gurított, ahol az érkező Uzuni – a mezőny legjobbja – két lépésről a hálóba pofozta a labdát (3-1). Ezzel dőlt el minden végleg, az FTC a második helyen áll a fehérvári utáni újabb fontos, 3-1-s győzelmével, az Újpest viszont maradt nyeretlen és kiesőjelölt a forduló után is.

OTP Bank Liga, 7. forduló:

Ferencváros – Újpest 3-1 (R. Mmaee 5. – 11-esből, Tokmac 42., Uzuni 87., ill. Tallo 47.)

Piros lap: Diaby (Újpest, 14.)

Közvetítés percről percre itt!

Korábban:

Kisvárda – DVSC 2-1

Stöger a derbiről: “Nem számítottam arra, hogy a meccs végéig izgulnunk kell”; Kisvárda: “A tabella nem hazudik” – edzői értékelések