Dibusz Dénes szerint csapata megérdemelte a bajnoki elsőséget, legalább annyira, mint Gróf Dávid, hogy ő védhessen a találkozón.

Sajnos megint egy speciális bajnoki cím ünneplésen vagyunk túl. Nagyon örülünk neki, hogy sikerült bebiztosítani a 31. bajnoki címet. Ez volt a mai (keddi – a szerk.) mérkőzésnek a célja, hogy megnyerjük és a kérdőjeleket teljes mértékben eloszlassuk, és a második félidőben ezt egy nagyon jó játékkal sikerült abszolválnunk. A múlt héten volt szó arról, hogy Dávid véd majd ezen a találkozón. Egész évben nagyszerűen dolgozott, és mindenképpen megérdemelte, hogy pályára lépjen. Ma is jó teljesítményt nyújtott, és hátul le tudtuk hozni a mérkőzést nullára. Egész évben támogattuk, segítettük egymást Dáviddal. Megérdemelte ő is ezt a napot. Tavaly ősszel elértük, hogy csoportkörben tudtunk szerepelni, és jól játszottunk, ami mindenkinek hatalmas álma volt.

Emellett sikerült dupláznunk, hiszen egymás után megnyertük a magyar bajnokságot, ami nagy dolognak számít. Ez az utóbbi időben nem nagyon sikerült a más csapatoknak, és az, hogy bírtuk a kettős terhelést ősszel nagy dolognak számít.

Mi sem vettük egyszerűen az akadályokat, de szerencsére végig egyben volt a csapat. Végig nagyon tudatos játékot játszottunk. Amikor kellett szerencsénk volt, amikor kellett jól játszottunk, küzdöttünk harcoltunk. Azt gondolom, megérdemelten nyertük meg ezt a bajnokságot.

Lovrencsics Gergő reméli, az Újpest elleni derbin nagyobb Fradi-tábor ünnepelhetik meg a 31. bajnoki győzelmet.

A Honvéd egy nagyon komoly sorozatban volt. Nekünk volt egy hét szünetünk az újrakezdés után, amikor a Honvéd a kupadöntőben játszott, tehát folyamatos terhelés alatt voltak. Látszott a játékosaikon, amikor tartottuk a labdát, elfáradtak. Egyszerűen nem bírták. Tavaly is telt ház volt a vendégszektorban, mégis más feelingű volt a bajnoki cím ünneplése. Ezt dobta a gép, nem tudok mást mondani, ez a helyzet állt elő. Megköszöntük a szurkolóink biztatását, hiszen ugyanúgy megérdemelték, még akkor is, ha százan is, de eljöttek, és bíztak benne, hogy ma el fog dőlni a bajnoki cím sorsa. Remélem a legjobbakat, és a jövőhéten már nagyobb tábor előtt tudunk ünnepelni. Megvannak a céljaink a jövőre vonatkozóan. Amikor idejött a mester, akkor a bajnoki cím volt kitűzve minden évre. Úgy felrázott minket, hogy rögtön az első évében megnyertük a bajnokságot, majd a következő évre minimum az Európa Liga szereplés volt kitűzve, elértük. Most bajnokok lettünk, így ismét a Bajnokok Ligájában indulhatunk.

Szeretnénk merészebb álmokat dédelgetni, de tény és való, hogy európai kupacsoportban kellene indulnunk, és akkor azt mondom igenis ez a két év tényleg legendássá válhat.

Sigér Dávid úgy gondolja, minden összeállt ahhoz, hogy a jelenlegi Ferencváros nagy csapattá váljon.

Remélem, egy nagy ünneplés vár ránk, de nem tudom, hogy az edző hogyan fog hozzáállni. Tudja ő is, és mi is, hogy három mérkőzés még van hátra. Akárhogy nézzük, megnyertük a bajnokságot, ilyenkor ezt meg kell ünnepelni. Remélem valamilyen szinten ő is részt vesz benne, és megengedi az ünneplést, még ha nem is ész nélkül. Ez a szezon nagyon rendhagyó volt a megszakítással. Nagyon aggódtam amiatt, mi lesz akkor, ha nem folytatjuk. Nagyon szerettem volna úgy befejezni a bajnokságot, hogy lejátsszuk az összes mérkőzést és utána dől el a bajnoki cím sorsa. A legemlékezetesebb az európai kupaporondon vívott meccseink voltak. A BL-selejtezőktől kezdve az Európa Liga-csoportkörig az teljesen más világ volt. Nagyon örülnék neki én is, a szurkolók, és Magyarország is, hogyha még több ilyen csapattal tudnánk játszani évről-évre, és Magyarországra hoznánk őket.

Nyilvánvalóan a klub jól válogatta össze a játékosokat a szakmai stábhoz. Megtalálták mindenkinek a helyét arra a stílusra, amit az új edző stáb képvisel. Úgy gondolom, megvan az összhang a stáb, a játékosok, és a szurkolók között is. Ez kell ahhoz, hogy valaki igazán nagy csapattá tudjon válni.

Nagyszerű játékot játszunk, ami többnyire élvezetes is. Lehet, hogy nem mindig jön össze az, hogy több góllal nyerjünk, vagy nem rúgunk annyit, de megtanultuk azt is, hogyan kell egy góllal megnyerni a mérkőzéseket. Megmondom őszintén, nagyon szívesen kiengedném a gőzt, mert ebben a vírusos időszakban sem álltunk le. Mindig kellett menni edzésre, még ha nem is olyan ritmusban, de csináltuk. Nagyon hosszúra nyúlt ez a bajnoki évad. Ha rajtam múlna, lehet, meginnék egy sört, meg egy kis pezsgőt is. Azt szeretném érezni, hogy együtt van a csapat, tombolunk, és megünnepeljük azt, amiért olyan sokat dolgoztunk, mert nagyon sok munkát fektettünk bele ebbe a bajnoki címbe.

Most már biztos: A Fradi kiemelt lesz a BL-selejtezőben