Rebrov nem az a haver-típus

Orosz Pál vezérigazgató a fradi.hu-nak beszélt hosszabban az átigazolási tervekről, a Ferencváros céljairól és arról is, “hogyan sült el” az ukrán vezetőedző, Szerhij Rebrov három hónappal ezelőtti kinevezése.

Szerhij teljesen más típust képvisel, ezt mindannyian tudjuk. A játékosoktól is mást vár el, valakinek könnyebben, valakinek nehezebben megy az átállás az új rendszerre. Szerhij munkája, 100 százalékosan a téli felkészülés után fog kijönni. Aki nézi a meccseinket, látja, hogy mást játszunk, mint eddig és úgy gondolom, jó irányba megyünk (…) Szerhij is azt mondta, hogy ez egy erős bajnokság, kifejezetten erősebb, mint amire számított. Ezt nem problémaként, hanem észrevételként említette. Ezzel együtt kimondott cél, hogy bajnokságot és kupát nyerjünk, valamint sokkal jobban szerepeljünk a nemzetközi porondon, mint eddig – mondta Orosz Pál, aki az eddigi szerepléssel mind a bajnokságban, mind a kupában elégedett, de tisztában van azzal, hogy a konkurencia (Vidi, Honvéd) is erős.

Rebrov kapcsán Oroszt nem érte eddig meglepetés.

Az biztos, hogy nagyon szigorú ember, nem az a “haver-típus”, de nem is azért hoztuk. Nagy fegyelmet tart, nagy respektje van a játékosoknál. Lehet látni, hogy milyen iskolából jött, azt a stílust érvényesíti itt is.

Szerintem jót tett a csapatnak, hogy nagyon konkrét feladatkörök vannak, meg van határozva, kinek mi a dolga, mit vár el tőlük a pályán. De ahhoz, hogy ezt mindenki elsajátítsa – játékrendszerben és kondicionálisan egyaránt -, idő kell. Ez még nem az a végleges játék, mint amit látni fogunk.

A kispadra nem igazol külföldieket a Fradi

A Ferencváros a téli bajnoki szünetben ismét edzőtáborba vonul majd, de ezúttal nem kétszer egy hétre, hanem egy és hosszabb időszakra.

Emellett erősíteni is szeretnénk. (…) Külföldön és itthon is nézegetünk játékosokat, itthon persze ez mindig nehezebb. Vannak anyagi kereteink, de ezeket betartva a lehető legjobb megoldást próbáljuk választani.

Vannak konkrét posztok, ahová keresünk labdarúgókat, de ezeket egyelőre nem szeretném elárulni. (…) Olyan külföldit nem szabad igazolni, aki ne a kezdőben szerepelne, a minőségre kell rámennünk. Ha van lehetőségünk rá, akkor vannak olyan magyarok is, akiket szívesen látnánk a klubban. (…)

Nyilván minden klubnál vannak mozgások az átigazolási időszakban, de úgy senkit nem szeretnénk elengedni, hogy később esetleg megbánjuk.

Kubatov: “Számomra fontos, hiszen emberileg is példakép” – búcsúmeccset kap Gera Zoltán

“Nyáron ne kelljen kapkodni”

Az esetleges téli igazolásokkal már a nyárra és a nemzetközi porondra is készülne egyben a Fradi, szakítva azzal a nem túl sikeres gyakorlattal, hogy az idény végeztével szinte elölről kelljen csapatot építenie.

A nemzetközi porondot tekintve az lesz a legfontosabb, hogy a télen úgy összeálljon egy stabil keret, hogy a tavaszi időszakot már a selejtezőkre való felkészülésként is tudja végigcsinálni a csapat. És, hogy olyan állapotba kerüljünk, hogy nyáron ne kelljen kapkodni, újabb játékosok után rohanni.

Persze elképzelhető, hogy akkor is érkezik majd valaki, de a leglényegesebb most, hogy egy, a nemzetközi szereplésre szinte véglegesnek tekinthető kerettel tudjunk nekimenni a tavasznak – mondta a vezérigazgató, aki reméli, hogy a keret egybentartása közben nem lesznek majd rákényszerülve, hogy gazdasági szempontok miatt felül kelljen bírálni a sportszakmai szempontokat.

Petrjak: Maradhat?

A kölcsönben nálunk játszó ukrán válogatott szélső, Ivan Petrjak megtartásának esélyeiről is nyilatkozott a klubvezető.

Ivan esetében tudtuk, amikor idejött, hogy nincs opciónk rá. Ezzel együtt azóta is kapcsolatban vagyunk a menedzsmentjével és a klubjával. Beszéltem vele, ő szeretne maradni a kölcsönidőszak lejárta után is. Hogy ez létrejöhet-e, az a klubján is múlik. Ha ők hajlandók arra, hogy például meghosszabbítsunk egy kölcsönidőszakot, vagy adott esetben, más konstrukcióban Ivan a mi játékosunkká váljon, akkor azért mi mindent megteszünk. De ez nem csak rajtunk múlik.

TOVÁBB: A teljes interjú itt olvasható!