A 3-2-re végződő Ferencváros-Mezőkövesd mérkőzés lefújása után Lovrencsics Gergő értékelt, majd a jövő vasárnap esedékes Vidi-Fradiról is szót ejtett.

– Annak kell örülnünk, hogy ma nyertünk. Sajnos kaptunk két gólt. Az egyik tizenegyes volt. Volt egy minimális kontakt, de azért ez nem volt 100 százalékos tizenegyes. Utána pedig egy lecsorgót rúgott be Vajda. Örülök, hogy megtartottuk a hazai veretlenségünket, most menni kell tovább: pihenés, aztán felkészülés a Vidire.

Nyerni megyünk Fehérvárra. A Vidi a legnagyobb riválisunk, a tabella második helyén állnak, szeretnénk még jobban leszakítani őket. A saját játékunkra kell koncentrálnunk. Most még frissek az élmények ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban. Ki fogjuk a pozitív, és a negatív dolgokat is elemezni, aztán a legjobb állapotban kell vasárnap pályára lépnünk.

Kövesdi részről az NB I idei szezonjának 2. legtöbbet foglalkoztatott U20-as játékosa, Szalai Attila bár nem elégedett, látott pozitívumokat a gólzáporos meccsen.

– Az elején sajnos kaptunk rögtön egy gólt figyelmetlenségből, illetve saját hibából. Aztán próbáltuk az eltervezetteket véghezvinni, ami sajnos az első félidőben nem jött össze, de a második játékrészre rendeztük a sorainkat, így mindent sikerült jobban megvalósítani. Sokat birtokoltuk a labdát, jól járattuk, voltak helyzeteink. A vége felé jött a gólváltás, ebből a Ferencváros jött ki jobban, de úgy gondolom, hogy jó úton járunk.

Gyakran előfordul nálunk az utolsó perces gól, mert mindig hiszünk benne, hogy ki tudunk egyenlíteni, és aztán megfordíthatjuk a mérkőzést. Nem foglalkoztunk a hátránnyal, csak játszottuk a saját játékunkat.

Davide Lanzafame duplázott, és akár mesterhármast is szerezhetett volna, ám a csapata javára megítélt büntetőt Varga Roland értékesítette. A két játékos egybehangzó nyilatkozatából kiderült, hogy fel sem merült, hogy az olasz végezze a tizenegyest, hiszen Szerhij Rebrov most Vargát jelölte ki. Lanzafame csupán sok szerencsét kívánt, amikor csapattársát félrevonta a büntető előtt.

Mesterhármas ide vagy oda, az olasz támadó így is komoly mérföldkőhöz ért: duplájával beérte Djordje Kambert, sőt ha úgy tetszik, le is körözte, hiszen jóval kevesebb mérkőzésen szerzett vele azonos számú találatot. Lanzafame most már a még aktív NB I-es légiósok közül a 2. legeredményesebbnek számít.

– Életemben először hallok erről a statisztikáról. Büszke vagyok magamra, de nem állok meg, folytatni fogom a gólszerzést. – nyilatkozta a támadó a csakfoci.hu-nak, majd sietve hozzátette: – A csapat a fontos, úgyhogy nem is gondolkodom tovább ezen.

A legeredményesebb jelenleg is NB I-es légiósok*

1. André Alves (Mezőkövesd) – 181 meccs, 87 gól

2. Davide Lanzafame (Ferencváros) – 83 meccs, 42 gól

3. Djordje Kamber (Honvéd) – 311 meccs, 42 gól

4. Danilo (Honvéd) – 80 meccs, 31 gól

5. Miroslav Grumic (Haladás) – 145 meccs, 27 gól

*A transfermarkt.de adatai alapján 2018. december 9-én.

Nem ő volt az egyetlen fradista, aki előzni tudott: a Lovrencsics-testvérek Gergő pályára lépésének köszönhetően maguk mögé utasították a Wils-fivéreket, és már az NB I-ben 8. legtöbbször pályára lépő testvérpárnak számítanak a jelenleg is aktív kettősök közül. A védő ennek kapcsán kihasználta az alkalmat, hogy öccse helyzetéről beszéljen oldalunknak.

– Nem tudtam erről, de örülök neki, hogy az öcsémmel egy csapatban tudok szerepelni. Ő nagyon sokat küzd, nagyon nagy rivalizálás van a centerpozícióban. Próbál mindent megtenni edzéseken, hogy minél több lehetőséget kaphasson.

A kupameccsen már játszhatott, gólpasszt adott, illetve gólt rúgott, de azt ne felejtsük el, hogy operáció után van. Kell neki egy kicsi idő még.

Szerencsétlen volt, hogy pont az edzőváltásnál kellett megműteni, Szerhij Rebrov nem is láthatta mérkőzéseken, hogy mire képes. Bízom benne, hogy eljön az ő ideje is, de ehhez nagyon sokat kell dolgoznia még.

Az NB I-ben legtöbbször pályára lépő jelenleg is aktív testvérpár*

1. Szakály Péter, Szakály Dénes – 547

2. Heffler Tibor, Heffler Norbert – 355

3. Sándor György, Sándor István – 299

7. Jagodics Márk, Jagodics Bence – 139

8. Lovrencsics Gergő, Lovrencsics Balázs – 119

9. Stef Wils, Thomas Wils – 118

*A transfermarkt.de adatai alapján 2018. december 9-én.

WERNIGG MÁRTON

NB I: Kiütéssel győzött az MTK, őszi bajnok a Fradi, másodpercek hiányoztak a 10 emberes Paksnak – eredmények, videók