A Groupama Arénában megtartott szerdai szurkolói ankétról az ulloi129.hu számolt be bővebben. Ebből idézünk az alábbiakban, témakörök szerint.


Tartanak-e attól, hogy a Fehérvár elhúz a bajnokságban az EL-csoportkör miatt dupla terhelés miatt?

Kubatov Gábor: “A fehérváriak elérték már, hogy utánunk már mindenki őket szeretné a legjobban megverni.”

Orosz Pál: “A fehérváriaknak kell a bajnokot figyelni, nem nekünk őket, a szakmai stáb tudja a dolgát, bízom bennük.”

Szergej Rebrov megkereséseiről és arról, keresnek-e esetleg utódjelöltet?

K. G.: “Nem nézegetünk mást. Budapest óriási előny, Rebrov és a családja remekül érzi itt magát. A nemzetközi szereplés miatt már pénzben is rendben van. Volt két megkeresése már, de azt mondta rá, hogy nem, jól megvan itt.”

Az ukrán Oleksandr Zubkov esetleges végleges megtartásáról

K. G.: “Zubkovot bírom, úgy néz ki, mint aki most szabadult a Venyige utcából. De a Sahktarral nehéz tárgyalni, mert azt mondják, hogy ez van. Most próbálkozunk.”

Az északmacedón válogatott középpályás, Stefan Spirovski távozásáról

K. G.: “Spirovskit nem vettük drágán, nem is adtuk el drágán, de közben 29 éves lett, nem akart kereten kívüli lenni, játszani szeretett volna.”

A brazil Somália visszatéréséről

K. G.: “Somi Magyarországon tervezi az életét, az itteni fizetésének sokszorosát kapja az araboknál. A napokban felmerült, hogy szabadon igazolhatóvá vált, fel is hívtuk, mondta, hogy nem igaz. Az utolsó éveit az NB I-ben szeretné eltölteni.”

A “kettévált” keretről, külföldiekről, magyarokról és fiatalokról

K. G.: “Felcsúton hét magyar volt a kezdőben, az első félidő nem is nézett ki rosszul, Szerető lehozta hibátlanul az első félidőt, utána sajnos behibázott. Sokaknak lehetőséget adunk, például Radó is. Vagy elhoztuk Sigért, akiben azt láttuk, hogy Fradi-szív lehet benne. Beszéltünk Gera Zolival is az U21-es meccs után, hogy ki lehetne az, aki elférne, de a nagy részük külföldön játszik. Itt volt pl. Ugrai, aki most külföldön van, itt két meccs után elküldték mindenhová a szurkolók… Itt van Csonka és Varga, akik a Soroksárban játszanak, Ádámot évek óta neveljük tudatosan. Csoboth Kevin – most a Benficánál van – 16 évesen kapott szerződés ajánlatot, kiment külföldre, Hamburgba is ment játékosunk. Mindent elkövetünk azért, hogy minél több magyar játékosunk legyen. (…) A felcsúti meccsen felnőtt és utánpótlás-válogatottak léptek pályára. Bárki megirigyelné. Úgy álltunk ott még félidőben is, hogy megrajzoljuk őket, nem így lett. Ha nem játszik, hogy tartod össze a keretet, nem játszik a játékos, elindulnak a pletykák, nyomják a menedzserek, az újságírók, mint pl. Varga Roland esetében, ahol már neki kellett nyilatkoznia, hogy hülyeség.”

O.P.: “Mi is szeretnék, ha minél több magyar játékosunk lenne. De célok is vannak: bajnokság, nemzetközi szereplés, ezeket sajnos a piacon elérhető magyar játékosokkal nem biztos, hogy el tudnánk érni. Az utánpótlás nevelésünk jó irányba halad most, úgy néz ki. Idő kell ahhoz, hogy onnan kijöjjenek a játékosok, aki olyan szintű, az biztosan lehetőséget kap majd.”

Lovrencsics Gergő, a válogatottban összeszedett sérüléséről

O.P.: “Gergő nevében köszönjük az aggódást, a hétvégén biztosan nem lép pályára, a folytatás azonban biztatóbb.”

A brazil Isael háromeccses eltiltásáról – lesz-e fellebbezés?

O.P.: “Nyílt sérülés volt, hiába nem volt szándékos, négy meccset is kaphatott volna, nem fellebbezünk.”

TOVÁBB: A teljes beszámoló itt olvasható!