A két héttel ezelőtt Moszkvában elért bravúros 1-0-s ferencvárosi győzelem után Groupama Arénában 18 153 néző előtt lejátszott “visszavágót” ezúttal is hatalmas érdeklődés előzte meg. Az orosz huligánok lengyel, bolgár és szerb társaikkal erősödtek meg, a stadion környékére a rendőrök kellően ügyeltek, lovas- és rohamrendőrök segítségével. Egyszóval a lelátón uralkodó hangulatra és a biztonságra nem lehetett panasz, előbbiről a Ferencváros-szurkolók is gondoskodtak: a helyszíni szurkolást vezénylő Green Monsters a kapu mögött és az oldallelátóra is kifüggesztett látvánnyal fogadta a kedvenceiket a kezdősípszó előtt.

19 perc telt el a mérkőzésből, amikor Ihnatenko vállalkozott lövésre, Bijol kiváló ütemben lépett közbe és blokkolni tudott. A félidő feléhez érkezve az oroszok átvették a kezdeményezést, néha izgulnunk kellett a beadásaik után, a Fradi védői állták a sarat és megúszták a vendégek által kialakított lehetőségeket. A 36. percben egyszerre hördült fel a Groupama Aréna közönsége, Lovrencsics indította Bolit, aki gyanús körülmények között eltűnt a tizenhatoson belül Karpov szorításában, ám a macedón játékvezető sípja néma maradt. A játékrész vége felé még két apróbb sérülés miatt állt a játék – gól nem született, 0-0-al mentek pihenni a felek.

Civic becsúszva mentett Vlasic elől – Fotó: MTI / Illyés Tibor

Fordulás után kicsit visszafogottan kezdett a Ferencváros, azonban az 54. percben lövésig eljutottak Haratin révén, próbálkozását az orosz védők blokkolták. Kilenc perccel később a mérkőzés egyik legnagyobb helyzetét is kidolgozták a zöld-fehérek, valóságos tűzijátékot rendeztek Akinfeev kapuja előtt: Zubkov bal oldali szabadrúgását kifejelték a védők, majd Ihnatenko lövését blokkolták, ahogy Boliét is, végül a “nevető harmadik” Blazic nem tudta megszerezni a pályafutása egyik legnagyobb gólját, mivel hét méterről az orosz kapus lábába lőtte a labdát.

Nem sokáig kellett várni az előbbi események válaszára: egy sakk-mattra kijátszott akció végén Fernandes beadását Vlasic elé tenyerelte Dibusz, a középre gurítás után Sigurdsson lőtt az üres kapu fölé. A Fradi kihagyott helyzetei után lendületben maradt, Zubkov 28 méterről elvégzett szabadrúgását bravúrral védte Akinfeev. A 79. percben már az utolsó utáni pillanatokban Dibusznak kellett hárítani Sigurdsson helyzete után, aki ha kicsit jobban találja el a labdát, könnyen vezetéshez juttatta volna csapatát. Egy perccel később már Civic éles szögből leadott lövése a kapufán csattant.

A hosszabbításban emberelőnybe került a Ferencváros, miután a csereként beálló Nababkin piros lapot kapott, de ezek a pillanatok a vendégekről szóltak. Végül kapott gól nélkül megúszták a zöld-fehérek, így igazságos pontosztozkodással ért véget a találkozó.

A csoport másik meccsén az Espanyol kiütéses, 6-0-s győzelmet aratott a bolgár Ludogorec ellen, így a Ferencváros öt ponttal a harmadik helyen áll a H-csoportban és esélye maradt a továbbjutásra.

Ferencváros – CSZKA Moszkva 0-0

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Botka, Civic – Haratin, Ihnatenko – Zubkov, Skvarka (Varga R., 84.) Tokmac (Frimpong, 90.) – Boli (Isael, 81.)

CSZKA Moszkva: Akinfeev – Karpov, Divieev, Magnússon (Nababkin, 81.) – M. Fernandes, Vlasic, Ahmetov (Bistrovic, 58.), Obljakov, Bijol (Kuchaev, 63.) – Chalov, Sigurdsson

Piros lap: Nababkin 92. (CSZKA Moszkva)

Európa Liga: Ferencváros – CSZKA Moszkva – közvetítés