Dibusz Dénes nem tagadja, jobban örült volna, ha az Újpesttel játssza a kupadöntőt a Ferencváros. A zöld-fehérek válogatott kapusa érthetően jó hangulatban idézte fel a bajnoki derbit, ahol bebiztosította első helyét a Fradi, és hozzátette, a hazai duplázást csak az tehetné még szebbé, ha mindkét címet az ősi rivális ellen gyűjtené be. Van azonban még egy oka, hogy a kapus nem örül a Paksnak – olvasható a molkupa.hu oldalon.

– Nem mondanám kiszámíthatatlannak a paksiak játékát, fel lehet rájuk készülni, de kezelni nagyon nehéz őket. Az a fajta megalkuvás nélküli, direkt támadójáték, amit Bognár György csapata játszik, már nekünk is okozott idén komoly gondokat, ezért maximális tisztelettel készülünk a Paksra – mondta a molkupa.hu-nak a Ferencváros csapatkapitánya.

A magyar válogatott játékos a múlt hétvégi bajnokiról, az MK-döntő főpróbájaként emlegetett Paks-Fradiról is szót ejtett, amit az utolsó másodpercekben nyertek meg a vendégek.

– Egy kupameccset egyébként sem lehet összehasonlítani egy bajnokival, egy döntőről már nem is beszélve! – jelentette ki Dibusz. – Egy dolgot tudok biztosan: hogy a kupadöntőben több kell tőlünk, mint amennyit a paksi bajnokin mutattunk. A győzelem az önbizalom miatt fontos volt, de tudunk annál sokkal jobban is játszani, és a fináléban szükségünk is lesz rá. Mióta az Újpest ellen bebiztosítottuk a bajnoki címet, a fókuszban a kupadöntő áll.

Meg akarjuk szerezni a Magyar Kupát, ez az abszolút prioritás, sőt elvárom a csapattól, mert hiába írtunk történelmet a zsinórban negyedik bajnoki címünkkel, jó szívvel csak duplázás esetén mondanám azt, hogy elégedett vagyok a szezonnal.

Egy szezonon belül sok minden történik, és most csak az számít, hogy egyre jobban értjük és tesszük, amit Csercseszov mester kér tőlünk. Régen jártunk már a kupagyőzelem közelében, itt az ideje, hogy öt év után újra mi emeljük a magasba a trófeát.

Az edzőváltás után, különösen a 2022-es év elején a Fradi és az orosz edző még keresgélték a közös hangot, ráadásul jó néhány kulcsjátékos az Afrika Kupán szerepelt, ám ettől még hidegrázós élmény Dibusz számára a kupadöntős ellenfél látogatása a Groupama Arénában.

– Nagy pofon volt, az a 0-3 a legcsúnyább folt az idei szezonunkon. Szerencsére ez nem gyakran fordul elő, azóta a meccs óta nemhogy 3-0-ra, de egyáltalán nem kaptunk ki senkitől. Az ilyen mélypontok azért fontosak, mert lehetőségünk van megmutatni, hogy elég erősek vagyunk felállni belőle. Mi pontosan ezt tettük – folytatta Dibusz, akinek akkor óriási gólt lőtt Ádám Martin. – Jó néhányszor játszottunk egymás ellen, a válogatottban pedig csapattársak vagyunk, jól ismerjük egymást. Videózással és személyes tapasztalatokkal is kiegészítem a felkészülésemet, mert Martin tényleg olyan játékost, akit nem szabad szem elől téveszteni. De a Paks nem egy játékosból áll. Nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk, nagy dolgot tettek már a döntőbe jutással, és biztosan mindent beleadnak majd a fináléban, hiszen a teher inkább rajtunk lesz.

Dibusz elmondta, a Fradi öltözőjében sok nagy bajnok van, így a játékosok pontosan tudják, mi kell egy ilyen ki-ki meccs megnyeréséhez, majd arról is szót ejtett, hogy neki személy szerint milyen motivációja van a finálé előtt.

– Háromszoros kupagyőztesnek mondhatom magam, de 2017 óta még a döntőbe sem sikerült bejutnunk. Nem az akaraton múlt, ugyanolyan komolyan vettük a kupasorozatot, mint amikor megnyertük. Őszintén szólva nem tudom, mi lehetett a gond, apróságokon csúsztunk el. Nekem még eddig csak a Groupama Arénában volt szerencsém kupát nyerni, remélem, szerdán a Puskás Arénában is én emelhetem magasba a trófeát – zárta a gondolatait a Fradi csapatkapitánya.

Magyar bajnok edzőt nézett ki magának az NB I-ért harcoló klub