“Őrült látványosság Bernben” olvasható a blick.ch címlapján, amely hangsúlyozza továbbá, hogy a Young Boys és a Ferencváros mérkőzésén minden volt, amit egy futballrajongó csak kívánhat – piros lap, álomgólok, zűrzavaros büntető és még sok más. Akárcsak a mérkőzés utáni nyilatkozatában David Wagner, úgy a portál sem volt elégedett a játékvezető ténykedésével, szerintük a bíró túl könnyedén osztogatta a lapokat, például Siebatcheu és Zesiger is rögtön az első szabálytalanságáért kapott sárgát. A lap a harmadik hazai találatot követően megjegyezte, “ha nem tudtuk volna, hogy a Ferencváros játszott emberelőnyben, észre sem vettük volna, a vendégek ritkán veszélyeztettek.”

“Hiába az emberhátrány, a harcos YB legyőzte a Ferencvárost” írja a 20minuten.ch, amely emlékeztetett, hogy a berniek 2016 és 2020 között háromszor is elbuktak a BL rájátszásában, ennek pedig többé nem szabadna megtörténnie. Az első félidővel kapcsolatban megjegyezték, hogy kissé szigorú volt a játékvezető azon döntése, hogy kiállította a 25. percben Heftit, de a YB emberhátrányban is támadólag lépett fel, aminek meg is lett az eredménye.

“Az YB őrült első mérkőzést nyert az emberelőnyben lévő Ferencváros ellen” – ez áll a bluewin.ch portál címoldalán. A tudósításban azt írják, hogy “a berniek megérdemelten nyertek, mert nem hagyták magukat megzavarni a különböző viszontagságoktól. David von Ballmoos kapus, Michel Aebischer, Sandro Lauper, Fabian Lustenberger és Jean-Pierre Nsame személyében David Wagner edzőnek egy maréknyi alapembere hiányzott a szezon eddigi legfontosabb mérkőzésén, és a lendületes kezdés ellenére a pályán sem a Young Boys tervei szerint alakultak a történések.” A portál azt is kiemeli, hogy Igor Haratin Jordan Siebatcheu elleni “brutális szabálytalanságát csak sárga lappal büntették, Hefti kiállítása pedig túlzottan szigorú volt”. Hozzátették, hogy a berniek a rengeteg futásnak, a csapategységnek és az összetartásnak köszönhetően kompenzálták Hefti hiányát. “A nem sokkal a vége előtt kapott második gól egyelőre csak egy kis keserűséget jelentett, hogy mennyibe kerül ez az YB számára, az majd jövő kedden kiderül” – zárul az összefoglaló.

A portálnak nyilatkozott a hazaiak védője, Cédric Zesiger is.

– Az első félidőben megnehezítettük a magunk dolgát, és kaptunk egy felesleges gólt, de ismét remek mentalitással reagáltunk. A piros lapos szituációról nem akarok beszélni, de ezt követően is küzdöttünk és szenvedélyt mutattunk a végsőkig. Nem hagytuk magunkat kizökkenteni emberhátrányban sem, próbáltunk tovább játszani, még akkor is, ha nem volt olyan gyakran nálunk a labda. Amikor nálunk volt, kontráztunk és jól csináltuk, majd szereztünk két gólt is. Azt hiszem, ez mutatja a csapat elhivatottságát, hogy tényleg be akarunk jutni a Bajnokok Ligájába. Kár a második gólért, de ezzel az egygólos előnnyel kiharcolhatjuk a továbbjutást a visszavágón – remélhetőleg 11 a 11 ellen.  – nyilatkozta a védő.

“A bátor YB legyőzte az emberelőnyben játszó Fradit” – áll a bazonline.ch oldalán, ami megjegyzi, hogy a Young Boys fontos lépést tett a Bajnokok Ligája-csoportkör felé. Hozzáteszik, hogy “a végén a hazaiak ünnepelhettek, és ez azért különleges, mert egy ilyen meccs ritkán végződhet jól.” Kiemelték, hogy “már az első félidő önmagában is több meccsre való történést tartalmazott”, majd némi meglepetésre Boli második gólja ellenére azt írták, hogy “a szenvedélyes teljesítménynek köszönhetően az YB kényelmes helyzetben van.”

“Az európai elvárásoknak megfelelő Young Boys” – írja a 24heures.ch. Az oldal szerint a “Bajnokok Ligája-csoportkörhöz sosem elég a minimális teljesítmény, le kell győzni a nehézségeket, különösen, ha egy svájci klubról van szó. A Young Boys az egyetlen klub, amelynek sikerülhet ez a dicsőség, és megértették, hogy ehhez a szokásosnál nagyobb erőfeszítésre van szükség. A kollektív önfeláldozás jutalma, ami lehetővé teszi a további álmodozást.” A portál megemlítette, hogy az YB közel áll ahhoz, hogy visszatérjen a legrangosabb versenysorozatba, az egyetlen feltétel, hogy egy pillanatra sem vegyék le a szemüket a célról.

A Fradi duplázója: “Nem tudják még, mi vár rájuk a Groupamában”, Dibusz: “Lélektanilag óriási hullámvasút volt”