Mint ismert, a Ferencváros szerda este 3-2-re kikapott Bernben a Young Boys vendégeként a Bajnokok Ligája-playoff első mérkőzésén. Az összecsapást követően a Fradi vezetőedzője, Peter Stöger így értékelte a látottakat.

– Úgy mentünk bele a mérkőzésbe, hogy szeretnénk megnyerni. Természetesen ha nem így alakul a meccs, akár elégedett is lehettem volna a 3-2-vel, ám ezen körülmények között nem vagyok az – idézi a fradi.hu az osztrák edzőt. – A Young Boys jól védekezett, kevés helyet hagyott, a csapatom pedig talán nem ment teljes rizikóvállalással bizonyos szituációkban. Tudtuk, hogy a Young Boysnak jó támadójátékosai vannak, és hogy egyszerű kontrázni, az viszont dühít, hogy mindhárom gólt távolról kaptuk.

Peter Stöger kérdésre válaszolva elmondta, hogy a szünetben szélesebb védekezést kért, illetve azt, hogy csapata próbálja meg bejátszani a labdákat a tizenhatoson belülre. Szinte minden az előzetes várakozásai szerint alakult, voltak, amikor jól működtek, a tizenegyest eredményező szituáció is begyakorolt figura volt.

Mennyiben van szükség más játékra a Ferencvárostól a visszavágón? A párharc megnyerésére mennyi esélyt lát? – hangzott el a kérdés.

– Szerintem Bernben is rendben volt a teljesítményünk, ameddig 11 a 11 ellen zajlott a játék. Többször is gondot okoztunk az ellenfélnek, a Ferencváros minőséget reprezentált, viszont el kell ismerni a másik csapat erényeit is.

Az utolsó kérdező megállapította, hogy Franck Boli remek formában van, Ihor Haratin viszont eltiltás miatt nem játszhat majd a visszavágón. Emellett arra is kíváncsi volt, hogy Tokmac Nguen bevethető lesz-e.

– Miután a közelmúltban beszélgettünk Franck Bolival, elégedett vagyok a fejlődésével. Sajnos több sérültünk is van, ez nem teszi egyszerűvé a helyzetet. Tokmac Nguen játékára kevés az esély.

Stöger a lefújást követően az M4 Sportnak is értékelte a találkozót.

– Az eredmény rendben van, de az a baj, hogy megvolt a lehetőség, hogy 2-1-re vezessünk, akkor könnyebb lett volna kontrollálni a játékot. Jó csapat ellen játszottunk, de egy kicsit csalódott vagyok, mert mind a három gól, amit kaptunk, távoli lövésből született, az ilyen helyzetek ellen jobban kell védekeznünk. Tudtuk, hogy ezzel fognak próbálkozni, beszéltünk erről, számítottunk rá, de nem tudtunk mindent tökéletesen megvalósítani ma. A lehetőség még mindig ott van, hogy Budapesten kiharcoljuk a továbbjutást. Úgy gondolom, hogy továbbra is ötven százalék az esélyünk a továbbjutásra. A lehető legmagasabb szintet kell hoznunk – zárta a Ferencváros vezetőedzője.

A Young Boys edzője, David Wagner élesen bírálta a játékvezetőt.

– Nagyon büszke vagyok arra, amit a fiúk ma a futás és a játék szempontjából letettek az asztalra. Nagy kár a játékvezetésért, mert mindkét csapat, különösen a Young Boys többet érdemelt volna attól, hogy a bíró kerüljön reflektorfénybe. Nem volt következetes a tevékenykedése, hozott néhány durva és nem egyértelmű döntést. Remélhetőleg Budapesten tizenegy emberrel játszhatunk. – mondta a svájci SRF csatornának a tréner, aki a sajtótájékoztatón még az alábbiakat tette hozzá.  Egy érdekes, nem mindennapi meccs volt a mai, volt benne több kétes pillanat. A végén mégis emberhátrányban nyertünk, keményen küzdöttek a srácok, így 3–2-es előnnyel tudunk Budapestre utazni. A visszavágón mellőzni kell az egyéni hibákat, viszont ugyanezzel a mentalitással és sikeréhséggel kell pályára lépnünk, és akkor jó eredményt érhetünk el. Nem lepett meg minket a Ferencváros, de a kiállítás miatt megváltozott a Fradi játéka és az egész találkozó képe.

BL: Videón a Young Boys-Fradi odavágójának legizgalmasabb jelenetei – minden az FTC nemzetközi szerepléséről