Mezőkövesd-Szentlőrinc

A Mezőkövesd Zsóry FC szombat délután lejátszotta az első felkészülési mérkőzését ellenfele a Merkantil Bank Ligában szereplő Szentlőrinc volt, a találkozót Budafokon rendezték meg.

Supka Attila csapata meggyőző teljesítményt nyújtott az első félidőben és Cseri, Jurina, Madarász, valamint a napokban a ZTE-től szerződtetett Babati góljával négygólos előnyt harcolt ki 45 perc alatt. Fordulás után újabb gól már nem született, így a borsodiak végül 4-0-ra nyerték meg az edzőmeccset – írja a kövesdiek klubhonlapja.

Felkészülési mérkőzés, Budafok

Mezőkövesd Zsóry FC–Szentlőrinc SE (NB II) 4-0 (Cseri, Jurina, Madarász, Babati)

Mezőkövesd: Tordai (Piscitelli, Ryabenko) – Ikenne-King (Farkas), Pillár (Szépe), Kocsis, Vadnai (Sipos), Cseke (Karnitski), Qaka (Madarász), Cseri (Nagy D.), Babati (Vutov), Jurina (Drazic), Calcan


ZTE-III. Kerület (NB II)

A Zalaegerszeg is először lépett pályára télen, Waltner Róbert csapata az NB II-es III. Kerületi TVE ellen mérkőzött meg.

A zaol.hu beszámolója szerint eredetileg füvespályán rendezték volna a találkozót, azonban a fagy meghiúsította mindezt, így műfüvön csapott össze a két együttes.

Az első félidőben négy gól született, ebből hármat az NB II-ben újonc kerületiek szereztek, hiszen kihasználták a zalai védelem kihagyásait. A ZTE FC-nél többet volt a labda, és 1-2-es állásnál ott volt a lehetőség az egyenlítésre, de Meshack a maga által kiharcolt büntetőt nem tudta értékesíteni.

A második félidőre teljes sort cserélt Waltner Róbert vezetőedző, hiszen mindenkinek lehetőséget akart adni a játékra. A hajrához közeledve a tiszakécskei kölcsönadásból visszatért Szalay Szabolcs ismét felhozta csapatát egy gólra, de a meccs slusszpoénja a vendégeké volt, akik 4-2-re nyertek.

Felkészülés, Zalaegerszeg

ZTE FC–III. Kerületi TVE (NB II) 2-4 (Zimonyi 13., Szalay 72., ill. Borvető 12., 44., Opavszszky 27., Sili 89.)

ZTE, I. félidő: Demjén – Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis, Bedi – Sankovic, Halilovic – Meshack, Spoljaric, Grezda – Zimonyi
ZTE, II.  félidő: Köcse – Rebrenik, sebestyén, Bobál D., Gergényi – Németh D., Halmai  – Milovanovikj, Tajti, Szalay – Zsóri


Gyirmót-Dorog

Szintén első felkészülési meccsét játszotta a télen a Gyirmót, amely a másodosztályú Dorogot látta vendégül.

Az első játékrészben nem esett gól, a fordulás után viszont csak hat percet kellett várni az első találatra: egy jobb oldali szögletet követően a kipattanóra érkezett Oldal Tibor és 30 méterről lőtt a a gyirmóti kapuba. A végeredmény a 88. percben alakult ki, amikor egy hosszú indítást követően Nyíri beadására érkezett Vígh Ádám, aki a kapu jobb alsó sarkába lőtt.

Felkészülési mérkőzés, Gyirmót

Gyirmót FC Győr–Dorogi FC 0-2 (Oldal 51., Vígh 88.)

Gyirmót FC Győr: Rusák – Szegi, Ene, Széles, Hajdú – Radics, Nagy, Vogyicska, – Medgyes, Varga, Hasani

Dorogi FC: Mursits – Keresztes, Kárász, Oldal, Szabó, Rácz, Izing, Pohner, Zabari, Girsik, Lénárth

Csertői Aurél (Gyirmót): Uraltuk a játékot, de gólokat nem tudunk rúgni, addig egy ilyen edző meccset sem tudunk megnyerni. Kevesen voltunk, végig kellett játszania nyolc játékosnak a meccset, egy kicsi fáradság látszott a csapaton, de ez természetes. (gyirmotfc.hu)

Fradi-támadó az “NB I új királya”, csak egy Vidi-játékos a TOP 10-ben – így változtak a becsült értékek a magyar piacon