Szombaton lejátszotta hatodik felkészülési mérkőzést az MTK Budapest, amely a szlovák élvonalbeli SKF Seredet fogadta az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A fővárosi kék-fehérek hivatalos oldalán olvasható közvetítés szerint a mérkőzés elejétől kezdve Michael Boris vezetőedző csapata dominált, aminek eredményeképpen a 28. percben egy gyönyörű találattal megszerezte a vezetést. Myke állt a labda mögé, és védhetetlenül a jobb felsőbe tekert 25 méterről . A félidő lefújása előtt még Prosser verekedte át magát a védőjén, kapura pöckölt, a visszafutó védő belekapott, így szögletre mentett.

Fordulás után az 59. percben megduplázta előnyét az MTK. Gera adott zseniális labdát Schönnek, aki a kapuba pörgetett ziccerben. A 68. percben a legkomolyabb helyzet a Sered előtt adódott, hiszen egy jobb oldali beadás után középen centikkel maradt le az ellenfél támadója. A 74. percben Mezei szögletét Baki csúsztatta mellé, majd öt perccel később Lencse tört be a tizenhatoson belülre, az alapvonalon lerúgták, ezt reklamálta, végül szöglettel jöhettek a hazaiak, amit kifejeltek a vendégek. A 82. percben Somodira vezette a labdát a Sered támadója, azonban az MTK kapusa hatalmas bravúrt mutatott be. Egy perccel később egy 35 méterről eleresztett bombát védett Somodi.

Az utolsó percben még Lencse kapott zseniális kiugratást, elhúzta a labdát a kapus mellett, de kiszorított helyzetből az oldalhálóba lőtt, így maradt a 2-0-s MTK-győzelem a Sered ellen.

Felkészülési mérkőzés, Új Hidegkuti Nándor Stadion

MTK Budapest-SKF Sered 2-0 (Myke 28., Schön 59.)

MTK Budapest: Mijatovics (Somodi 60.) – Balázs (Ikenne-King – a szünetben), Pintér (Nagy Zs. – a szünetben), Baki, Herrara – Cseke (Mezei – a szünetben), Kata, Katona (Palincsár – a szünetben), – Prosser (Gera – a szünetben), Myke (Bíró – a szünetben), Schön (Lencse 60.)

SKF Sered: Kanuric – Martin, Tomas, Tidane, Adam – Filip, Kristian, Alex, Senad, Mészáros – Dino

A Kisvárda a szintén szlovák első osztályú ellenféllel játszott edzőmeccset, az ellenfél a Ruzomberok (Rózsahegy) csapata volt.

A házigazdák a 28. percben kis híján előnybe kerültek, Sassá passza után Lucas 16 méterről leadott lövése csaknem kettétörte a lécet. Tíz perc múlva már gólnak örülhettek a szabolcsiak. Sassá gurított jobbról középre, ahol Kovácsréti forgolódott, majd 15 méterről ballal a jobb felső sarokba lőtt.

A szünet utána az 58. percben Kovácsréti a bal oldalról befelé cselezett, majd jobb lábbal megeresztett egy lövést 12 méterről melyet a vendégek kapusa bravúrral védett. A 72. percben könnyedén megduplázhatta volna előnyét a Kisvárda, azonban Cukalasz futtából 17 méterről leadott lövését Krajcirik azonban ujjheggyel fölé tolta a labdát.

A hajrában még a vendégek előtt adódott lehetőség. A 84. percben Boda hámozta át magát a védőkön, 8 méterről leadott próbálkozása Enéről szögletre vágódott.

Felkészülési mérkőzés, Várkerti Stadion

Kisvárda-MFK Ruzomberok 1-0 (Kovácsréti 38.)

Kisvárda: Dombó (Minca 68.) – Melnik, Ene, Rubus, Lakatos Cs. (Baranyai 68.) – Lucas, Szimovics – Sassá (Hej 68.), Cukalasz (Szőr 86.), Kovácsréti – Jelena (Horváth Z. 68.)

Ruzomberok: Macik (Krajcírik – a szünetben) – Curma (Kmet 62.), Maslo (Holub 62.), Twardzik, Dungel (Kojnok – a szünetben) – Zsigmund (Múdry – a szünetben), Mojzis (Filinsky 62.) – Kosztadinov (Kochan – a szünetben), Takac (Brenkus 62.), Gerec (Boda 62.) – Regali (Kruzliak 62.)

A Paks a 31. percben szerzett vezetést, miután Bognár tekert középre több mint veszélyesen egy sarokrúgást, amit a kiválóan érkező Gévay bólintott védhetetlenül a hálóba.

A 64. percben egyenlített a Honvéd: Ugrai sarokrúgását Hidi fejelte a paksi kapuba, majd négy perccel később pedig Gale maradt tisztán, és a tizenhatos sarkától a tolnaiak hálójába tekert – írja a paksifc.hu.

Felkészülési mérkőzés, Budapest Honvéd-MFA Utánpótlásközpont – zárt kapuk mögött

Honvéd-Paks 2-1 (Hidi 63., Gale 67., ill. Gévay 31.)

Honvéd: Tujvel – Mezghrani, Batik, Baráth (Lorvic 72.), Tamás – Gazdag (Bocskay 79.), Hidi (Kamber 86.), Zsótér, Kesztyűs – Ugrai (Németh D., 84.), Moutari (Gale 65.)

Paks: Hegedűs L. (Holczer 69.) – Osváth, Gévay (Lorentz – a szünetben), Szélpál (Lenzsér 63.), Szabó J. – Bertus, Bognár, Balogh B. (Windecker – a szünetben) – Ádám (Szakály D. – a szünetben), Böde (Sajbán 63.), Haraszti (Nagy R. – a szünetben)

Felkészülés: A két újpesti kapufa ellenére döntetlen a Diósgyőr elleni edzőmeccsen – videó