Az eltiltásából visszatérő Dzsudzsák Balázs csapatkapitányként volt részese a DVSC Puskás Akadémia elleni, 3-0-s vasárnapi vereségének. A 108-szoros válogatott játékos elnézést is kért a szurkolóktól a mutatott játék miatt.

Nem kell a mártír szerepét játszani. Elnézést kérek a szurkolóintól az egész mai mutatott játék miatt. Úgyhogy ez az a pillanat, amikor nagyon-nagyon magasan és mélyen magunkba kell nézni. Azt mondom, hogy jól kezdtünk, viszont – és ez nyilván nem von le semmit a Puskás sikeréből – mi vertük meg saját magunkat, és ezt még úgy is ki merem jelenteni, hogy abszolút nem éreztem átütőerőt a csapatban. Aztán sajnos megint olyan hibákat követtünk el, ami nem is nyomás alatti, nem is kikényszerített hiba volt, hanem egyszerű hiba, vagy technikai hiba, vagy egyszerűen csak a tanácstalanság volt jellemző a góljaikra.

Egyszerűen mögénk kerülnek és nekem kell szólnom a másiknak, hogy jön mögötte a védő vagy a csatár, szóval abszolút olyan gólokat kaptunk, amik tényleg gyerekesek ilyen szinten, pedig már egy másik ligában vagyunk.

Itt abszolút kihasználják könnyen ezeket a helyzeteket. A mai mérkőzésre nincsen se mentségünk, se magyarázatunk, se kifogáskeresés, csak azt tudom mondani, hogy “elnézést”.

A középpályás megpróbált arra is magyarázatot adni az M4 Sport kamerája előtt, miért került ilyen nehéz helyzetbe a Loki, amely csak a 10. helyen áll a bajnokságban.

Azért, mert nem nyerünk… Megannyi mérkőzés volt, amit az utolsó pillanatban buktunk el, amiből nem tudtunk akár az egy pontot kihozni, lásd a Mezőkövesd vagy a Kisvárda elleni mérkőzést például. Amikor rosszul játszol, akkor is foggal-körömmel kell mindent megtenni a pontszerzés érdekében, ez mondjuk megtörtént az említett két találkozón is. Fontos lenne, hogy amikor vezetésre állunk, akkor azt meg tudjuk tartani, lásd a Vidi elleni bajnokit.

Ezek mind-mind azok az apró dolgok, amik most oda vezetnek, hogy abszolút krízisről beszélünk, de erről mi tehetünk, ebbe a krízisbe mi kerültünk bele. Mi, játékosok, a stáb, szóval most sem az van, hogy mutogatunk a másikra. Ilyenkor mutatkozik meg az, hogy a csapat mennyire erős és mennyire tud morálisan kilépni ebből a rossz szériából, amiben benne van. Nyugodtan nevezhetjük kudarcnak, ahogy jelen pillanatban állunk, de nagyon-nagyon óvatosan kell bánni a ma szavakkal, mind azzal, amit cselekszünk, én is abszolút átérzem és vállalom a felelősséget.

Én is természetesen azt is, hogy a csapat itt tart. Nehéz most mit mondani. Megtanultam, voltam már ebben a szerepben és szituációban, nem szeretnék semmi olyat mondani, ami degradáló, és olyat, amivel később még nagyobb problémát generálok, úgyhogy ezt az öltözőn belül kellett kezelnünk. Három nap múlva kupamérkőzésünk van, valamint jövő héten zárul az első kör a bajnokságban. Továbbra sem érzem azt, hogy a csapatban csak ennyi van. Én együtt edzek ezekkel a srácokkal nap mint nap, szóval tudom, hogy alapból mit tudnak és milyenek a képességeik, aztán valami jön a mérkőzés napján és teljes sötétedés van a fejekben. Ezt megpróbáltuk a héten orvosolni azzal, hogy volt egy ötvenperces, tényleg kötetlen beszélgetés, ahol szintén nem jutottunk előre, vagyis nem találtuk meg a kifejezett okokat. Itt már igenis bele kell állni kőkeményen, szemtől-szembe a dolgokba, és ezeket természetesen megfelelően feldolgozni, ha pedig ez sikerül, és mindenki saját magában tudja hova tenni azt, hogy éppen mennyit tett akár az elmúlt 10 meccsen, vagy a klubért, akkor szembe tud nézni azzal, hogy ha hibázik, vagy hogy min tudna javítani. Úgyhogy van feladat bőven. Biztos vagyok benne, hogy fel fogunk belőle állni, de most jelen pillanatban még egyelőre nehéz a sztori.

Dzsudzsák a problémákat a csapaton belül oldaná meg, nem pedig adrasztikus változás híve, amit a szurkolók is “sugalltak” a Puskás elleni bajnoki után, amikor többen Huszti Szabolcs vezetőedző távozását követelték.

Nyilván ilyenkor az a legkönnyebb, hogy ha egy emberre kihegyezzük ezt, de én azt mondom, hogy amikor Kispesten 4-1-re nyertünk, vagy amikor 5-0-ra győztünk Gyirmóton, vagy éppen jól játszunk, akkor is ugyanúgy ez a stáb volt, és ezek a játékosok, amikor fel kellett jutni, azt is sikerrel vettük, szóval könnyű ilyenkor másra hárítani a felelősséget. Ezért is próbáltam azt hangsúlyozni, hogy mindenki saját magában tisztázza azokat a dolgokat, hogy mit tudott hozzáadni eddig.

Akkor, amikor itt vagyunk, a legkönnyebb akár vagy a Dzsudzsákra, vagy a Husztira, vagy a stábra, vagy a Loki-szurkolókra, vagy bárkire mutogatni. Azt mondom, hogy senkinek nem jó ez a szituáció.

Ahogy vállaltuk azt is, hogy odamentünk a meccs után és meghallgattuk a véleményüket. Nekik ez szívük-joguk, de hiszem azt, hogy ők is azért vannak, mint amiért mi is. Azt viszont garantálom, mondhatom, hogy azon vagyunk, hogy ne a tizedik helyen álljunk, hanem ettől sokkal feljebb. De ebbe sok melót kell beletenni – tette hozzá a rutinos futballista.

(Fotó: dvsc.hu)

Stöger: “A szezon végén megnyerjük a bajnokságot”; Horváth Ferenc: “1 millióból egyszer van ilyen” – így látták az edzők