Kisvárda – Újpest, 16:55

Bódog Tamás (Kisvárda):Egy hosszú pihenő után kezdjük újra a bajnokságot, hiszen a járvány miatt szükséges volt ez az intézkedés. Meglátjuk, milyenek az erőviszonyok. Természetesen egy ilyen hosszú kihagyás után az ember nem teljesen tudja megítélni, milyenek az erőviszonyok, és hogyan sikerült a felkészülés. Úgy gondolom, amit elterveztünk, azt sikerült elvégeznünk. Pozitívan és jókedvűen várjuk a folytatást. Bízok abban, hogy a játékosok hozzáállása nagyon rendben van annak ellenére, hogy a Honvéd elleni győzelem után nem volt ideális számunkra a pihenő. Szerintem talán a pihenő nem zavart meg minket, de a mérkőzés után lehet igazán megmondani, kinek hozott szerencsét, vagy ki tudta ezt jobban feldolgozni. Most, hogy 20 főt lehet jelölni a keretbe, kicsivel könnyebb volt a feladatom edzőként, de voltak olyan nehéz döntések is, amiket meg kellett hoznom. Jó volt látni, hogy minden játékos odatette magát az edzéseken, és szeretett volna bekerülni a keretbe. Az Újpest Fradi elleni meccsét lehet úgy is nézni, hogy lehet előny számunkra, mert fel tudtuk térképezni őket, de lehet hátrány is, mivel már játszottak egy tétmeccset. A lefújás után majd okosabbak leszünk. Ez a játék a szurkolókért van, még ha nem is teltház előtt tudunk játszani, mégis érezni fogjuk azt a támogatást, amit a drukkereink fognak biztosítani számunkra. (kisvardafc.hu)

DVTK – Mezőkövesd, 19:00

Feczkó Tamás (DVTK):Gratulálok a Mezőkövesdnek a kupadöntőbe jutáshoz! Nem csak borsodi rangadó vár ránk, hanem a tabellán elfoglalt helyek alapján is igazi rangadó következik. Ugyan a lábukban van már 2×90 perc, ám a klubtörténeti siker biztosan pozitív hatással lesz a teljesítményükre. Mi hazai pályán játszunk, saját szurkolóink előtt, bárki jöhet vendégségbe, nekünk csak a győzelem lehet a célunk. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, nem csak az erős ellenfél miatt, hanem azért is, mert régen játszottunk tétmeccset. Az előfordulhat, hogy más csapatoknak hosszabb a kispadja, viszont akaratban nem győzhet le senki (…) Nem csak egy másik mérkőzés lesz, hanem szinte teljesen új bajnokság kezdődik szombaton. Bár mindenki rendelkezik több-kevesebb ponttal, de ebből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Tavaly egy küzdelmes mérkőzésen győztünk, most is elégedett leszek, ha a 90. percben lőjük a győztes gólt. (dvtk.eu)

Kuttor Attila (Mezőkövesd):Úgy gondolom, hogy a MOL Fehérvár ellen kivívott továbbjutás nagy lökést adhat számunkra a következő mérkőzésekre. A kupadöntővel egyelőre nem foglalkozunk, ezúttal is, mint mindig: a következő feladatra koncentrálunk, az pedig most a Diósgyőr elleni bajnoki mérkőzés lesz, amire a legjobb tudásunk szerint fel fogunk készülni. A kényszerszünet előtt nagyon jó formában volt ellenfelünk, akiknél az edzőváltásnak köszönhetően pozitív hangulat alakult ki, jó eredményeket értek el, úgyhogy arra számítunk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk egy jó csapat ellen. Szurkolók előtt játszani plusz lökést adhat majd mindkét csapatnak, mert akár itthon, akár idegenben mérkőzünk meg, nem jó üres stadionban pályára lépni. (mezokovesdzsory.hu)

Paksi FC – MOL Fehérvár FC, 21:05

Osztermájer Gábor (Paksi FC):Mindenképpen kiindulhatunk abból a mérkőzésből, hiszen bebizonyítottuk, le tudjuk győzni Őket, nincs tehát helye félelemnek. Ugyanolyan bátran és elszántan kell fociznunk most is, mint tettük azt az előző körben ellenük. Egészen biztos, hogy apró mozzanatok fognak dönteni a végeredmény kimenetelével kapcsolatosan. Nekünk ki kell lépnünk a kishitűségünkből, és előre kell néznünk, ehhez remek alkalom, hogy egy erős csapat elleni győzelemmel térjünk vissza. Egy ilyen siker hitet, reményt és önbizalmat ad a folytatáshoz. Fontos azonban, hogy a három ponthoz mindenképpen szervezettségre és fegyelmezettségre lesz szükségünk. (paksifc.hu)

NB I: Iványi kapta a borsodi rangadót, Bogár és Bognár is vezet – bíróküldés