A Budapest Honvédban játszó Gazdag Dániel személyében újoncot avatott Marco Rossi a montenegróiak elleni kezdőcsapatban, a szövetségi kapitány továbbá bizalmat szavazott Dibusz Dénesnek és Holender Filipnek is, míg a csapatkapitányi karszalag Németh Krisztiánra került.

Eseménydúsan indult a találkozó, a 2. percben máris vezetést szereztünk: Korhut a bal oldalon indította Németh Krisztiánt, aki középre tette a labdát Nagy Dominiknak, ő még eggyel tovább passzolt Holendernek, a Svájcban légióskodó támadó pedig hat méterről a kapu közepébe lőtt, megszerezve ezzel első gólját a felnőttválogatottban, 1-0.

Két perccel később majdnem megnöveltük az előnyünket, miután Holman végzett el egy szabadrúgást 26 méterről, lövése kevéssel ment el a jobb felső sarok fölött, a léc tetejét is érintette a labda.

A 8. percben Montenegró is életjelet adott magáról, Boljevics jobb oldali beadása üresen találta meg Becsirajt középen, ám a hazai támadó hat méterről éppen Dibusz kezébe fejelte a labdát nagy helyzetben. A 24. percben már Dibusz bravúrjára volt szükség ahhoz, hogy ne egyenlítsenek a hazaiak, ekkor Marusics kapott remek labdát a jobb oldalon a tizenhatoson belül, lövése azonban elakadt a kapujából kimozduló Fradi-kapusban. A 32. percben összejött az egyenlítés a montenegróiaknak, a korábban az Újpestben is megforduló Koszovics helyezett a kapu bal oldalába 20 méterről egy sarokkal visszagurított labdát, 1-1.

A szünetig két lehetőség is adódott a magyarok előtt a vezetés újbóli megszerzésére, de Holman tekerése és Németh fejese is kevéssel elkerülte a kaput.

A második félidőre hármascserét hajtott végre Marco Rossi, Orbán és Kovács István mellett érkezett még a Ferencváros középpályása, Sigér Dávid is, aki a magyar válogatott történetének 1000. pályára lépő játékosa lett.

A folytatásban már kevesebb helyzetet láthatott a podgoricai közönség, mindkét szövetségi kapitány folyamatos cserékkel operált, ami sokszor megszakította a folyamatos játékot. Az 53. percben Nagy Dominik és Kovács István szép összjátéka után utóbbi került helyzetbe az ötös sarkának jobb oldalán, ám a kimozduló korábbi MTK-kapus, Petkovics szögletre tudott menteni a lövés után.

A 60. percben újabb újoncot avatott Marco Rossi, Korhut Mihályt a DVSC játékosa, Ferenczi János váltotta. Tíz perccel később a csereként beszálló Dzsudzsák 18 méterről, szemben a kapuval a bal alsót vette célba első labdaérintéséből, de Petkovics szögletre mentett.

A 74. percben Lang húzta vissza ellenfelét – legalábbis a játékvezető szerint – a 16-oson belül, amiért tizenegyest kapott Montenegró, a magyar védő pedig sárgát. A megítélt büntetőt Mugosa a kapu közepébe lőtte, 2-1.

Az ezt követő időben már nem tudott helyzetet kialakítani a magyar válogatott, sőt a 93. percben Dibusz bravúrja kellett Szavicsevics lövésénél, hogy ne ünnepeljenek újabb találatot a hazaiak. Montenegró végül 2-1-es győzelmet aratott.

Felkészülési mérkőzés, Podgorica

Montenegró–Magyarország 2-1 (Koszovics 32., Mugosa 75. tizenegyesből, ill. Holender 2.)

Montenegró: Mijatovics (Petkovics, a szünetben) – Marusics (Mugosa, 55.), Simics (Lagator, 66.), Tomasevics, Radunovics – N. Vukcsevics (B. Jankovics, 77.) – Boljevics, Koszovics (Deni Hocsko, 59.), Szavicsevics, Haksabanovics (Jovovics, 72.) – Becsiraj.

Magyarország: Dibusz – Bese, Lang, Baráth (Orbán, a szünetben), Korhut (Ferenczi, 61.) – Gazdag (Kovács I., a szünetben), Kleinheisler (Sigér, a szünetben) – Németh K., Holman, Nagy D. (Dzsudzsák, 69.) – Holender (Varga R., 64.).