A miniszterelnök egy képpel összefoglalta a magyar-albán vb-selejtezőt – fotó

A Panorama Sport szerint Albánia az eddigi talán legfontosabb győzelmét aratta Magyarországon és ugyanúgy a 20 éves Armando Broja góljával verték a mieinket, mint szeptemberben. A portál szerint egyre jobb esély mutatkozik arra, hogy az albánok a várakozásokat felülmúlva a pótselejtezős második helyen végeznek a csoportban. Megjegyzik, hogy a “szkipetárok” Budapesten sem álltak be védekezni, sőt, de az első játékrészben a magyar csapat sem volt veszélytelen. Kiemelik a ferencvárosi Uzuni két lehetőségét és azt, hogy ő nem tudott kifogni Gulácsin.

Nem úgy Broja, aki a jobb oldalról megindulva mindenki átverekedte magát, mielőtt kilőtte volna a jobb sarkot éles szögből. Az Uzunit váltó fiatal támadó miatt is azt írja a lap, hogy a meccset az albán cserék döntötték el. Hozzáteszik, hogy a vendégek a veeztő gól után sem álltak vissza, ezzel teljesen és végképp összezavarták a magyar válogatottat.

Az a2news.com arról ír, hogy az “albán álom tovább tart” a vb-selejtezőkön, köszönhetően a szupertehetséges Brojának, aki “megtáncoltatta” a magyar védőket, mielőtt eldöntötte volna ezt az összecsapást is. A portál szerint a magyar válogatott már a gól előtt “összeroppant” pszichológiailag, amikor az albán csapat fokozta a nyomást, de a vendégek pontatlansága miatt nem dőlt el előbb a találkozó.

A 79. percben aztán Broja robbant, átvette a labdát a jobb oldalon, fantasztikusan elvitte a labdát ellenfele mellett, mint egy táncos, majd a védők közötti táncából a győztes lövés is megszületett – írják le a találatot.

Hozzáfűzik, hogy az utolsó percekben az albán védelem mindenféle nehézség nélkül védte meg a vezetést, a látogatók győzelme pedig “több mint megérdemelt” volt a Puskás Arénában.

A SuperSport is Broját méltatja, aki összesen öt rekordot is megdöntött a magyar válogatott elleni újabb góljával.

1. Az ő gólja eredményezte az első albán győzelmet Magyarország ellen idegenben is

2. Ezzel a találattal 15 pontja van már a vb-selejtezők során Albániának, ami csúcsot jelent, soha nem álltak így a balkániak

3. Öt győzelmük sem volt még soha a selejtezők során

4. Broja lett az első albán, aki egymás utáni három válogatott meccsen is be tudott találni

5. Az albán válogatott egymás utáni négy tétmeccsén is eredményes volt – ilyen sem volt még

A BalkanWeb oldalán meg is szólalt Broja.

– Minden meccsen megvan a megfelelő önbizalmam és mindig nagyon boldog vagyok, ha betalálok a válogatott színeiben. Ezzel győzött is most a csapat, úgyhogy különösen nagy az örömöm.

Két napja volt még egy kisebb sérülésem és az edzőnk megkérdezte, tudom-e vállalni a játékot, én pedig habozás nélkül rávágtam, hogy “igen”. Albániáért mindent megteszek, ennek a szellemében is léptem ma is pályára. A lényeg az volt, hogy a három pont meglegyen. Majd meglátjuk, mi lesz a lengyelek ellen. Hiszünk abban, hogy odaérhetünk a második helyre. Számunkra óriási dolog lenne kijutni a vb-re, mi egy kis ország vagyunk, de nagy az akaraterőnk és hál’Istennek megszereztük a győzelmet.

A Sportekspres az albán labdarúgó-szövetség elnökét, Armand Dukát idézte.

Az eredmény nagyon jó és nagyon hasznos a továbbjutás szempontjából. De így is volt pár játékosunk, aki nem adta ki magából a maximumot. De tovább álmodhatunk a vb-re jutásról. Jobbak voltunk a pályán Magyarországnál, több helyzetünk is volt. Nem válhatunk azonban arrogánssá, de mentálisan változtattunk és több önbizalmunk van már.

Olyan játékosunk még soha nem volt, mint Armando Broja, a magyarok is megjegyezhették a nevét, hiszen kétszer is ő verte meg őket. A csapat visszafogottan ünnepelt azért, jó lenne majd a lengyel meccs után ünnepelni úgy igazán

– fogalmazott a szövetségi elnök.

A Gazeta Sport egy rossz híről is beszámolt az albán válogatott kapcsán, mondván a budapesti mérkőzés első félórájának végén kéztörést szenvedő Berat Gjimshiti várhatóan egy hónapig nem futballozhat majd.

Rossi: “Nem vagyok Pio atya vagy Jézus Krisztus, nem tudok csodákat tenni” – a kapitány szerint Albánia kevesebbet érdemelt volna