A Hürriyet nem elsősorban a budapesti vereség, hanem amiatt kesereg, hogy a magyar válogatott 2-0-s győzelme és a szerbek oroszok elleni kiütéses sikeres azt eredményezte, hogy már megint utolsó lett a csoportjában a török csapat, így csak a C-ligában szerepelhet majd. Mint írják, a török tizenegy már másodszor okozott hatalmas csalódást a Nemzetek Ligájában, így az eddigieknél csak jóval szerényebb képességű ellenfelekkel csaphat majd össze a következő kiírásban.

Megszólaltatták a magyarországi meccs és a kiesés kapcsán a Juventus csillagát, Merih Demiralt is.

Nem így kellett volna ennek végződnie, egyáltalán nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettük volna. Nagyon sajnáljuk. Most önkritikát kell gyakorolnunk…ez a csapat sok örömöt okozott már a szurkolóknak, akik remélem, a továbbiakban is mellettünk állnak majd. Úgy fogjuk majd játszani, ahogy elvárják, a karakterünket is megmutatva. Tanulni fogunk a történtekből – fogalmazott a bekk.

A Hürriyet szerint egyébként a vereség és kiesés – nem meglepő módon – Senol Günes szövetségi kapitány állásába is kerülhet. A lap úgy tudja, hogy az utódjelölt az 55 éves Aykut Kocaman (a képen jobbra), aki eddigi edzői pályafutása során kizárólag török klubokat irányított (volt kétszer a Fenerbahce szakvezetője is), játékosként pedig 15-ször viselhette a címeres mezt.

AYKUT KOCAMAN MESSAGES

“Elszalasztott lehetőségről” ír a mérkőzés kapcsán a Sabah, amely megjegyzi, hogy a szenvedő török együttes elpuskázta a lehetőségeit a Puskás Arénában, így végül kikapott és ki is esett.

Keserű összeomlást és rémálmot emleget a Fotomac nem csak a budapesti találkozó, de egész 2020 kapcsán, az utóbbi egy évben összesen 1 győzelmet arató török válogatott teljesítményét, illetve eredményeit értékelve. A portál szomorúan konstatálja, hogy a Puskás Arénában aratandó siker – amely első helyet ért volna a törököknek – helyett kikaptak a vendégek, akik így kiestek a C-ligába. A lap szerint a török csapat mindkét félidőben igen visszafogott produkciót nyújtott, így a magyar csapat örülhetett a végén.

Megjegyzik ugyanakkor, hogy szerintük a szlovák bírónak a 73. percben 11-est kellett volna ítélnie, amikor Nego blokkolta maga elé tartott karral Yazici lövését a 16-oson belül. A félholdas válogatott játékosa ekkor kezezést és büntetőt reklamáltak, de Kruzliak játékvezető nagyon határozottan jelezte, hogy nem történt szabálytalanság – a lap szerint nem biztos, hogy helyesen.

A Milliyetnek a korábbi 80-szoros török válogatott támadó, Tuncay Sanli értékelte a látottakat.

Sokat nem lehet mondani, történnek ilyenek a labdarúgásban. Vártuk a győzelmet, hogy az kicsit megmelengessen minket ebben a hideg időben, de még fagyosabb lett minden…Nem igazán volt játékunk és nem igazán tudtunk reagálni a különféle helyzetekre a pályán. Miközben arról gondolkodtunk, hogyan lehetünk elsők, kiestünk. Ez a legszomorúbb az egészben. Ez a meccs nagyon izgalmas és érdekes is lehetett volna – de nem lett az. Lehetnek rosszabb meccseid, ki lehet kapni, de a kiesés nagyon fájó. Nagyon depresszív hatása lehet egy ilyen eredménynek, elveszíted a koncentrációt, az önbizalmadat. Remélem, a játékosok képesek lesznek gyorsan felállni innen és komoly akaraterővel lépnek majd újra pályára. Biztos, hogy lesznek majd változások a keretben, megvan ennek a meccsnek is a tanulsága. Jó lenne nagyobb tudatossággal is pályára lépni majd, nem elég, ha egy csapatnak és az edzőjének csak A-terve van, több megoldása viszont nincs – fogalmazott.

A sporx.com szerint a törökök veresége azért is fájó, mert 6 fontos játékos is hiányzott a magyar válogatottból, mégis Marco Rossi csapata örülhetett. “Ha megkérdeztük volna az utcán a magyarokat, hány játékost ismernek a csapatukból, talán három nevet sem tudtak volna mondani” – írják, hozzátéve, hogy különösen az utolsó 20 perc teljesítménye volt elfogadhatatlan a törökük részéről. ár a lap még próbál megbízni Senol Günes kapitányban és képességeiben, megjegyzik, hogy a török csapat problémái és rossz játéka nem a Puskás Arénában kezdődött.

A Haberler is “rémálmot” emleget a magyar meccs kapcsán és azt,  hogy a csak küszködő török csapat pont nélkül távozott Budapestről.

A következő vb-hez és Eb-hez is közelebb került a magyar válogatott a bravúrral – itt vannak a kalapok