Mint ismert, a Red Bull Salzburgnál megjelenő megbetegedések miatt Szoboszlai Dominik nem csatlakozhat az év legfontosabb mérkőzésére, a Bulgária elleni Eb-pótselejtezőre készülő válogatott kerethez. A támadó középpályás koronavírus-tesztje ugyan negatív lett, ám az osztrák hatósági szabályoknak megfelelően a teljes klubcsapat karanténba került – bár edzéseiket megtarthatják, meccseiket lejátszhatják, így Szoboszlaiék vasárnap is pályára léptek, a 19 éves légiós két gólpasszal járult hozzá a Hartberg 7-1-es legyőzéséhez.

A Salzburg egyetlen játékosa sem csatlakozhat hazája nemzeti csapatához az októberi mérkőzésekre, így például az osztrák válogatott is ugyanúgy szenvedő alanya a helyzetnek, mint a magyar – írja az mlsz.hu, amely arról is beszámolt, hogy további két alapember sem tud valamennyi októberi találkozón a nemzeti csapat rendelkezésére állni.

A FIFA szintén a világjárvány miatt korábban meghozott szabálya szerint a klubcsapatok nem kötelesek elengedni válogatott játékosaikat a válogatottakba. A mieink közül – Szoboszlai Dominikot kivéve – mindenki csatlakozhatott a kerethez, azonban két játékosnak idő előtt vissza kell térnie klubcsapatához. Sallai Roland, az SC Freiburg játékosa a Bulgária elleni mérkőzést, Gulácsi Péter, az RB Leipzig játékosa pedig a Szerbia elleni mérkőzést követően kell, hogy visszatérjen a klubjához, hogy a karanténszabályt betartva pályára tudjanak lépni a következő bajnokin.

Ennek megfelelően Sallaira Szerbia (október 11.) és Oroszország (október 14.) ellen sem számíthat a szakmai stáb, míg Gulácsi csak az oroszok elleni Nemzetek Ligája-összecsapáson nem áll majd Marco Rossi szövetségi kapitány rendelkezésére.

A kerettagok – köztük a frissen behívott fehérvári Loic Negóval – két kivétellel mindannyian megérkeztek a válogatott szállására, Lang Ádám és Varga Kevin hétfőn kora délután futnak be, kora este pedig a szakmai stáb megtartja az első edzését.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (MOL Fehérvár FC)

Védők: Bese Barnabás (OH Leuven), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Lugano), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Apollon Limasszol)

Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Honvéd), Holender Filip (Lugano), Kalmár Zsolt (DAC), Nagy Ádám (Bristol City), Loic Nego (MOL Fehérvár FC), Schäfer András (DAC), Sigér Dávid (Ferencvárosi TC)

Támadók: Babati Benjámin (ZTE FC), Könyves Norbert (ZTE FC), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg), Szalai Ádám (Mainz), Szőke Adrián (Heracles), Varga Kevin (Kasimpasa)

Bolgár-magyar: A riválisnak is van Szoboszlai-ügye – minden az Eb-pótselejtezőről itt!