Pavel Hapal, a szlovák cseh szövetségi kapitánya igyekszik kitörölni játékosai fejéből a Horvátország elleni 0-4-et, a Montenegró elleni magyar vereséggel pedig foglalkozni sem akart. Viszont nem tartja az év meccsének sem a hétfői találkozót.

Nincs sérültünk, remélem, hogy a fejek is tiszták. Érzem, hogy a játékosok koncentráltak, érzem az összpontosítást, nagyon készülünk és nagyon várjuk már a meccset. El kell felejteni a horvátok elleni mérkőzést és a hétfői találkozóra kell koncentrálunk, mindent elkövetünk majd a győzelemért. Nem akartuk elbizonytalanítani a játékosokat, ezért nem vittük túlzásba a horvát meccs elemzését, az biztos, hogy más játékra lesz szükség. Lesznek változások az összeállításban, sok minden a mai edzés után dől majd el. A mag azonban megmarad, nagyon sok változás biztosan nem lesz. 

Holnap megmutatkozik a csapat igazi karaktere: sok volt a rossz passz, a pontatlanság az előző mérkőzésen, most meg kell mutatnunk, hogy valójában mit tudunk.

– A hazai meccsből nem lehet kiindulni, mást játszik azóta a magyar válogatott. Jobb formában vannak a magyar játékosok, különösen Dzudzsák Balázs nagyon veszélyes. Mint ahogy a magyarok Montenegro elleni meccséből sem lehet kiindulni, hiszen egy teljesen másik magyar csapat játszott, azzal a mérkőzéssel nincs is értelme foglalkozni.

– Az biztos, hogy számunkra a horvátok elleni teljesítmény nem lesz elég. Van olyan, amikor az ember a kispadon azt érzi, hogy ez a meccs elment, de horvátok ellen 0-2 után is szerettünk volna minél jobb eredményt elérni. Nem engedtük el a meccset, még akkor sem, ha éreztem, hogy már nem lesz meg.

Nagyon kiegyenlített a csoport. Ha nyerünk, akkor második helyen fogunk állni. Ha kikapnak a magyarok, akkor a folytatás szorosabb lesz, ami a magyaroknak is jó lehet, hiszen így a folytatásban még jobban fel kell pörögniük… – mondta viccelődve Hapal. –

Butaság a holnapit az év meccsének vagy az évszázad meccsének nevezni, az utolsó meccsünk Azerbajdzsán ellen lesz, ott dőlhet el minden.

Ha nyerünk, a saját kezünkben lesz a sorsunk, ha nem, akkor bíznunk kell abban, hogy számunkra megfelelően alakulnak az eredmények.

Rossi: “Szlovákia ellen nem kockáztatok; ha azt hisszük, mi vagyunk a favoritok, akkor kikapunk” – rossz hírt közölt a sérültekről


Marek Hamsík, a szlovák válogatott legnagyobb sztárja és csapatkapitánya nem tart a telt háztól a Groupama Arénában, sőt, őt feldobják az ilyen hangulatú találkozók.

El kellett felejtenünk a horvát meccsen történteket, most pontokra van szükségünk. Készen állunk, egyébként is minden meccs más, a horvátok pedig a világ egyik legjobb válogatottját alkotják. A magyarok más szinten vannak, de hajtós, agresszív focit játszana, nekünk is másképpen kell hozzáállnunk, mint a pénteki találkozóhoz. Az biztos, hogy jó lesza  hangulat a lelátón, és szerintem mindig jobb egy ilyen stadionban pályára lépni. Nem beszéltük túl azért a horvát meccset, hiszen egyébként is csak negítívumokról lehetett volna beszélni… 100%-osan a magyarok elleni Eb-selejtezőre koncentrálunk. Reméljük, ez a súlyos vereség felrázza a csapatot. Most már csak a győzelemre kell koncentrálni! A hazai, 2-0-ra megnyert meccsünkből nem lehet kiindulni, hiszen otthon nagyon erős a magyar válogatott, a horvátokat és Walest is legyőzték. Nagyon kompakt védekezésre lesz szükség és emellett ki kell használni a helyzeteinket.

Ha negatív eredményt érünk el, akkor lehúzhatjuk a rolót.

A magyaroknak vannak kiemelkedő játékosaik, remek támadókkal rendelkeznek, mint Dzsudzsák és Szalai, valamint Szoboszlai egy nagy tehetség véleményem szerint – tette hozzá a már Kínában légióskodó, 111-szeres válogatott középpályás.

A szlovákok fogadkoznak a 0-4 után: „A magyarok nem olyan erősek, de otthon nagyon veszélyesek”