A mérkőzés helyszínén, a varsói Nemzeti Stadionban megtartott vasárnapi sajtótájékoztatón az olasz szakember megjegyezte: a lengyelek hazai pályán ünnepre készülnek, ezért várhatóan mindent megtesznek majd a győzelemért.

A két csapatnak hasonlóak a szándékai a hétfői meccsel kapcsolatban. Mi minden alkalommal, mikor kimegyünk a pályára, büszkék vagyunk rá, hogy az országot képviseljük, így még akkor is mindent meg kell tennünk a győzelemért, ha a találkozónak nincs valódi tétje. Nem gondolom tehát, hogy Lengyelországnak előnyt jelenthetne, hogy már nincs esélyünk a kvalifikációra – mondta Rossi.

A kapitány kitért Robert Lewandowski hiányára is, mint mondta: a Bayern München klasszisa a világ egyik legjobbja, aki bármelyik csapatban pótolhatatlan lenne, így természetesen nem szomorkodnak, amiért nem szerepel a hétfői mérkőzésen.

Az olasz tréner újságírói kérdésre azt mondta: természetesen egy olyan erős csapattal szemben, mint a lengyel, előzetesen jó eredménynek tűnne egy döntetlen, azonban mindig a mérkőzés menete határozza meg azt, így erről nehéz a találkozó előtt beszélni.

A szövetségi kapitány Szoboszlai Dominikkal kapcsolatban elmondta, a Lipcse légiósa ismét a támadósorban kap szerepet és reméli, ugyanolyan jól fog játszani, mint legutóbb.

Továbbá az újságírók azon felvetésére is reagált, hogy Paulo Sousa ellen még veretlen edzőként.

A lengyelek portugál mestere egy kiváló edző, minden állomáshelyén sikeres volt a karrierje során. Én tíz éve vagyok edző Magyarországon és elmondhatom, hogy javultak az eredményeink, de az is igaz, hogy aztán, a selejtező utolsó köreiben nem voltunk sikeresek. Nem gondolom, hogy össze kellene minket hasonlítani. Az igaz, hogy eddig még nem vesztettem mérkőzést ellene, a Honvéd és a válogatott élén is egyszer-egyszer találkoztam vele és eddig egy győzelem, egy döntetlen a mérlegem vele szemben. Remélem, ezt holnap sem rontom le.

A játékosok közül Szalai Attila vett részt a sajtótájékoztatón. A török Fenerbahce védője azt mondta, sajnos nem érdekeltek már a világbajnoki kijutásban, de a válogatottnál minden mérkőzéshez úgy állnak, mintha az egy döntő lenne, és így lesz ez hétfőn is.

Bár már nem juthatunk ki a vb-re, nagyon motivált a csapat és minden találkozót, így a holnapi, Lengyelország ellenit is nagyon fontos tétmérkőzésként kezelünk. Természetesen szeretnénk jó meccset játszani és szép eredményt elérni a sorozat zárómérkőzésén – fogalmazott a török Fenerbahce légiósa.

Ami engem illet, én remekül érzem magam. Szerencsére mióta elindult a bajnokság, rengeteg mérkőzésen léphettem pályára, ez rengeteget segít a pályafutásomban, hogy mind fizikálisan, mind fejben felkészült legyek – mondta a védő, akit az elmúlt hetekben a Chelsea-vel hoztak kapcsolatba. Mint elmondta, az ilyen a pletykákat jól tudja kezelni és ki tudja zárni.

Szalai a pályán többször is összecsaphatott volna Lewandowskival, ez a párharc azonban nem jön össze, ugyanakkor a magyar futballista megjegyezte, ők elsősorban a lengyel válogatottra készültek fel.

A lengyel-magyar vb-selejtező hétfőn 20.45 órakor kezdődik a varsói Nemzeti Stadionban.

A mérkőzésre információk szerint minden jegy elkelt – ez közel 60 ezer szurkolót jelent -, a találkozó játékvezetője a portugál Tiago Martins lesz.  A 2012-es Európa-bajnokságra átadott, gyönyörű létesítmény tetőszerkezete jelenleg teljesen be van húzva, az európai szövetség (UEFA) illetékesei a szervezőkkel a mérkőzés napján döntenek arról, így marad-e a találkozóra.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:

Dibusz Dénes – Fiola Attila, Lang Ádám, Szalai Attila – Nego Loic, Schäfer András, Nagy Ádám, Nagy Zsolt – Szoboszlai Dominik, Schön Szabolcs – Szalai Ádám

Paulo Sousa kizárta, hogy a lengyelek hátradőlnek: “Nem engedhetjük meg magunknak a budapesti hibákat”