Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint egy olyan kiváló erőkből álló csapattal szemben, mint a lengyel, még a döntetlen is jó eredménynek számít, ő azonban mindig győzelemre készíti fel játékosait, így a világbajnoki selejtezősorozat jövő heti rajtjára is.

Többek között erről is beszélt pénteken a telki edzőközpontban az olasz szakember, aki hozzátette, örül annak, hogy a jövő csütörtöki ellenfél kispadján Paulo Sousa, a korábban Székesfehérváron dolgozó portugál tréner foglal helyet, de nehéz megmondani, milyen taktikával készül majd a Puskás Arénában. Rossi kiemelte: abban biztos, hogy a lengyelek megpróbálnak majd agresszívan letámadni, és igyekeznek sokat birtokolni a labdát.

Marco Rossi megjegyezte, az elmúlt évben a világ legjobbjának választott Robert Lewandowski személyében egy extraklasszissal is rendelkezik a rivális. Hangsúlyozta, olyan centerről van szó, akit az elmúlt években a világ legjobb csapatai sem igazán tudtak megállítani. A kapitány szerint egységes futballra van szükség ellene, hogy minimalizálják annak az esélyét, hogy a Bayern München csatára helyzetbe kerüljön.

Nehéz megmondani, hogy milyen játékkal készülnek ellenünk a lengyelek, de Paulo Sousát ismerve agresszív stílusra számítok, ellenfelünk várhatóan magasan nyomást próbál majd gyakorolni ránk, és igyekszik sokat birtokolni a labdát. A lengyelek legjobbját, Robert Lewandowskit az elmúlt két-három évben senkinek sem sikerült megállítani, hogy mi sikerrel járjunk, ahhoz egymást kisegítve, kompaktan kell játszanunk, hogy a lehető legkevesebb lehetőséget hagyjuk neki a kapunk előtt, és ugyanolyan erős csapategységre lesz szükségünk, mint ami eddig jellemezett bennünket. Tisztában vagyunk a lengyelek erejével, de

győzelemre készülünk, más eredményre nem is tudnám felkészíteni a csapatot

azonban, a játék alakulása függvényében adott esetben a döntetlen is jó eredmény lehet ellenük.  Örülök, hogy nemrégiben hosszú távú szerződést kötöttem a szövetséggel, a feladatom, hogy tovább fejlődjön a játékunk, és lehetőség szerint az eredményeink is. Ami Szoboszlai Dominik hiányát illeti, nem lesz egyszerű pótolnunk őt, de játszottunk már nélküle máskor is, és úgy is értünk el jó eredményt. Többen is helyettesíthetik őt, Kalmár Zsolt lehet az egyik ilyen játékos – fogalmazott Marco Rossi.

Marco Rossi újságírói kérdésre kitért Szoboszlai Dominik hiányára is. Elmondta, egy ilyen kaliberű játékost mindig nehéz pótolni, azonban a csapat a közelmúltban többször is bizonyította már, hogy képes megoldani a feladatot. Példaként kiemelte Kalmár Zsoltot, aki remek alternatíva lehet, a DAC középpályása egészséges és jó formában van.

Dominik kezelése megfelelő ütemben halad, azonban a sérülés helye és jellege miatt fokozott türelemre van szükség, de előreláthatóan májusban már teljesértékű munkát végezhet a csapatával és készülhet az Európa-bajnokságra is.

A játékosokat a sajtótájékoztatón Gazdag Dániel képviselte, aki az elmúlt hetekben a Budapest Honvédban csatárként remekelt, ám ahogyan elmondta, Marco Rossi találkozásukkor leszögezte, a válogatottban középpályásként számol vele. A futballista elmondta, mindhárom világbajnoki selejtezőn kemény összecsapásra számít, így a lengyeleket követően San Marino és Andorra otthonában is, de bízik a jó eredmény elérésében.

Örülök, hogy korábban kezdhettük meg az edzőtábort, most a keret egyik felének kicsit több ideje van a felkészülésre, mint általában, ezt arra fogjuk kihasználni hogy taktikailag minél jobban felkészüljünk az előttünk álló három vb-selejtezőre – nyilatkozta.

A magyar válogatott csütörtökön a Puskás Arénában fogadja a lengyel gárdát, majd három nappal később San Marino, március utolsó napján pedig Andorra vendége lesz. (MTI/mlsz.hu)

Közölték, mikor térhet vissza Szoboszlai