Callum Styles, a magyar válogatott frissen bemutatkozott játékosa mellett az MLS-ben légióskodó Gazdag Dániel is válaszolt Telkiben az újságírók kérdéseire.

– Eddig abszolút pozitív benyomások értek a csapatról, sokkal jobbak, mint amire számítottam. Nagyon profik a körülmények és a stáb is, valamint a játékosok játéktudása is – kezdte az angol másodosztályú Barnsley-ban szereplő Styles.

A fiatal, több poszton is bevethető játékos elmondta, mit tart egyik legnagyobb erősségének, valamint arról is beszélt, melyik poszton érzi magát a legjobban.

– Az egyik erősségem az, hogy távolról is veszélyes tudok lenni a kapura, messziről is be tudok találni, úgyhogy próbálok ebben is fejlődni és  – a szó jó értelmében – önzőnek lenni azokban a helyzetekben, amikor lehetőségem van távolról is kapura lőni. Az utóbbi időben szerencsére sikerült több alkalommal is távoli gólokat szereznem, úgyhogy igyekszem majd minél több ilyen helyzetbe kerülni és értékesíteni azokat – fogalmazott Styles. Alapvetően középső középpályásként tekintek magamra, de nagyon sokat játszottam bal oldali védőként is, ahogy ezt a szerbek ellen is tettem. Mindkét pozícióban jól érzem magam, úgyhogy az edzőn múlik, melyik poszton játszat, bár a klubcsapatomban az utóbbi időben más posztokon is játszottam már.

Styles-t arról is kérdezték, melyik észak-ír játékosra kell a legnagyobb figyelmet szentelnie a válogatottnak.

– Nem szeretnék külön senkit se kiemelni, csapatként kell rájuk tekinteni, nekünk pedig a saját feladatunkkal és elképzelésünkkel kell foglalkozni. Az biztos, hogy kompakt és jó teljesítményre képes csapatról van szó, nagyon kevés gólt kapnak, úgyhogy nekünk sokat kell támadnunk és minél több helyzetet kell kialakítanunk. 

A frissen debütáló labdarúgó elárulta, mit érzett a mérkőzés után.

Természetesen nagyon örülök, hogy sikerült bemutatkoznom, nagyon sok időm nem volt a pályán, körülbelül 20-25 percet kaptam, ezalatt próbáltam a maximumot nyújtani és ez mindig így lesz, amikor magamra öltöm a válogatott mezét. Mindent bele fogok adni és mindent megteszek a válogatottért és a szurkolókért.

A válogatott újonca az interjúban elmondta azt is, hogy ő minden soron következő ellenfél ellen meg szeretné mutatni magát, hiszen minden válogatott magas játékszínvonalat képvisel.

Elképesztő rajtot vett a Philadelphia Union-ban légióskodó Gazdag Dániel, aki az MLS jelenlegi szezonjában négy mérkőzésen már három gólnál jár.

– Szerencsére most szombaton tudtunk meccset játszani New Yorkban, délután egykor, azután mentem ki a reptérre, szóval a találkozó időpontjára ide is értem, így könnyebben át tudtam állni, mert több időm volt a meccs előtt. A meccs után vegyes érzéseink voltak, nagyon jó volt visszatérni a Puskás Arénába és a szurkolóink előtt játszani, sajnáljuk hogy vereséget szenvedtünk, de azt gondolom, hogy nem játszottunk alárendelt szerepet a szerbek ellen, egy kiegyensúlyozott meccs volt. Nyilván voltak olyan részei a mérkőzésnek, amiben fejlődnünk kell és fejlődni szeretnénk, de az eredményt leszámítva nem volt rossz mérkőzés – értékelte Gazdag a szerbek elleni barátságos találkozót.

A 26 éves középpályás beszélt arról is, mit vár a keddi, Észak-Írország elleni összecsapástól.

– Az észak-ír csapat mást játszik, mint a szerbek. Azt gondolom, hogy többet lesz nálunk a labda, többet kell, hogy nálunk legyen a labda. Szeretnénk kreatívabban játszani és több helyzetet kialakítani elöl. Az ellenfelünk csapatként nagyon egyben van, jól védekeznek, a közelmúltban nagyobb csapatoknak is megnehezítették a dolgukat. Egy biztos védekezésből indulnak ki, inkább átadják a területeket az ellenfélnek, ezekkel kell majd élnünk és amikor nálunk van a labda akkor kell kreatívnak lenni és gólokat szerezni. 

Gazdag végezetül elmondta, hogy labdatartásban sok hibát vétett a csapat és több alkalommal nem is a szerbek szerezték vissza a labdát, hanem a magyar csapat szórta el azt.

A mieink kedden, 20.45-től lépnek pályára Észak-Írországban.

“Durva magyarok és egy játékvezető, aki nem lát; Szerbia készen áll a nagy vb-tettre” – lapszemle