– Őrület egy nem éppen barátságos mérkőzésen: Egy játékvezető, aki nem lát és … Szerbia győzelme Magyarországon! – ezzel a kemény címmel indít a novosti.rs. A portál hozzáteszi, a magyar játékosok folyamatosan elég durván szabálytalankodtak a szerb futballistákkal szemben, így egy alkalommal Dusan Tadic csapatkapitány dühös lett és a mutatóujjával megfenyegette Fiolát, majd “a gyakran leütött Zivkovic is láthatóan bosszús volt.” Kiemelik, hogy a második félidőben egy másik formációt próbált ki Szerbia, Mitrovicnak pedig hihetetlen kihagyásai voltak, de a szerb kapu előtt is akadtak izgalmak, főleg a legvégén.

– Végül egy megérdemelt győzelem volt Szerbia számára – zárják az összefoglalót.

A szerb portál egy külön cikkben foglalkozik a második játékrész legvitatottabb szituációjával, amikor is a 16-oson belül Fiola kezére pattant a labda, ám hosszas videóbírózást követően nem ítélt büntetőt a játékvezető.

– Ha ez nem tizenegyes, akkor mi?

– teszik fel a kérdést hitetlenkedve. A cikk emlékeztet arra, hogy egy hasonló szituációban nem kapott büntetőt Szerbia a Svájc elleni vb-meccsen 2018-ban.

– Ugyan ennek a játékvezetői tévedésnek lényegesen kisebb súlya van, de még így sem volt könnyű lenyelni egy újabb igazságtalanságot a szurkolóknak. A szlovák bíró, Filip Glova a videó megtekintése után csodával határos módon úgy ítélte meg, hogy nem volt oka a büntetőnek, pedig kettő is volt – írja a novosti.rs, utalva arra, hogy szerintük egy visszahúzás is történt a 16-oson belül.

Igencsak pozitív hangnemben számolt be az Informer újságírója a budapesti mérkőzésről:

“Tudja meg az egész világ: Szerbia készen áll a nagy feladatokra és a nagy tettekre a vb-n!”

A cikkben megemlítik, hogy Szerbia félgőzzel hódította meg Budapestet és elnémította a Puskás Aréna 50 ezer (?) szurkolóját. A nagy hurráhangulat azért nem feltétlenül csak a magyarok elleni győzelemnek szól, hanem annak, hogy

“minden szerb szurkoló számára világossá vált már, hogy Dragan Stojkovic újjáélesztette a Sasokat”.

– Bár Szerbia a budapesti győzelemért nem kap pontokat, és az UEFA ranglistáján sem fog jelentősen előrébb lépni, a tegnap estihez hasonló győzelmek azonban emelik a morált és az önbizalmat az új selejtezőciklus, valamint az év végére tervezett világbajnokság kezdete előtt – fogalmazott a cikk írója.

Megemlítik, hogy a Sasok Dragan Stojkovic irányításával egyetlen vereséget szenvedtek el még szeptember elején – a Japán elleni barátságos meccsen -, azóta hét győzelem és mindössze egy döntetlen a mérleg.

– Bár még korai lenne a világbajnoksággal kapcsolatos elvárásokról beszélni, az a benyomásunk, hogy Szerbia még soha nem volt ennyire felkészülve arra, hogy nagyszerű eredményt érjen el a nemzetközi tornán – olvasható a portálon.

– Pixie Szerbiája legyőzhetetlen. Az edző megmutatta, hogy mindig többet akar – írja a blic.rs a becenevén szólítva a szövetségi kapitányt.

– A hosszú idő után összegyűlt válogatottunk játéka olyasmi volt, ami meggyőzi a “hitetlen Tamást”, ha egyáltalán van ilyen, hogy Stojkovic csapata messzire juthat a világbajnokságon – teszik hozzá. Kiemelték, hogy a szövetségi kapitány a Real Madrid trénerének, Carlo Ancelottinak is üzent azzal, hogy lehetőséget adott Luka Jovicnak, aki nem a lelátóra és nem is a kispadra való.

Összességében azért kiemelték, természetesen az is látszódott, hogy öt hónap után lépett újra pályára Szerbia, ezért a játék nem volt mindig gördülékeny, és a magyarok előtt is adódtak helyzetek.

– Pixie erőteljes Szerbiát kreál a katari vb-re: dominancia a magyarok felett, “zárt” védelem, új kapust is kaptunk

– olvasható a Telegraf címében. A portál szerint a szerbek uralták a meccset, Vanja Milinkovic-Savic kapus pedig bebizonyította, hogy versenyhelyzetet tud teremteni a poszton.

Azt is írják, hogy Szerbia még meggyőzőbben is nyerhetett volna, ha Jovic és Mitrovic a második félidőben kihasználja a lehetőségeit, vagy ha a bíró megítéli az egyértelmű tizenegyest, ám azt sem felejtik el, hogy a 93. percben a magyarok is eltalálták a kapufát.

– Hihetetlen esélyük volt az egyenlítésre, de a kipattanó után sem találták el a szinte üresen tátongó kaput. Ez volt talán az egyetlen kihagyása válogatottunknak, ezen mindenképpen dolgoznia kell Pixie-nek, hogy az utolsó másodpercig szinten tartsa a koncentrációt – zárul az összefoglaló.

Rossi: “Ki kell mondani, nagyot hibázott a VAR” – a kapitány szerint egyértelmű kezezés történt a szerbek góljánál