Rendkívül balszerencsés szezonja volt áprilisig Tamás Márknak, a lengyel élvonalbeli Slask Wroclaw magyar válogatott játékosának, aki azonban az elmúlt hetekben egyre jobb formába került, a legutóbbi forduló után pedig már az Ekstraklasa legjobbjai közé választották.

Pokoljárás

A 2020/21-es idény még kiválóan alakult a Slask Wroclawban légióskodó Tamás Márknak, aki egy végigjátszott szezon után úgy kezdte az idei idényt, hogy bemutatkozhatott a magyar válogatottban is. A szeptember eleji, Andorra elleni összecsapás után még egy mérkőzést tudott játszani klubcsapatában, de utána ágyékproblémák miatt a teljes 2021-es évre kidőlt.

Féléves kihagyást követően idén februárban végre újra játszhatott az Ekstraklasában, ezt követően azonban a térdével adódtak gondok, így újra többhetes kényszerpihenő várt rá.

Kiváló visszatérés

A 28 éves védő április 1-jén tért vissza kiesés elől menekülő együttesébe, és bár a Lech Poznantól 1-0-ra kikaptak, őt választották a találkozó legjobbjának.

A mögöttünk hagyott hétvégén újra kezdő volt Tamás, akinek nem volt könnyű dolga, ugyanis a bajnoki címért hajtó Rakow támadóit kellett megállítania.

Az összecsapás kiválóan alakult a magyar futballista számára, aki végig a pályán volt, csapatával 1-1-es bravúrdöntetlent ért el, ráadásul a bajnokság hivatalos oldala a forduló legjobbjai közé választotta Tamás Márkot.

Fontos lesz a jó széria megtartása

A Slasknak nagy szüksége is van a válogatott futballista jó formájára, ugyanis két sorsdöntő összecsapás előtt áll: előbb a wroclawiak mögött három ponttal, már kiesőhelyen lévő Wisla Krakkót, majd Varga Roland kiesőhelyen álló csapatát, a Termalicát fogadják hazai pályán.