Ahogy a bolgárok ígérték, a Ludogorec nagyon vissza akart vágni a nyári kudarcért. Ennek megfelelően is kezdtek, 36 másodperc után gólt szereztek… 

Rebrov azt kérte tőlünk, hogy az elejétől fogva tegyük oda magunkat és emellett a koncentrációt is hangsúlyozta. De nem feltétlenül a koncentráció hiánya miatt kaptuk korai a gólt. Ezt egy olyan támadás előzte meg, amin meglehet nézni, tőlünk magasabb szinten jegyzett és sokkal előrébb járó csapatok is kaptak hasonló gólokat. Főleg úgy, ha egy csapat olyan kombinatívan hozza ki a labdát, mint a Ludogorec, és ezzel korán gólt ér el ellenünk. Benne van a pakliban, megesett velünk is.

Még nem vagyunk nagycsapat, de ettől függetlenül nem tudom, ezt a gólt hogyan hoztuk össze az elején.

Amikor kívülről visszanézzük a találatot, sokkal könnyebb elemezni, okoskodni, de ezzel nem szeretnék foglalkozni.

A 43. percben emberelőnybe kerültetek, de ezt nem sikerült kihasználni. A szünetben mit mondott a vezetőedzőtök ezzel kapcsolatban?

Kérte, ne támadjuk el magunkat. Főleg annak tudatában, hogy közben ott felejtjük a gyors embereiket, akik lekontrázhatnak minket. Tényleg olyan gyors támadóik voltak, hogy nem értük volna utol őket. És tessék, nem is így sikerült gólt szerezniük, hanem egy szögletből, ami fájó. Bár erre figyeltünk, de nem sikerült. Onnantól kezdve próbáltunk támadni egy az egyben, és akárhogy is számolok, ha felmentünk, a támadások során, akkor is volt plusz egy emberünk, akivel meg lett volna oldva a biztosítás hátul. Sajnos nem sikerült gólt elérni, hiába nyomtunk, alakítottunk ki helyzeteket.

0-3 lett a vége. Ekkora a különbség most a két csapat között?

Ennél azért többre vagyunk képesek! Főleg úgy, hogy emberhátrányban játszottak a bolgárok. Az biztos, előrébb járnak, ahhoz kétség sem fér, minőségben pláne. Nem véletlen, olyan játékosaik vannak, akiknek rendszerint sikerült elérniük az elmúlt években a BL- vagy az EL-főtáblát.

Szeretném azt hinni, nincs ennyi különbség a két csapat között, hogy nem jobb ennyivel a Ludogorec.

Nagyjából az történt, ami az első párharcon. Olyan helyzetekből sikerült gólt rúgniuk, ami lehet, nem is volt igazából helyzet, vagy inkább tényleg jól pattant nekik a labda, mint akkor nekünk. Ellenben, mi még öt-hat méterről sem tudtunk gólt szerezni.

Akkor a Ludogorec egyszerűen csak szerencsésebb volt?

Furcsa dolog most a szerencséről beszélni… De azért azt látni kell, hogy nem mindegy, amikor a kapufáról vagy a lábról erre vagy arra pattan a labda. Úgyhogy igen, kijelenthetjük szerintem, hogy ma nem volt velünk a szerencse.

Említetted, hogy a bolgár csapat előrébb jár, elsősorban minőségben. De a Ferencvárosnál is vannak minőségi, rutinos játékosok a keretben. Akkor mi döntött?

A tapasztalatuk nagyobb ezen a szinten, ami majd nekünk is lesz. Idén az a célunk, hogy még jobban megálljuk a helyünket az ilyen meccseken, de ehhez az kell, hogy megnyerjük a bajnokságot.

A mérkőzés előtt akadtak olyanok, akik kongatták a vészharangot, miszerint az utóbbi hetekben nyújtott teljesítményetek nem volt meggyőző és a csapat nem bírja a kettős/hármas terhelést. Ti ezt hogyan látjátok?

Egy csapat akkor igazán jó, ha 1-0-ra is meg tud nyerni bármilyen mérkőzést. De a mai merőben más volt, és úgy néz ki, ez nem jött össze, majd legközelebb. Szó se róla, fizikálisan egész jól van rotálva a csapat. A stábtagok mindent megtesznek azért, hogy mindenki kapjon játéklehetőséget és senki se legyen túlterhelve.

Szerintem mentálisan nehezebben lehet viselni a hármas terhelést, mert az embernek nem jut annyi ideje a pihenésre.

De nem szabad ezzel foglalkoznunk, élvezni kell inkább, hogy ilyen mérkőzéseket játszhatunk. Egy labdarúgó akkor boldog, ha a meccsek jönnek, minket nem az edzés éltet, hanem a mérkőzés és a játék!

LENKÓ PATRIK

Az összefoglaló: