Az FTC és a Ludogorec már találkozott idén, hiszen a júliusi BL-selejtezőkörben a Fradi oda-vissza megverte és búcsúztatta az azóta edzőváltáson áteső bolgár bajnokot.

36 másodperc kellett a vendégek vezető góljához: Nedjalkov a sebességét kihasználva meglódult a bal oldalon, jobb külsővel leadott beadására a Heister helyén érkező Lukoki az ötösről jobbal a bal alsóba lőtt. Dibusz még beleért a labdába, ám ő sem tudta meg akadályozni a bolgárok vezető gólját (0-1).

A vendégek ezután nem álltak le. A 16. percben Forster ívelése után Frimpong és Heister nem figyelt hátul és az érkező román válogatott támadó, Keserü 12 méterről kapura lőtt, Dibusz ezúttal hatalmasat védett.

A kezdeti sokk után a Ferencváros magához tért, és a 29. percben lövésig is eljutottak a zöld-fehérek: Heister bal oldali beadása után Tokmac éles szögből leadott lövését a bolgárok kapusa, Anicet hárította – más kérdés, hogy a lövést lesállás előzte meg. A 40. percben újabb gólt kapott a Ferencváros: Forster 31 méterről elvégzett szabadrúgása a jobb felsőben kötött ki. A szünet előtt bizakodásra adott okot ferencvárosi szemszögből Grigore kiállítása.

Forstert ünneplik a társak – Fotó: MTI / Kovács Tamás

Fordulás után az 56. percben életjelet adott magáról a Ferencváros, és mérkőzés egyik legnagyobb lehetősége marad ki a hazaiak részéről: Boli passza után Tokmac lépett meg, aki kicselezte Cicinhót és a jobbról leadott, bal alsóba tartó lövését Anicet vetődve védte, míg a kipattanó Isael elé került, de 10 méterről fölé lőtt.

Nyolc perccel később Forster véget vetett a lényegi kérdéseknek: Wanderson bal oldali szöglete után az ötös bal sarkáról fejjel a kapu bal alsó sarkába csúsztatott, amivel megszerezte a csapata harmadik, önmaga második találatát (0-3).

A hátralévő szűk félórában a Fradi becsülettel küzdött, olykor távoli lövésekkel is operált, de kaput nem találta el. A 82. percben még futotta volna a szépítésre, Lovrencsics indítása után Isael lőtt kapura, azonban veszélytelennek bizonyult, így a Ferencváros három gólos vereséget szenvedett odahaza, és visszacsúszott a harmadik helyre a H-csoportban.

Összefoglaló

Ferencváros – Ludogorec 0-3 (Lukoki 1., Forster 40., 64.) – piros lap: Grigore 44. (Ludogorec)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Heister – Sigér (Szignyevics, 73.), Haratin – Isael, Tokmac, Zubkov (Varga R., 80.) – Boli (Skvarka, 73.)

Ludogorec: Iliev – Cicinho (Ikoko, 69.), Nedyalkov, Grigore, Forster – Lukoki (Goralski 57.), Anicet, Badji, Wanderson – Keseru, Marcelinho (Moti, 46.)

Európa Liga: Ferencváros-Ludogorec – közvetítés