– A bolgárok biztosan revánsot akarnak venni, de nincs ezzel gond, felvesszük a kesztyűt, jó mérkőzést várok és győzelmet. Az edzőváltás óta veretlenek, és más játékosok futballoznak a kezdőben, de annyi előnye van a selejtezős két meccsnek, hogy egyénileg ismerjük őket. Hogy csapatként mennyit változtak, az majd a pályán kiderül, de mi is előreléptünk azóta – fogalmazott a 31 éves Lovrencsics Gergő szerdán, sajtótájékoztatón.

A védő kifejtette, egyelőre nem dobálózna olyan szavakkal, mint például a továbbjutás, mert csupán egyetlen forduló ment le. Úgy vélte, jelenleg minden egyes mérkőzés ünnep a számukra, minden játékos meg akarja magát mutatni.

– Egyelőre élvezni kell a játékot. Arra kell törekedni, hogy minél jobban a saját játékunkat próbáljuk játszani – mondta a magyar válogatott játékos, aki a sorozatterhelésre kitérve hozzátette, annyira motiválják ezek a találkozók, hogy nem érez fáradtságot.  – Nehéz időszak ez, de tökéletes körülmények között vagyok ahhoz, hogy háromnaponta helytálljak. Ebben a családom sokat segít, már az erőt ad, amikor a két fiam mosolyogva nyakamba borul, amikor hazaérek.

Lovrencsics elismerte, az elmúlt időszak sokat kivett a csapatból mentálisan is, mivel két héten belül négyszer mentek idegenbe, de otthon megsokszorozza erejüket, ha telt ház előtt léphetnek pályára.

– Nincs probléma ha három nap szünet van a két meccs között. A rossz az, amikor csak kettő és abból is az egyik utazással telik, mint az Espanyol elleni El-nyitóforduló esetében. A csapat morálját viszont jól jellemzi, bármelyik játékos mondhatná, hogy nem fitt, de megkérdezem őket és mindenki azt mondja, harcra kész, és ez így van rendjén – mondta csapata feszített őszi meneteléséről az ukrán szakember.

Szerhij Rebrov kifejtette, azért is más meccsre számít, mert még a magyar bajnokságban is teljesen máshogy játszanak ellenük, a riválisok sokkal jobban megszervezik a védekezésüket, kontrajátékra építenek. A csoportkör pedig szerinte teljesen más szint, mint a selejtező, amelyben nagy önbizalmat szereztek a játékosai.

A Ludogorec győzelme nem lepett meg, csak a különbség. Nem érdemelt ekkora verést a CSZKA Moszkva

– vélekedett a bolgárok nyitókörös meccséről, melyet 5-1-re nyertek az oroszok ellen.

A Ferencváros 1-1-es döntetlennel kezdett az El csoportkörében a spanyol Espanyol vendégeként. Második fordulós ellenfelét, a Ludogorecet a BL-selejtező első körében kettős győzelemmel, 5-3-as gólkülönbséggel búcsúztatta. A találkozó csütörtökön 18.55-kor kezdődik a Groupama Arénában. (MTI)