A DAC karácsonyi ünnepségét a klubelnök Végh Tibor szavai nyitották a parameter.sk beszámolója szerint.

– 2014 tavaszától, amióta a klub Világi Oszkár kezébe került, már a hatodik bajnoki idényünk telik. Bátran kijelenthetjük, hogy a DAC mára Szlovákia legjobbjai közé tartozik, úgy az utánpótlásnál, mint a felnőtteknél. A klub hátterével pedig abszolút az élen járunk.

Felnőtt csapatunk keretéből az ősszel 11 játékos viselte nemzeti csapatának a mezét. A fiataloknál az egész évet figyelembe véve ez a szám 14.

Létszámbeli céljait már elérte a klub, most már elsősorban a minőség irányába szeretnénk orientálódni. A pályán elért eredmények mellett fontosnak tartjuk, hogy a DAC szellemében és szellemiségében is a többi klub előtt járjon. Azt valljuk, hogy a csúcsra törünk, de soha ne feledjük hogy honnan, milyen régióból indultunk.

Magyar játékos az ősz legjobbja a DAC-nál – klubrekorder lett

Ezután következett Világi Oszkár tulajdonos évértékelő beszéde, melyben az elmúlt 5 év legfontosabb előrelépéseit is számba vette.

2014. február 14-én egy nagy múltú klub voltunk, amely a pusztulásra volt ítélve. 5 évvel ezelőtt elkezdtünk álmodni, arról, hogy újra egy nagy klub leszünk. Célokat tűztünk ki, és most elmondhatjuk, hogy azokat beteljesítettük.

Ha nem tesszük azt, amit tettünk az elmúlt 5 évben, akkor is itt állnánk, csak akkor a mindennapok túléléséről kellene beszélnünk, és elvesztettünk volna sok olyan örömteli pillanatot, amelyet együtt éltünk át az elmúlt öt évben. Ma viszont nem a túlélésről beszélünk, hanem hogy hogyan építsük a jövőjét ennek a klubnak.

5 évvel ezelőtt 10 pontunk volt, ma 35. A bennmaradás volt a célunk, ma a bajnokság megnyerése.

5 éve Zsolna úgy nyert ellenünk, hogy kötelező volt nyerniük. Ma a 90. percben lőtt egyenlítő gólnak úgy örül a Zsolna, mintha bajnokságot nyert volna. Ma már itt tartunk, erősek vagyunk, nemcsak technikai tudásban, hanem lélekben is. Minden meccsre nyerni megyünk, és minden ellenfél tudja, hogy van esélyünk a győzelemre.

Világi Oszkár Végh Tiborhoz csatlakozva kiemelte, az eredménybeli előrelépések mellett a DAC hátterének megerősödése is bizakodásra ad okot a jövőre nézve.

Ma Szlovákiában nincs hasonló háttérbázissal és infrastruktúrával rendelkező klub. Mindez megfogható, tapintható.

De ettől sokkal több történt velünk 2014 februárja óta. Akkor az összes ificsapatunk a második ligában szerepelt, valahol a kieső helyek környékén. Volt olyan mérkőzés, amelyen 13 gólt kaptunk. Azok a fiatalok, akik akkor a DAC-ban látták a nagybetűs csapatot, egy olyan klubban fociztak, amelyben nem volt büszkeség és erkölcsi tartás. Ahol ma tartunk, azt az előbb hallhattuk.

Az eredményektől azonban sokkal fontosabb az a munka, amit elvégeztünk, az edzésmennyiség, amely azt eredményezi, hogy napról napra erősebbek vagyunk, hogy válogatottak ülnek közöttünk, és sokan vannak a teremben, akik a jövő nagy reményű focistái lesznek.

Végül röviden megfogalmazta a klub hitvallását.

Azt szeretnénk, hogy ha valaki majd a közép-európai fociról beszél, akkor ne tudja ezt úgy tenni, hogy ne beszélne a DAC-ról is.

A határtalan szenvedély, ami a DAC-ot jelenti, mindenkit megérint, aki egyszer eljön egy DAC-meccsre. Aki idejön, az megváltozik, megtanul feltétel nélkül szeretni. Azt szeretném mondani mindannyiótoknak, akik a DAC-családhoz tartoztok és DAC-szívetek van, hogy visszajöttünk! Hosszú évek után újra azok vagyunk, akik voltunk. A futball bevehetetlen fellegvára itt, Közép-Európában.