A forduló válogatottja

Danilovic (Puskás Akadémia) – Blazic (FTC), Baráth (Honvéd), Barna (DVSC) – Vajda S. (Mezőkövesd), Lucas (Kisvárda), Kecskés T. (Paks), Nagy D. (Újpest) – Petrjak (FTC), Hahn (Paks), Ilic (Kisvárda)

A forduló cseréje: Bryan de Jesús (Puskás Akadémia)

A forduló edzője: Dajka László (Kisvárda)


Branislav Danilovic (Puskás Akadémia)

A mezőny talán legjobbja lett azzal a Vidi elleni bajnokin (2-1), hogy hajrában előbb óriási bravúrral védte Hadzic lövését, majd az utolsó utáni pillanatban, a 102. percben hárította Marko Scepovic büntetőjét is, így csapata megszerezte első sikerét, épp a bajnoki címvédő ellen.

Miha Blazic (FTC)

Végig jó teljesítményt nyújtott a Honvéd elleni fővárosi rangadón, és több hasznos szerelése is volt, amivel hozzájárult a csapata sikeréhez.

Baráth Botond (Honvéd)

Csapata veresége ellenére nem érhette panasz a teljesítményét, megint hozta a tőle megszokott kemény és határozott játékot. Sok párharcot nyert, foggal-körömmel csatázott Lanzafaméval és a helyére beállt Bödével is. Sőt, tőle picit talán szokatlan módon a cselei is ültek, 4/4 volt ebben a mérlege, többször is higgadt megoldást mutatott be.

Barna Szabolcs (DVSC)

Ő is vereséget szenvedett csapatával (Újpesten), de ez legkevésbé a fiatal balbekk számlájára volt írható. Volt egy kulcspassza, amely “1000 százalékos” gólpassz is volt egyben, de Könyves elrontotta a ziccert. Emellett hátul is remekül tette a dolgát, párharcai 75 százalékát megnyerte, 12-szer nem tudtak átmenni rajta, ez a teljes fordulóban a második legmagasabb szám volt, az egész mezőnyt tekintve.

Vajda Sándor (Mezőkövesd)

A 8. forduló egyik legjobb teljesítményét nyújtotta. Szerzett két gólt a Diósgyőr elleni megyei rangadón (4-2), második találatával végképp eldöntve a mérkőzést. Instat-indexe pedig a legmagasabb volt az egész NB I-ben.

Lucas Marcolini (Kisvárda)

Az elnyűhetetlen középpályás – zsinórban 26 meccs és több mint 2300 perc van a lábában – ezúttal is csapata motorja volt, óriási munkát végzett a Haladás elleni bajnokin (4-1) is. Nem sok híja volt, hogy a hajrában ő maga is feliratkozzon a góllövők közé. Még az sem hátráltatta, hogy az egész NB I-es mezőnyben vele szemben szabálytalankodtak az egyik legtöbbször, összesen 4-szer.

Papp Kristóf (Paks)

Hátrébb játszik, mint korábban, de ezen a poszton is folyamatosan kiváló teljesítményt nyújt. Az MTK elleni meccsen összeszedett egy kisebb térdsérülést, de ennek ellenére végig a pályán maradt, rengeteget tett hozzá csapata 3-0-ás győzelméhez.

Nagy Dániel (Újpest)

Három pontot érő gólt szerzett a DVSC ellen, méghozzá olyat, amely után a világ bármelyik pályáján felállva tapsolnának – Újpesten sem volt ez másként.

Ivan Petrjak (FTC)

8 meccs, 4 gól, 4 gólpassz – mindent elárul az ukrán légiós eddigi teljesítményéről. A fürgeléptű támadó a Honvéd elleni rangadót is eldöntötte, kegyetlenül és pontosan kihasználva az adódó lehetőséget. Sok zavart okozott utána is a kispesti védelemben.

Brana Ilic (Kisvárda)

Ezúttal picit kötetlenebb szerepkörben futballozhatott, a bal oldalon kezdett, de többször húzódott át a másik szélre, itt is, ott is sokszor megkavarva a Haladás védelmét. A szombathelyiek elleni vezető találata egyben az első akciógól is volt az új kisvárdai stadionban, második gólja aztán lezárta végleg a nyitott kérdéseket. Sikeres cselekben kiemelkedő mutatóval zárt és a második legmagasabb Instat-indexe is lett a fordulóban a 33 éves szerb szélsőnek.

Hahn János (Paks)

Folytatta az egész idényben jellemző remek teljesítményét. Egyrészt megszerezte 4. gólját az MTK ellen, állandó elfoglaltságot is adott a vendégvédőknek, akik nehezen is bírtak vele. Akár több gólt is lőhetett volna a mérkőzésen. Ebben végül a vádli sérülése megakadályozta. Fiatal kora ellenére ma már a Paks kulcsjátékosának számít.


A forduló edzője: Dajka László (Kisvárda)

A forduló legsimább sikerét aratta csapatával, amely először lépett el a kiesőzónából. Dajka irányítása mellett az újonc veretlen, 2 győzelem és 2 döntetlen a mérlege, ráadásul a játék minőségében is sokat lépett előre a csapata. A Haladás elleni 4-1 során minden tekintetben felülmúlta a Dajka-csapat ellenfelét.

A forduló cseréje: Bryan de Jesús (Puskás Akadémia)

Nyerőembere lett rögtön az első magyar bajnokiján csapatának az ecuadori csatár, ráadásul épp a címvédő Vidi ellen. Az 58. percben állt be és a 84. percben lőtte azt a gólt, amely három pontot ért – nem mellesleg pedig a Puskás első sikerét is jelentette a bajnoki idényben.