A 21. forduló válogatottja

Nagy G. (Paks) – Lukjancsuk (Kisvárda), Szatmári (DVSC), Litauszki (Újpest), Silye (Mezőkövesd) – Prosser (DVTK), Lucas (Kisvárda), Hadzic (Vidi), Milanov (Vidi) – Vernes (DVTK), Drazsics (Mezőkövesd)

Nagy Gergely (Paks)

100. NB I-es mérkőzésén csapata egyik legjobbja volt, végig magabiztosan védett. A legnagyobb bravúrt az első félidő közepén mutatta be, amikor a kiütötte Lukjancsuk kőkemény bombáját.

Pavlo Lukjancsuk (Kisvárda)

Aktívan futballozott, jól zárta le a szélt és rendszeresen felment a támadásokhoz, volt egy életerős lökete, amit Nagy bravúrral hárított.

Szatmári Csaba (DVSC)

Jól megértették egymást Pávkoviccsal a védelem közepén. Főleg az első félidőben volt sok dolga, de remekül hatástalanította a Fradi támadóit.

Litauszki Róbert (Újpest)

Sokat küzdött, harcolt, jól segítette ki társait. A megszerzett labdákat pontosan játszotta meg, az esetek 90 százalékban saját emberhez passzolt.

Silye Erik (Mezőkövesd)

Továbbra is szerencsét hoz csapatának – ha kezdő volt, csak egyszer kapott ki a Mezőkövesd. Ezúttal is sokat dolgozott a védelem bal oldalán, aktív volt a támadásoknál is, ráadásul Szombathelyen egy nagyszerű gólpasszal is hozzájárult a Haladás elleni fordításhoz és győzelemhez. A 38. percben mintaszerű beadással szolgálta ki a duplázó Drazicot a győztes gólnál.

Prosser Dániel (DVTK)

Becserélését követően óriási lendületet vitt a DVTK támadójátékába, pályára lépése után három perccel máris remek labdával indította Mihajlovicsot, majd nem sokkal később győztes gólt is szerzett. A múlt héten érkező játékosnak nem kellett sok idő a beilleszkedéshez, végig agilisen futballozott, a 88. percben pedig kis híján duplázott, miután Kamber mellől kirobbant egy lecsorgó labdával, ám lövését védte Gróf.

Lucas (Kisvárda)

Rengeteget dolgozott és futott, a kisvárdaiak legaktívabb tagja volt. A támadásokat hatékonyan segítette a támadópasszok 83 százaléka sikeres volt. A végén a saját kapuja előtt volt egy nagy mentése, miután a kilépett Könyvest szerelte.

Anel Hadzic (Vidi)

A Vidi legjobbja volt, már a meccs elején betalált egy 18 méteres lövés után. Két perccel később pedig tőle indult az az akció melynek végén Scsepovics kettőre növelte a Vidi előnyét.

Georgi Milanov (Vidi)

Ahogy a csapata, úgy ő is remekül kezdte a mérkőzést. A 9. percben kiosztott egy gólpasszt, majd még az első félidőben az ő szögletét követő kavarodásból szerezte Stopira a harmadik fehérvári gólt, amellyel végleg eldőlt a mérkőzés.

Vernes Richárd (DVTK)

A Diósgyőr nyerőembere volt. Végig kapura veszélyesen futballozott. A második félidőben előbb egyenlített volt csapata ellen, majd gólpasszt adott Prossernek, így végül megfordították a mérkőzés állását és legyőzték a kispestieket.

Stefan Drazic (Mezőkövesd)

Hat perc alatt eldöntötte a Haladás elleni mérkőzést. Előbb Király rossz kirúgását követően emelt 13 méterről a kapuba, aztán egy szép pörgetést követően alakította ki a 2-1-es végeredményt.

A forduló cseréje: Zsóri Dániel (DVSC)

A meccs végére küldte be edzője a 18 éves támadót, aki a 93. percben óriási gólt ollózott Dibusz kapujába, amivel a Debrecen legyőzte a Ferencvárost.

Interjú: “Most miattad meghúzódtam” – a Loki 18 éves, Fradi-verő csatárát már Dzsudzsák is megkereste

A forduló edzője: Herczeg András (DVSC)

Főleg a második félidőben jól támadták le a Fradi játékosait, akik így kevesebb lehetőséghez jutottak. A hajrában aztán a bátrabb támadójátékuknak köszönhetően megfordították a mérkőzés állását és nagy győzelmet arattak.